seppuku
seppuku ano, je to pro mě velmi podstatné, chtěl bych pochopit, jak se to, co si studoval a co děláš v životě, promítlo do toho, jak nyní vidíš svět.
Překvapil jsi mě @seppuku upřimně ti i odpovím.
Začal jsem už v 10 letech chodit do elektrotechnického kroužku kde nám úžasný učitel předával zadarmo zkušenosti. Učili jsme se pájet odpory, kondenzátory, led diody, MH7400, filtry 10,7Mhz tad. Vyrobit plošný spoj. Jedničky a nuly, ano ne. Blikalo neblikalo. Vše ručně jen komunita kamarádů a Amaterské rádio, které nás vedlo. Žádný internet a přesto se stvořily úžasné věci. Krásná doba na tvořivost a kreativitu. Ano šlo to pomalu, ale doba byla pomalá. Tehdy jsme to tak nevnímali. Čekali jsme zas co přijde v dalším vydání Amatérského rádia a zas jsme zkoušeli a pájeli. Ve 12 letech jsem chodil na počítač RPP16 dlouhý 5m vysoký 1m a měl 64 kb RAM. :-) ECC1023, EC1033 atd. Pak jsem začal programovat (A+B => přenes do buňky C). Programy jsem ukládal na děrných štítky a pak pásky, která byla třeba 25 m dlouhá. Dnes nechápu jak nás tehdy vůbec ti inženýři nechali se motat okolo těch počítačů. Dnes už se to nestane. Vstupní brány, čipy, měření teploty měření sítnice. Bylo to druhé největší výpočetní středisko v zemi. Ano, máš pravdu lidé byli tehdy normální. Nebáli se. Kooperovali a jeden druhému pomáhal. Bylo to dech beroucí s těmi počítači. Pak střední škola, perfektní o které se už jen může lidem zdát. Prošli jsme vším jak co mechanicky vyrobit, jako navrhnout a změřit. Jezdili jsme po soutěžích v rychlosti návrhu a pájení zadaných elektronických systémů. Npř. navrhnout s io NE555 různé obvody atd.
17 letech návrhy plošných spojů pro počítače v TESLE. První software a za zlepšováky přišly odměny. Život běžel a běžel v roce 1998 jsem navrhl a stvořil první e-shop snad i v Ervropě. Myšlenka, jednoduché vkládání zboží tak, aby to zvládla asistentka s ředitelem společnosti. Dodnes se prodává ve velkém. 1999 jsem navrhl jako jeden z mála v ČR CMS systém. Myšlenka byla okopírována a nevyrovnali jsme se. :-) Pak zásahy do kernelu.
No a náhoda udělal to, že jsem zjistil, že náhody neexistují, vše do sebe zapadá. :-) Tak jak když pájíš součástky a tvoříš celek, tak jak když programuješ a přijde výsledek. Seznámil jsem se s vědcem Pálešem (ten vědec vystudoval asi 5 vysokých škol, byl u zrodu AI) a ten mě naučil (otevřel ve mně) vnímat i svět jinak, duchovně (příroda). Ne @seppuku to není nic s církví spojené a společné. Naučil mě vidět procesy události, které jsou lidem skryté, kteří jsou jen materialisté nebo technokraté nebo obojí dohromady. Chtěl jsem, jsem zvídavý a vytrvalý tak jak v cyklistice kde ročně jezdím 10.000 - 15.000 km. ;-) Začal jsem pracovat na lidských ctnostech. Ano ctnostech na které už lidé zapomněli a většina ani neví, že vůbec kdy existovaly.
Když jsem viděl ty nové procesy, které jsem nikdy předtím neviděl začal jsem je přenášet i s novými znalostmi do podnikání a nejen do podnikání i do osobního života. A hle začaly se dít věci v mém životě.
Když si tady čtu dialogy různých lidí, jak dokážou hned v osobní rovině urážet a srší invektivami jen se usměji. Jak zbytečné a hloupé. Urážením v osobní rovině takoví lidé nikam a nikdy daleko nedojdou.