MK LHG60 rozpojování
stane se proste udelas to 10x vsechno stejne a jedno se holt sekne...
stane se proste udelas to 10x vsechno stejne a jedno se holt sekne...
Muže mě někdo poradit jak se posunout alespoň ve verzi 6 na nejnovější na dálku? Nejde to přes balíčky, nejde to automatikou.
Tohle je tam pořád v logu:
Running out of disk space, when minimum 500kB is reached UM will be stopped!
Místa je tam ani ne megabajt.
Jestli tam mám nechat jen nějaké packages tak které. Díky
máš tam jeden balíček nebo po jednom?
- Upraveno
- otevři "system / resources" a zkontrolovat položku "factory firmware", pokud tam je verze 6.43 a níž, můžeš pokračovat
- downgrade na 6.43 (jenom system a wireless)
- upgrade na 6.43.1 main balíčkem
- dál už pak normální upgrade na main 6.49.x a následný skok na v7.12
Pokud nepotřebuješ pro přístup k jednotce bezdrát tak lze pouze nechat system a skočit na main balíček bez toho aniž by si musel downgrade na 6.43. 6.43 je proto, protože je to poslední malí balíček který umožní přechod na main balíček i se zachováním wifi přístupu.
- Upraveno
Doplním pro ty co to budou dělat poprvé:
První všechny balíčky krom system a wireless pryč. Pak downgrade na 6.43.
Pak 6.43.1, a potom ne normální upgrade, ale opět pouze main a wireles.
Já dal pak všechny balíčky a na wireless nezbylo místo zřejmě. Takže zustal jako jediný disable. -> ohromná sranda.
Takže znovu očesat na sytem, dodat wifi.
A pokud jsem to dobře pochopil, tak na verzi 7 taky pouze dané dva balíčky.
PS: když jsem byl na poslední sedmičce jen se sytem, tak tam ten wireless taky nešel.
- Upraveno
Tak to si nic nepochopil
- otevři "system / resources" a zkontroluj položku "factory firmware", pokud tam je verze 6.43 a níž, můžeš pokračovat s procesem beze ztráty wifi konektivity. Když ne, tak se to musí provést pouze s balíčkem system a tedy se ztrátou wifi
- máš jenom vložit system a wireless s verzí 6.43 a dát downgrade. Tím se nainstaluje jenom system a wireless a ostatní se samy odintalují
- pak už máš vložit jenom main balíček 6.43.1 který už má wifi a je malí a tím se to převede na main balíček
- pak už můžeš vkládat upgrady ve formě main balíčku, já doporučuju skok na poslední v6 a až pak na v7
v7 má přece jenom jeden balíček a to jako main balíček. Dva balíčky, main a wireless jsou až od v7.13 kam se automatickým upgradem hned nedostaneš pokud to neděláš blbě ručně.
abych to upřesnil, auto upgradem z v6.43.1 se to samo povýší na poslední v6.49.x. Tam se ti zpřístupní volba kanálu pro upgrade na "upgrade" a tím se ti otevře auto upgrade na v7.12.1. Provede se to samo a kanál se vrátí na stable. A až po upgradu na v7.12.x se otevře možnost na 7.13+
A aby se předešlo blbým kecům, mám 100% úspěšnost upgradu asi něco kolem 200 jednotek disc ac, hap ac2, hap lite ac. Žádný fail, žádný výjezd.
- Upraveno
mám novinky. Jak tedy upgradovat v6 s extra balíčky na v7 main balíček?
Konkrétní případ:
Disc AC u kterého to bolí nejvíc.
- upgrade na v6.49.13 a nechat pouze balíčky system a wireless
- buď vložit v6.49.13 extra balíčky system a wireless a restartovat, pokud mám nainstalovanou verzi nižší než 6.49.13
- nebo pokud mám už 6.49.13 tak odinstalovat všechny ostatní balíčky kromě system a wireless
- stáhnout 7.13.5 main balíček routeros a extra wireless který je v extra package (v zip) a vložit je do discu
- restart
- cca 3 minuty čekat
- vůbec neuškodí si vzít kýbl s hadrem na opocené čelo
- plánovat si v hlavě jak moc obtížná bude výměna jednotky
- hotovo, main balíček a v7
Poznámky:
- upozornění, od 7.13 je změna takže samotný routeros balíček už nestačí pro zachování wifiny a to nejspíš pomohlo k tomu že to lze upgradnout ale ne automaticky, pouze manuálně.
- odinstalované dhcp neztratí konfiguraci
- je také dobré pokud máte zapnuté grafování v mikrotiku tak ho vypnout a restartnout pro uvolnění místa.
- po upgradu můžete v routerboard sekci přepnout takt cpu na automatiku.
- nezapomeňte na balíček wireless!! už není součástí main routeros balíčku!! jinak si odříznete přístup po wifi.
po resetu nebo nové od výroby to mají všechny a ničeho jsem si nevšiml.