zajdee Docela mě to namíchlo, přípojku jsme zprovoznili teprve v pondělí... Taky by mohli na web něco napsat. Jinak infolinku myslím si vypli záměrně, protože 10 minut po výpadku netu automat na lince ještě běžel, ale pak to shodili.
Chci na tom stavět kamerový systém a když vidím tohle, tak to abych ani neřešil UPSku...
Na mapě CETINu u nás byla dostupná rychlost 20 mbps, tak jsem objednal bonding na 50 mbps. Přijel technik (prý jeho první bonding instalace půl roku po dvouhodinovém školení 😃), zapojil a nešlo to - v systému CETINu zůstal bonding vypnutý a ani jedna linka nejela. Nemít provizorní wifi z roamingového LTE, neměl by s tím jak hnout, signál bez externí antény tu není. Po zapnutí bondingu plných 50/5 s odezvou 12 ms. Zeptal jsem se na parametry linky a ono každá z linek max rate 66 mbps. Vzdálenost to v systému CETINu ukazovalo dokonce o 250 metrů kratší, než je vzdálenost vzdušnou čarou k rDSLAMu 😃 Tak jsme zkusili vypnout bonding a nahodit to po jedné lince, odezva se ale skoro zdvojnásobila (přes 20 ms), rychlost stále 50/5 - takže se to dalo zpátky na bonding (linky sražené na 27/2,7 rate). Hned další den po zprovoznění se na mapě CETINu objevila dostupná rychlost 50 mbps.
Jinak prý s rDSLAMy Huawei (naprostá většina) při pádu jedné linky nejede nic, u Nokie se bonding rozpadne a jede to i po jedné lince.