ef A jak se telekomunikací týkají tvé prodeje UPSek? Zase trochu uber.

• ef replied to this.

ef Tady se řeší jištění sebe sama

Taka bola otazka, no riesi sa tu vsetko ine naokolo, len nie odpoved na nu...

ef dobrý, neznalost lezení po střechách uznávám, ale evidentně jste to nepochopil. Podle vás teda při montáži čehokoliv na střeše pro soukromé účely mám mít školení jako kdyby mě to živilo? Podle této teorie bych teda musel i na prasklou žárovku volat elektrikáře...

• ef replied to this.

Hele mimochodem nikdo neříká, že se musíš jistit za něco, co je na té střeše - často tam nic není - ani komín. Pak se to řeší třeba i tak, že přehodíš lano házecím pytlíkem přes hřeben a ukotvíš za vzrostlý strom. Pit Schubert popisuje i humornou příhodu, jak si takhle někdo to lano zakotvil za tažné u auta a pak mu s ním uprostřed práce manželka odjela na nákup. Vláčela ho za sebou mrtvého asi půl kilometru, než na to přišla 😀

kubajz 😂😂
        Konkrétně u mě by toto nepřipadalo v úvahu, jelikož na protistraně nic není.

ludvik Že by záloha napájení telekomunikačních prvků?

Adam03 Dnes se proudové chrániče musí montovat i na světelné okruhy aby běžný člověk mohl měnit žárovku.

Adam03 Ano, pokud je tam riziko pádu tak určitě. musím použít nějaké OOPP a potřebuji vědět jak takové věci užívat. Je jedno jestli jsem sletěl ze střechy pracovně nebo soukromě. Pořád jsem při nejmenším zraněný pokud přežiji.

Pokud chcete lozit po střeše, kupte si celotělový úvazek, lano, spojky, brzdu, tlumič pádu, nějaké hotové krátké lana s okem a najděte si kurz, který vás s tím naučí zacházet.
          Bohužel bez znalosti konkrétního místa se těžko říká co vše je nutné k upevnění lana. A kde ho správně upevnit.

Asi budem za totalneho debilka ale odkedy robim pre ISP tak mimo niektorych sajtov ziadne istenie nepouzivam, u klienta som ani raz nic nemal a to som spravil nejake nizsie tisicky montazi...taktiez co poznam inych montaznikov je to na rovnakej urovni. Nehovorim, ze je to spravne to urcite nie je ale realita je proste taka (aspon u mna). V plosine (kos) taktiez nic nepouzivam, pride mi to moc obmedzujuce...takze asi som taky extremista ale tak to je. BOZP na papieri je pekne, v reale pre mna tazko aplikovatelne, nemienim sa nikde hodinu rozkladat, idealne dvaja technici...kto ich v dnesnej dobe zaplati, vela firiem riesi na montaz jedneho technika nie dvoch.

Jo ona je to sranda než se něco stane a hrdinů co spadli a nebo se zachránili v posledním okamžiku jsem taky pár potkal - potom se už jistí všichni. A ano taky mám za sebou nižší tisíce montáží, pokud hrozí jakékoli nebezpečí tak jedině s OOPP.

• gemb replied to this.
            • ef likes this

ice_mann Pokial je to nebezpecne uz len z pohladu, nejaka nadmerne strma strecha a pod, nedostupny komin atd...nemontujem, prcam na to...

darklogic Taky jsem jednoho znal. Pak mu říkali skokan. Každý svého štěstí strůjce. Každý zodpovídá sám za sebe. Ale nikomu neporadím tak, aby ohrozil svůj život.

Adam03 Téma je komplikovanější než se zdá a má mnoho úrovní pohledu a hodnocení rizik. Kdyby byla situace pouze o tom, zda se jistíš správně/nejistíš správně (tam spadá i nejištění se vůbec), tak věřím, že by mnoho problémů a úrazů nevznikalo.
              Pominu jasnou právní rovinu pro podnikatele i zaměstnance, k té se již dost lidí vyjádřilo, je dobře dohledatelná i googlem a souhlasím s ní.
              Mám příklad jednoho z mnoha poznatků z praxe, který doporučuji zvážit (a je univerzální k tomu, zda lezeš soukromě či pracovně):
              I když jsi sebelíp zajištěný a tvoje vybavení tě udrží ve vzduchu, tak je na OSTATNÍCH lidech, zda to přežiješ. Když někde bezvládně visíš, máš maximálně několik desítek minut. Když jsi při vědomí, ale třeba za hranou střechy nad kterou se nevyškrábeš, tak můžeš zase jen doufat, že je tvůj zachránce někde hodně blízko. Co tím chci říct? Lezení v jednom člověku s jištěním je stejně nebezpečné, jako kdybys lezl bez jištění. Říkám to jako člověk, který na klientské instalace jezdí sám stejně jako ostatní mí kolegové. Musel by nás být dvojnásobek a to prostě firma nezaplatí. Zákazník tě nezachrání a dispečer na druhé straně mobilu také ne. Hasiči jsou rychlí, ale i tak to může být 50/50, zda budou "dost" rychlí.

...ja som ako SZCO, takze ta bezbecnost je este o to horsia, kedze ziadna sa nekontroluje, ze ak sa z niekadial strepem, tak to bude cisto moj problem :-/ ...SZCO som preto, lebo firma chce platit co najmensie odvody.

ef To je přesně špatný postup - napřed školení a pak nakoupit. Jinak se taky může stát, že toho většinu koupíš úplně zbytečně.

• ef replied to this.

📡 Telekomunikace.cz