Mě spíš trápí to, že v poslední době všechny krabičky O2 pálí v outdoor frekvencích - jako při scanu na střeše vidět 5x O2-internet 5500/20-Ceee nebo 5500/20-Ceeeeeee za -75db, tak se mi chce brečet.
Legenda jménem O2 Smart Box
Na žádost @jarous556 smazán offtopic týkající se nezvyklého toku na O2SB.
Zdarec,
vlastní blbostí, protože jsem neřešil a měl to na háku jsem se chytl na udičku O2 a vzal si od nich k VDSL internetu i O2 Smart Box 2 na splátky. Nějak mi nevadí jsem s ním docela spokojený jen ten závazek k němu je koule na noze . Teď jsem se přestěhoval a Vodafone tu má nataženou optiku až 1gb/s a O2 tady dokáže závratných 50mb/s a to ještě s bonding bridgem
Reálně jsem tak něco kolem 40mb/s což mi příjde docela jako výsměch. No a abych se dostal k tomu o co mi jde. Kdybych od O2 odešel dolepil doplatek kupní ceny za ten jejich SmartBox a vzal si tu optiku od Vodafone mohl bych použít ten Smart box jako modem? Mít O2 Smart Box 2 a brat internet od Vodafone a mít ho za poskytovatele internetu je to možné? Nejsem žádnej ajťák tak mě omluvte za případnou neznalost a tupost
Sauronxnxx umi bejt jen jako kabelovej router. Takze ano. O2 ho pouziva k optice taky.
Nevím. ale O2 má v podmínkách, že Smartbox se nesmí používat v jiné síti a ani po doplacení. Ale jak to mají ošetřeno nevím, můj známí ho začal používat na dsl T-Mobile a říkal, že nějak ho nemohl nastavit (něco v autorizaci), ale dál to neřešil a hodil ho do řiti.
kapikacz takže ikdyž si to od O2 někdo za ty šílené prachy koupí, tak si s tím pak může jenom podložit stůl? Tak to je dobrá blbost od O2
Jinak, známému teď před nějakou dobou zpomalil net na VDSL, vyjádření od O2 je, že jeho současný modem takovou rychlost najednou nezvládá a cpou mu SmartBox. Fór je v tom, že na jiné lince ten samý modem funguje dobře..
- Upraveno
RandomUser Tohle mi udělali na jedné přípojce taky, ale Smrtbox jsem si vnutit nenechal. Jakmile byla jiná možnost připojení, šlo se jinam. Šmejdská firma se šmejdskými praktikami, nic jiného.
jcltm tak upřímně nechápu, že ty Smartboxy mají vůbec nějaký prodej, když za tu samou cenu si udělám síť na MK nebo UBI..
Btw, není tomu zas tak dávno, co mi jejích operátorka/"guru" tvrdila, že 50/5Mbps přes LTE mám stejně dobré, jako bych měl optiku
RandomUser Lidi jsou jenom dvojího druhu, blbé a pitomé. Proto má Smrtbox už každý druhý, bohužel.
jcltm V tomto případě to není o žádné inteligenci, ale unikátně drzém vnucování hraničící s nekalými praktikami.
zdeneksvarc Tohle se právě s tou inteligencí pojí, bohužel. Je to nechutné, divím se že je za to ještě nikdo nezažaloval...
My jsme ho tedy rozchodili u nas na siti.
zdeneksvarc tak rozdělil bych to spíš na uživatele znalého a neznalého.
Věřím že spoustu lidí ukecaji že bez božského stroje se jim internet nezlepší. A pak už je pozdě když na to přijde
Puski Bohužel. Potom jich jsou plné bazary.
Tak mi vyskočila reklama na O2 internet..
- Upraveno
To je keců, u nás je špatné počasí a několik hodin DSLAM nejede a nevytočí se PPPoE
theitman bacha, nezaměňovat toto garantují u 5G.
Ale jestli je i kabel závislý na počasí, tak je něco špatně
RandomUser Zrovna O2 a stabilní připojení ve špičce na jejich mobilní síti... Tak určitě