MikroTik CubeG-5ac60ay-SA, CubeSA 60Pro ac
Chci se zeptat má smysl nějak moc řešit zaměřování? CPE: CubeG-5ac60ay, Cube 60Pro ac jen namíříte proti AP nebo to ještě dolaďujete podle nástroje "Align"? Ono to stejně hned po zapnutí beamforminguje.
Má smysl na té CPE jednotce nastavit (jako na LHG 60G)
/interface w60g set 0 tx-sector=36
najít co nejsilnější signál a pak vrátit zpět automatiku?
/interface w60g set 0 tx-sector=auto
Myslíte si, že to má stejný rozložení beamforming sektorů jako v LHGG-60ad?
Tak jsem nasadil tu 7.10 s "opravou" ale jaksi se tam stále jeden klient zasekává restart sektoru to vždy opraví.
nemohu říci jak to vyřešilo odpojování klientů, ale tohle to bohužel nevyřešilo
My teda spíš řešíme "zamrzáváni" kdy se anténa dostane do stavu že jí musíš fyzicky restartovat aby nabehla. Na stole funguje bez problémů, v ostrém provozu se třeba každých 24 hodin sekne a je mrtvá. Zadnej firmware mi to nevyřešil, ze supportu že se jim to nepovedlo zreplikovat. Dělají to jen nějaké kusy.
Puski neni to otazka napajeni ? rekneme, ze kdyz se jednotce zvedne trafik, zvedne se ji i potreba energie, ono to uz nevyjde ( blbe konys, blbe kabel, blbe zdroj ) a jednotka se sekne ?
Zdravím,
prosím o info, jaká máte zkušenosti s novým AP CubeG-5ac60ay-SA, CubeSA 60Pro ac když jsou na něj připojeni klienty AD?
Děkuji
viktornovotny tím to není, pomohla vždy výměna kus za kus. Jednu jednotku jsme si nepohlidali a nasadili ji o půl roku později na jiném místě a stejnej problém. Zkoušeno samozřejmě XY zdrojů i napájení z Poe switche.
Takže používat pouze ad s ad a ay s ay?
Mám WAP 60g a na to Cube 60 na 70m. Spoj jedr suprově. Plánuji přidat jednoho clienta. Chtěl jsem koupil novou Cube SA60 a na to připojit cube60 a wap jako klienta. Takže tuto kombinaci nedoporučujete?
Děkuji
Nemáte zkušenost se zatečením vody do jednotky? Dnes kolega demontoval jeden šplouchající kousek CubeG-5ac60ay. Zatím jsme nehledali příčinu, jen ověřili že byla zadní průchodka dostatečně utažená. Pokud nenajdeme zjevnou příčinu, půjde na reklamaci.
Tak jestli to je náhoda / špatná montáž nebo běžný problém.
- Upraveno
Bohužel se to děje. Je to uzavřená anténa (bez odtoku) což nikdy nefunguje dlouhodobě. Neteče tam průchodkou ale tělem antény. Už jsme taky pár kusů měli...
U jedný AY jednotky typu SA nám taky zateklo a byla KO. Kabelovou průchodkou to nebylo. Naštěstí těch AY jednotek venku moc nemáme, jejich montáž se zarazila včas...
- Upraveno