Tak ještě něco málo k tomu napíšu, i když tomu taky nechci věnovat moc energie. Myslím si, že máme v ČR hodně skvělých podnikavých lidí, bohužel "stát", dělá všechno pro to, aby mladé udusil a za podnikání je dost často potrestal a chtění něčeho dosáhnout. Dost shopných lidí co může a chce, žije někde jinde mimo ČR. Jinak v Africe bych žít nechtěl, i když to je široký pojem. Ono se na to nesmíme úplně dívat eropskýma očima, stejně tak jako na Indii a podobně. Bydlení je problém to přiznávám ( momentálně i pro mne ), ale právě možná to šlo nahoru proto, že každý chtěl mít to svoje a tak to nemovitosti šponovalo nahoru. Je pravda, že se taky sociální nůžky rozevírají. Ale chtít mít socializmus, aby si rádoby byli všichni rovni a znárodnit kde co, taky není cesta. Myslím, že to je hlavní výhoda i když i trochu bolavé místo kapitalizmu, soukromé vlastnictví. Tady je nejhorší to, že podpora se dává místo malým velkým a ty skupujou ty malé a větší jsou ještě větší. V tom vidím největší problém, bohužel velká část voličů ne. 🙁 Část lidí touží po "vládci", který za ně "všechno" zařídí a vyřídí a oni nemusejí dělat nic. Prací se tu dá uživit, ale často lidi vydělávají na úkor druhých a podvody, který jsou prostě v národu zakořeněny podle mne dost z komunismu. Neb se řídí heslem, kdo nekrade okrádá svojí rodinu. Novodobě případně, kdo nečerpá dotace. Jinak "Svoboda" je takový relativní pojem, pokud se člověk zabývá osobnostním rozvojem, zjistí, že nejvíce svobodný člověk je ten, co má svoje vnitřní pravidla a žije podle nich. Já chtěl vždy zakotvit taky jinde, ale nakonec zůstanu asi tam kde jsem. Přeci jen mi je blizší evropská a česká nebo slovenská kultura. Ostaní země beru pro obohacení. Myslím, že s mladší generací a cestováním po světě se dost věcí může změnit, i když mne dost "děsí" kolik z těch mladých se nechává sledovat mapama ze seznamu a otročit dalšími věcmi. Já jinak v Praze bych žít nemohl, jsem takový venkovan a potřebuju zeleň. Takový klidný vesnický život, co nejvíce v harmonii s přírodou i když nějaké věci jsou trochu složitější. Dřív jsem byl i jako ISPík hodně nadšený z netu a všeho co přinášel, ale myslím, že teď je čas a to pro hodně lidí naučit se technologie včetně internetu rozumně využívat a především se z nich nezblázit. Někdo potřebuje být neustále on-line i na mobilu, ale pak nemá chvíli volného času. Poslední čas si neumím představit jak dřív lidi, fungovali bez inernetu, ale možná právě proto si někdy byli blíž i když i dnes to tak často je. **Věřím, že nastává doba, kdy se zas lidi začnou odvracet od Intenetu a moderních technologií a začnou hledat staré recepty po babičce a místo dosti léčiv začnou sušit bylinky atd. I Tahle věc s médii a co se děje, je čas na změnu a zlepšení dosti věcí. Každá "krize" se dá využít pozitivně a nebo negativně, ale často člověk nejvíce roste v tom těžkém, pokud se tomu nepoddá a využije to k dobrému. **