ČTU - Zadost o podani vysvetleni
drastys Tak jsem mluvil s pani z CTU a jedna se o proverovani antén pro 60GHz, máme vše zaregistrovano, tak musim provest kontrolu, kde jsem udelal chybu.
Pokud bys zjistil že to v pořádku nemáš (vlivem jakékoli chyby typu překlep/opomenutí na tvé straně, stane se), tak mi ještě napiš před odesláním odpovědi, koukneme se jak minimalizovat škody.
Nejsme provozovatele ani majitele daneho zarizeni, tim bych to ukoncil. A montoval to Pepa Novak co vime. Zbytek kde pracuje at si organ zjisti kde chce. Ze neumi cist jejich vlastni portal a vsechny informace s tim spojene je jen jejich bordel.
Ono je to jednoduché - buďto to místo nemají (prostě nikoho nenapadlo podívat se do seznamu vydaných licencí), nebo ho mají ale shromažďují důkazy - pokud majitel nemovitosti v dobré víře odpoví něco jako "všechny antény na mé střeše má firma xyz", bude potom složitější se tvářit "jaká 60tka? My tam přece žádnou nemáme, že jste ji naměřili a máte jí na fotce, to já netuším, naše nebyla, asi si to tam někdo pověsil...."
rsaf Tazatel jasně napsal "zadne nepovolene zarizeni tam nemame". Za této situace nejenže neexistuje důvod pro jakékoli úhybné manévry, ale přímá odpověď je i ekonomickou cestou s náročností cca 5 minut práce - jedna věta, oslovení, pozdrav, datovka, úschova ZFO a tazatel může jít dělat produktivní byznys. Předpokládám že síť neprovozuje proto aby válčil s úřady, ale proto aby vydělával.
Pakliže by tazatel napsal "mám tam neregistrovanou 60 a úřad ji vyčenichal, jak minimalizovat škody?", radil bych jinak. Ale takto dotaz nezněl.
zdá se mi už z několika příspěvků zde, že to moravské ČTU nemá co na práci a kontrolují fakt blbosti
jchudoba Tazatel pátrá po důvodu, proč se na takovou věc čtú ptá, když navíc ty data možná někde má. Já mu, narozdíl od tebe, dávám dvě celkem zřejmé odpovědi:
1) mají tam mrdník,
2) sbírají důkazy.
Je fajn, že tazatel tvrdí, že tam má vše 100% v pořádku, to ale přece vůbec nemusí být ve shodě s názorem úřadu.
- Upraveno
To je v obecné rovině pravda, avšak: Pakliže tazatel uvádí že to má registrované, potom nutně existuje nějaké rozhodnutí/licence/registrace. Pakliže existuje, specifikuje poměrně přesně co je předmětem rozhodnutí/licence/registrace a prostor pro odlišný názor úřadu je limitně blízký nule.
Varianta "Sbírají důkazy" není sama o sobě bez dalšího nebezpečná - sbírat důkazy může kdokoli o čemkoli.
Pokud se tazatel chtěl zeptat zda někoho nenapadne zdali se nemohlo stát že provozuje něco v rozporu s rozhodnutím/licencí/registrací aniž by si toho (ne)byl vědom, formuloval by dotaz jinak. Tazatel ovšem naopak výslovně uvádí "nevim o nicem co by mohl byt trabl."
- Upraveno
A je tady ještě jedna rovina - věc se dotýká tazatelových rodičů. Ti ale nemají s RLAN nic společného a neměla by jim jakkoli kompikovat život, tedy potomek se k tomu v daném případě přihlásí (resp. nechá rodiče sdělit kdo je provozovatelem) a dále si to řeší nebo neřeší sám, ale bez rodičů.
Možná někde mám nějaké antény nelegálně, možná nemám, ale ať už je to jakkoli - rozhodně by mne nikdy nenapadlo dávat problematickou anténu na nemovitost starých rodičů a vystavovat je jakékoli delší komunikaci s úřady. Pro 99% starších lidí je to nepříjemná situace, bez ohledu na to zda jsou nebo nejsou v právu, tak proč je do toho zatahovat více než je nutné.
- Upraveno
Administrator: Smazáno z důvodu porušení Pravidel 1.2
- Upraveno
@drastys Už to tu zaznělo přesně, rodiče ať pošlou datovkou že na jejich střeše má antény firma XY a tím pádem úřad všemi (ne)milovaný nebude (neměl by) chudáky rodiče dále otravovat a bude to / měl by to řešit s tebou. Samozřejmě platí ta základní pravidla jako maximálně minimalisticky odpověď právě a pouze na to, na co se ptali, a neříkat nic navíc.
Už jsem se s tím setkal a přesně toto je ideální varianta. Kolikrát to bylo komické, protože poslali fotku stožáru sdíleného dvěmi sousedními domy s jednou sdílenou zdí, na kterém byla dvě SXT, nepřekvapivě každé pro jeden z domů. Takovéto milostné dopisy alespoň u nás posílá ČTÚ buďto na bonz (zrovna velká trojka bonzuje ve svých zájmových oblastech často a ráda), nebo pokud to fakt naměří, k čemuž u toho klienta stačí defaultní scan list, anténa mířená nešťastným směrem a restartované (nebo z jiného důvodu skenující) zařízení v nevhodnou dobu.
Ve druhém případě pokud je jim známý provozovatel se to snaží řešit telefonicky (v případě funkční spolupráce a rozumné četnosti bez postihu), pokud neví, tak jdou touto cestou.
selic O "jchudoba" si může myslet kdo chce co chce (to nám vláda ani EU ještě nezákazala), ale tohle si myslím, že na toto fórum úplně nepatří.