drastys mám tam wAPx3 a proti je CubeG ac. V tom označení je už docela bordel. Jde tedy o AD verze a nechodí to.

hapi wAPx3 mám obecně problémy s dosahem. Je skoro poloviční oproti klasické wAP. Měl jsem vyzkoušeno. Prohodil jsem klasiku za x3 a polovina stationu se ani nepřipojila. Nebo jestli jim furt blbne to přepínání mezi anténama. No kdo ví.

hned jak se to spojí tak je signál -68 což je prostě špatně a za pár minut se to začne rozpojovat. Jinde je proti tomu nray a tam je to v pořádku. Další místo s podobnou vzdáleností je už na nových AY tedy CubeG-SAay proti CubeGay tam je to v pohodě. Může to samozřejmě být wAPx3.

hapi nam se presne takto chova Cube PRO-ay proti WAPu, klasicky CubeAC-ad jede v pohode a CubePRO-ay proti CubeSA taky pak v pohode.

drastys Problém ay proti WAP ad jsem reportoval na support. V druhém e-mailu mi napsali, že mám jednotku vrátit a dali mi ref. číslo. Ještě jsem se nedostal k sundání.

drastys Taky jsem mu napsal, že reklamace asi není to pravé řešení.

o 10 dní později

Je Cube SA použitelné s více klienty, nebo se pořád odpojují? Vím, že jeden klient není problém,ale více jak jeden?

Zkoušeli jste nový ROS 7.6?

o 5 dní později

Máte nějaký feedback?

o 2 měsíce později

už Vám to chodí dobře? Přemýšlím, jestli se nejednalo o nějakou první HW revizi, která je problémová...funguje to vůbec někomu dobře s více klienty?

Rox169 nechodí, mám relativně nový HW a každý den je 1x odpojení všech....

I když mix nemáš tak je to odpojí

Dělat to problémy když je AP ay a klienti jsou pouze ad?

okoun Tak mix různých norem byl odjakživa záruka toho že to nepojede jak má i na 5 GHz, a u Mikrotiku to myslím platí obzvlášť. Úspěch bude, až to pojede perfektně alespoň jako komplet 802.11ay, a ani to se zdá se zatím nedaří. Myslím, že je úspěch, že ad už je v multipointu slušně použitelné. A že to taky trvalo.

jcltm to že na 5G to nejde na plné rychlosti je sice fakt ale na 60G to padá úplně což je jiná písnička

📡 Telekomunikace.cz