ppp76
Taky mám Racom Ray2 17Ghz 200Mbps a použil bych ho jako zálohu. Tak ho zkusím objednat.

vojtech_jakl
    Ahoj, je to věc názoru, jak stabilní budovat síť, ale pokud bych já zvažoval 60GHz na tu vzdálenost, tak 100% UBNT AF60 LR.... .

Na 2km jedine af60 lr. Většinou není ani potřeba záloha.

• gemb replied to this.

hapi Mas na tom aj radom od Jirousu?

Bez radomu ani omylem ... zima mi to jasne vysvetlila 🙂 , jeste nebyly jirous radomy na trhu tak na to sel igelitovel pytel ale porad lepsi jak skrabat led v sest hodin rano na 9 m zebriku

ppp76 používej nátěr na radomu se to také krásně lepí když nemá nátěr...

okoun V nasich podminkach v nizine se mi to na radom zatim nenalepilo a po zkusenostech budu mit do zimy vsecky 60tky nad 1,5 km zalohovany minimalne petkou , pripadn enchavam puvodni 10a 17 tky a jen pridam 60tku prepina to temer bezvypadkove jen je obcas opruz to nastavit a vysvetlit tiku aby prepinal kdyz ma a ne kdyz se mu chce 😃

ppp76 hele tak jistej bych si nebyl s tou polohou, stačí obyč mrznoucí déšť a končí všechny spoje od 60G nahoru a i na 5tkách to bylo signálově docela znatelné

Zdravím. Máš vychytaný nastavení na přepínání na zálohu z 60 GHz třeba na 5 Ghz na mikrotiku? Případně lze použít mezi ubnt edge switch proti mikrotiku? Díky za info

okoun tak zatim mi takova situace nenastala a musim jen doufat ze nenastane 🙂 dle hesla ver a vira tva te posili 🙂

basty nemam co je v manualu pak uz je to o zkouseni co kterymu spoji sedi

ppp76 RSTP je v defaultu dost pomale na tyto pripady. Spis bych to videl na bonding active backup, pripadne OSPF s BDF, ale je to slozitejsi nez predchozi.

pgb Twl to je cena, jako lyzar na to zazehlim nejaky dobry vosk 🙂

ppp76 co nějaký scan priorit a konkrétní nastavení? Diky

schrapnel mam to nastaveny jako je to tam obrazek v te wikine spis sem zapasil obcas kdyz nebyla na kazdy strane 4011 ale trebas 3011 a 4011 ze jsem musel pres zalozni spoj udelat eoip tunel jinak na tom nastaveny rstp sem nic extra delat nemusel , zaklad mit na obou stranach aktualni fw jinak mi to kravilo a nechtelo s nekterejma verzema prepinat

📡 Telekomunikace.cz