hapi Pred par lety to bylo oheldne DPH, ted je to dan z prijmu ...
Oni se haji, ze stejne vse proinvestuji, no ale cele je to jinak viz OSVC priklad ...
Kdyz ja jako platce DPH ve 2/4 budu v plusu o 484k, zaplatim DPH 84k. Dejme tomu, ze 300k jsou vyplaty (aby se to lepe pocitalo). Zbylo 100k.
Chci si koupit profi antenu za 150k bez DPH, no nemam na ni, takze pockam dalsi ctvrtleti ... (spolek by na ni mel, kdyby neplatil DPH).
Ve 3/4 ctvrtleti to dame stejne ...
484k v plusu, zaplatim DPH 84k, platy 300k. Zbyde 100k.
Ok mam 200k muzu si koupit profi antenu za 150k bez DPH
Vydam 181,5k no a z 200k mi zbyde 19,5k (DPH 31,5k se mi vrati az 20.1.2022 - odectu z placeneho DPH)
Tak a ted zbytek tehle pohadky ...
Profi radio za 150k odpis 3 roky, do nakladu si dam dany rok pouze 50k.
Takze ze 100k zaplatim socialni, zdravotni a dan z prijmu, pokud jsem dost v plusu...
Coz je cca 32k a o to jsem v dalsim roce zase chudsi a chybi na investice ...
A nezapomente, ze PF ma jeste sro, ktere na siti vybudovane drive poskytuje komercni cinnost.
Pamatuju si, jak na internetuprovsechny breceli, ze si nemuzou odecitat DPH z nakoupeneho materialu, ale ze by meli tim padem hradit DPH i z prijatych plateb, uz ani slovo, protoze to prece neni prijem, ale prispevek...
Financak si doslapl na jejich DPH uz drive a prokazal, ze se nejedna o spolek, ale o komercni cinnost. Ted opozdene chce uhradit i dan ...
Jinak PF reklamy na tramvajich, nekteri drive chodili barak od baraku a rikali, pripojte se k nam, od nas budete mit lepsi internet nez od nasi konkurence, ... Dokonce dostali i nejake dotace. A tohle vsechno neni komercni cinnost? 😃