okoun Mají to v solidním bordelu, párkrát jsem měl tu "čest" s nimi něco řešit a bylo to vždycky peklo.

Ale pánové, naopak. Koupit tohle dává hodně velký smysl ;-) tenhle business se dá dobře začlenit, je relativně stabilní na výnosy a dá se propojit s X dalšími odvětvími 🙂

Takže, i když v tom mají bordel, má smysl to koupit.

cmgn tak to nevím nevím, třeba teď inflace je pro telco úplně nejhorší podívejte se kdo všechno a okoli zdražuje, řekl bych že nikdo....

• cmgn replied to this.

okoun O2, TMobile, Vodafone se přidá taky a ten, kdo chce udržet investice a nemá 100% optiky, dřív nebo později zdraží taky.

Reálně ale třeba nás se zdražení téměř v ničem zatím nedotklo. Kromě růstu mezd a pohonných hmot samozřejmě. Elektřiny máme stejně skoro všude barterem a ostatní jsou blbiny.

Každopádně, to je odbočka. Reálně prostě NEJka má sakra potenciál, pokud se to vezme za správný konec. Třeba pro ČEZ dokonalá akvizice.

Mám teda stejnou zkušenost jako @jcltm

Řešil jsem s nimi propagaci AS skrze bgp kdy linka k nim byla mrtvá ( ok původně ITself ) ... Lidi z itselfu mi říkali tam ještě nemáme přístup, lidi z nejky říkali - to je bordel ITselfu .

Dostali na zlatém podnose specifikovanou závadu ... Dokonce jsem jim poslal i IP boxu který ten prefix propagoval. Nic

Každopádně myslím si že se najde někdo kdo bude mít o optiku zájem. Když vidím co realizuje T-Mobile.

• cmgn replied to this.

kmotrik podobnou zkušenost jsem slysel teď nedávno taky.

A pokud to převzali lidi z Netboxu, tak bych se nedivil ničemu… když 6 let nedokázali pochopit, že na veřejnou IP web serveru u klienta, kde spravujeme infrastrukturu, prostě přes firewall nepustíme IP typu 100.65.x.y…..

okoun ale prdlajz. Kaprain celkem otevřeně říkal od začátku, že je to střednědobá investice na 5-7 let max. Prostě nakoupit, zkonsolidovat a střelit. Takže jen dělají co od začátku říkali. Dá se asi polemizovat, co si představovali pod takým slovom "konsolidace", ale spekulantům je technická část věci v podstatě putna, ty konsolidujou účto, který rozhoduje o tom, kolik za to dostanou.

okoun jak je uvedeno, mimo jiné konsolidaci... a 5-7 let je sakra dlouhá doba, která ikdyby pouze konsolidaci může usetrit = vydělat nemalé penízky. Samozřejmě to není jen o 1 věci...

Byl jsem u nich a šlapalo to celkem obstojně, ale problém je že pro obyčejné uživatele IPv6 není a další komplikace prostě blokují odchozí porty, takže například jsem si nemohl navázat spojení na svůj smtp server přes port 25 který blokovaly a další podobné blbosti......(na veřejné smtp - seznam, centrum atd byl povolen)

Teď mám optiku od T-Mobile a nic neblokují, jedině že tam taky nemají IPv6 :-(

o 6 dní později

Je docela jisté, že "konsoidovaný" klient NEJky má výrazně větší hodnotu než původně nekonsolidovaný klient Franty Vomáčky, co to NEJce střelil.

o 3 měsíce později

No jo no, cena kapitálu je svině..

Jeden z největších tuzemských poskytovatelů internetového připojení zřejmě brzy změní majitele.

Nezmění majitele. Zpřehlední majitele.

okoun já bych PPF se Španělama moc nesrovnával. Nebo se tím aspoň neutěšoval.

📡 Telekomunikace.cz