Puski neni to otazka napajeni ? rekneme, ze kdyz se jednotce zvedne trafik, zvedne se ji i potreba energie, ono to uz nevyjde ( blbe konys, blbe kabel, blbe zdroj ) a jednotka se sekne ?
MikroTik CubeG-5ac60ay-SA, CubeSA 60Pro ac
Zdravím,
prosím o info, jaká máte zkušenosti s novým AP CubeG-5ac60ay-SA, CubeSA 60Pro ac když jsou na něj připojeni klienty AD?
Děkuji
viktornovotny tím to není, pomohla vždy výměna kus za kus. Jednu jednotku jsme si nepohlidali a nasadili ji o půl roku později na jiném místě a stejnej problém. Zkoušeno samozřejmě XY zdrojů i napájení z Poe switche.
Takže používat pouze ad s ad a ay s ay?
Mám WAP 60g a na to Cube 60 na 70m. Spoj jedr suprově. Plánuji přidat jednoho clienta. Chtěl jsem koupil novou Cube SA60 a na to připojit cube60 a wap jako klienta. Takže tuto kombinaci nedoporučujete?
Děkuji
Nemáte zkušenost se zatečením vody do jednotky? Dnes kolega demontoval jeden šplouchající kousek CubeG-5ac60ay. Zatím jsme nehledali příčinu, jen ověřili že byla zadní průchodka dostatečně utažená. Pokud nenajdeme zjevnou příčinu, půjde na reklamaci.
Tak jestli to je náhoda / špatná montáž nebo běžný problém.
- Upraveno
Bohužel se to děje. Je to uzavřená anténa (bez odtoku) což nikdy nefunguje dlouhodobě. Neteče tam průchodkou ale tělem antény. Už jsme taky pár kusů měli...
U jedný AY jednotky typu SA nám taky zateklo a byla KO. Kabelovou průchodkou to nebylo. Naštěstí těch AY jednotek venku moc nemáme, jejich montáž se zarazila včas...
- Upraveno
- Upraveno
inak myslite ze center sektory pre CubeSA 60Pro ac budu rovnake ako u lhg60 alebo tam budu ine?
lebo co som pozeral na mk fore pisu zeby mali byt tie iste 4 ale realne to este nemam odskusane..
myslím si že ano
mame tri kusy novych CubeSA 60Pro ac a na vsetkych troch firm 6,4910 a ked dame prikazovy reboot zariadenia tak uz sa nenahodi musi clovek len natvrto vytiahnut zo zasuvky a zapnut aby nabehol...
robi nam to na vsetkych troch...
postrehol to aj niekto iny zeby daka vyrobna vada?
pedro4444 to je u cubeSA uplne bezne, proto jej davame na poe sw
to fakt není běžné. Nikdy se mi to nestalo. Já doporučuju tam dávat RouterOS v7.
hapi prechod na dialku z 6.4910 na v7 je vazne v pohode pri cube a netreba sa bat vyjazdu?
bo cital som tu kadejake prihody..
- Upraveno
upgrade na poslední v6 a pak na v7. Není problém. Je třeba počítat s tím že minimálně 2-3 minuty to zařízení je offline tak hned nepanikařit.