Nej.cz na prodej 🛒
Ale pánové, naopak. Koupit tohle dává hodně velký smysl ;-) tenhle business se dá dobře začlenit, je relativně stabilní na výnosy a dá se propojit s X dalšími odvětvími
Takže, i když v tom mají bordel, má smysl to koupit.
okoun O2, TMobile, Vodafone se přidá taky a ten, kdo chce udržet investice a nemá 100% optiky, dřív nebo později zdraží taky.
Reálně ale třeba nás se zdražení téměř v ničem zatím nedotklo. Kromě růstu mezd a pohonných hmot samozřejmě. Elektřiny máme stejně skoro všude barterem a ostatní jsou blbiny.
Každopádně, to je odbočka. Reálně prostě NEJka má sakra potenciál, pokud se to vezme za správný konec. Třeba pro ČEZ dokonalá akvizice.
Mám teda stejnou zkušenost jako @jcltm
Řešil jsem s nimi propagaci AS skrze bgp kdy linka k nim byla mrtvá ( ok původně ITself ) ... Lidi z itselfu mi říkali tam ještě nemáme přístup, lidi z nejky říkali - to je bordel ITselfu .
Dostali na zlatém podnose specifikovanou závadu ... Dokonce jsem jim poslal i IP boxu který ten prefix propagoval. Nic
Každopádně myslím si že se najde někdo kdo bude mít o optiku zájem. Když vidím co realizuje T-Mobile.
Tak co, slozime se, rozdělíme si % podil jako v Ordinaci 2 a jejich koupě nemocnice xD ?
okoun ale prdlajz. Kaprain celkem otevřeně říkal od začátku, že je to střednědobá investice na 5-7 let max. Prostě nakoupit, zkonsolidovat a střelit. Takže jen dělají co od začátku říkali. Dá se asi polemizovat, co si představovali pod takým slovom "konsolidace", ale spekulantům je technická část věci v podstatě putna, ty konsolidujou účto, který rozhoduje o tom, kolik za to dostanou.
stepan_benes nechápu jak za 5-7 let na tom mohli něco vytřískat? možná tak jen uložili prachy...
Byl jsem u nich a šlapalo to celkem obstojně, ale problém je že pro obyčejné uživatele IPv6 není a další komplikace prostě blokují odchozí porty, takže například jsem si nemohl navázat spojení na svůj smtp server přes port 25 který blokovaly a další podobné blbosti......(na veřejné smtp - seznam, centrum atd byl povolen)
Teď mám optiku od T-Mobile a nic neblokují, jedině že tam taky nemají IPv6 :-(
okoun o provozní zisk IMHO nikdy nešlo.
Je docela jisté, že "konsoidovaný" klient NEJky má výrazně větší hodnotu než původně nekonsolidovaný klient Franty Vomáčky, co to NEJce střelil.
No jo no, cena kapitálu je svině..
- Upraveno
Jeden z největších tuzemských poskytovatelů internetového připojení zřejmě brzy změní majitele.
Nezmění majitele. Zpřehlední majitele.
zdeneksvarc takhle jednoduchý to fakt není