(PilsFree) Tváří se jako spolek a zisk za připojení k internetu nedaní
Ono bylo i logické např. sdílení informací, rad a tak mezi různými poskytovateli internetu. Teď je spousta komerčních možností, lze si to objednat jako službu, outsourcovat, zaplatit.
Toto fórum bylo myslitelné před deseti, dvaceti lety. Dnes už ne. Mělo by se vypnout. Každý dotaz obírá o peníze někoho jiného a nepřímo i stát.
- Upraveno
FYI: Provozovatel fóra je společnost Mona Ventures a.s., Příkop 843/4, 602 00 Brno
Příjmy i výdaje jistě poctivě účtuje a případný zisk daní. Včetně DPH.
Pointa byla jinde.
honzam No za mě je ta argumentace Sokolem validní, třeba rybáři jsou taky něco podobného. Taky tam je 95 %+ členů jen kvůli výhodám a k obojímu existují komerční alternativy. Jasně, platit daně by měly samozřejmě i spolky, ale jinak spolku jako takovém nic špatného nevidím, i když tam bude 95 % členů jen kvůli výhodám.
On by asi nikdo nic nenamital, kdyby ta jejich infrastruktura byla odstrizena od internetu. Proste jen takova velka lanka, aby mohli parit a sdilet fotky.
Taky by pak ale meli 35 clenu misto 35k.
okoun Komerčních tělocvičen/venkovních sportovišť taky existuje dost. Komerčních rybníků taky. Je to tedy důvod zakázat sokola?
A ta elektřina? Úplně stejnou logikou je doplněk připojení sítě PilsFree do internetu...
Chápu, že pro mnohé zde jsou spolky "konkurence", ale prostě na nich nic špatného nevidím. Samozřejmě s tím, že daně by měli platit jako kdokoli jiný.
Dodám, že nejsem členem žádného internetového spolku.
jcltm diskuze ale přece není spolek ano či ne. Spolek a spolková činnost je naprosto cajk, jen ať vznikají. Spor je o to co je a není komerční činnost a komerční služba.
Tady v tom navařil bramboračku předevčším stát, který vytvořil dost nejednoznačný pravidla a sám se v tom plácá. Chápu co tím zákonodárce na začátku myslel, ale moc se to nepovedlo.
Pokud vykročím ze svojí bubliny (páč daně nejsou nic jiného než násilná loupež), pak by IMHO podmínky měli být nastavené stejně pro všechny včetně (ne)placení daní s lepší možností snižování daňového základu při dobročinnosti. Třebas podobně jako v případě vědy a výzkumu (což teda slušně zničili finančáky pod vedením Andyho, Šíleny a jejich kata Janečka). Tenhle princip byl fajn a celej problém by transparentně řešil.
"Kurva", já bych tu tak rád diskutoval, ale bojím se, že jakmile napíšu do tohoto vlákna, tak se tu hned objeví ta entita se spousty smajlíkama a včera vytvořeným profilem.
Tak se těm, co mě znají a předpokládají, že se k tomu budu vyjadřovat omlouvám.
- Upraveno
kuXva se neříká, Bohúšu.... :-)
- Upraveno
Mě vadí argumentace PilsFree, že dělají práci za komerční subjekty. "Investujeme do optických sítí, kde to komerční subjekty bez dotací nechtějí dělat." V Plzni bych si optiku rád vystavěl.
U nás mám za sousedy HKFree a ty mě v 2013 postavilo rušičku 360°, v rodné vesnici, kde jsem měl už 60% pokrytých optikou. To nepovažuji za nějaké nekomerční šíření kvalitního připojení. Pro mě jsou na úrovni Starnetu, jen to dělají po technické stránce kvalitněji.