on bude spis problem v tom, ze ty cube pro a cube gsa pisou signal i MCS podle postavení zemské poloosy vůči hveždě jittřence a ne realitu. Podle mě je tam nějaký náhodný generátor a hotovo.... Kolikrát mi to piše MCS 1 a jede mi to 930 Mbps. Z toho signal to pise -72/-70 na 100m a vydrzi to i lijak jak prase ... což cube G kdyz pise -72/70 na 350m tak lehá co větśí déšť ...

jo, ukazuje to podle plotu. Zajímalo by mě proč. Není přece možné aby to za 3 roky? stále nevyřešily.

Pořád se Vám ty nové CUBE PRO odpojují? Jak často?

co máme v7.12+ se neodpojují. Odpojují se ty co mají po připojení signál cca -65 a horší.

hapi

Konečně dobrá zpráva.

A kombinace nové CubeG-5ac60ay-SA jako AP a staré CubeG-5ac60ad jako klient funguje dobře bez odpojování?

osobně nevidím žádný rozdíl mezi starým a novým cubeg. Kombinaci obou proti cubeSA máme.

ví někdo jaký má CubeSA vyzařovací úhly? Píšou že 60° a nahoru dolu to má kolik? wAP má tuším 30°.

hapi bude to mit taky +- 30. zkousel jsem nedavno na AP si ten sektor zvedat do nebe a cca od 15-20 stupnu od nuly vuci klientovi se u klienta zacal dost rapidne zhorsovat signal.
        Na netu jsem to ale taky nikde nenasel a to jsem to googlil snad hodinu ... strasny problem pro MK napsat to do datasheetu...

Tak nevím no. Verze 7.12.2 - stabilní, zatím se to neodpojilo ani jednou a drží (nechci to zakřiknout). Ale hodnoty btest se pořád drží kolem 400M 🙁 signál -47 a -50, Rate 2,3G, takže verzí to nebude. Na zkoušku jsem ještě vyměnil jednotku u klienta a zaměřoval (0,4 stupně se povedlo - což považuji za téměř super) - stále stejné. Změna frekvence také nepomohla. Nevím no, zkusím počkat ještě na nějakou jinou verzi novější a uvidíme.

fabinek1 úplně hloupý dotaz .... Z jakého zařízení měříš? Cpe na Ap? Teď jsem zkoušel poslední 7.13.x a dalo to gigo.

pgb Je pravda že to CPU nemusí dát, chce to vždycky měřit mezi zařízeními před a za.

fabinek1 kdyz testujes z ci na, tak zkus UDP, tam poznas propustnost nezavislou na CPU.

Testuji z CCRka , na klienta. 2 a více klientů v TCP, tak max 400M. Udělal jsem test v UDP - 1G. Jdu hledat chybu.

fabinek1 Netestuj proti klientskému 60G Mikrotiku, ale proti čemukoli za tím. I kdyby to měl být dočasně připojený NTB s iperf3.

Nedávno jsem upgradoval cca 20 ARM modelů LGHH a Cube Pro z 7.13.1 na 7.13.4.
              1 Cube a 1 LHGG skončilo v reboot smyčce.
              LHGG jsem vyřešil NetInstallem.
              Cube Pro je dost blbě dostupné. Máte někdo nějaký nápad, jak ten NetInstall udělat v takovéto situaci?
              Díky
              Mirek

7.11.1 a zatial v pohode..
              nevidel som dovod uz vyssie pozeral som zmeny a nic pre 60g tak zatial nebol dovod ist vyssie..

pedro4444

Souhlasím s Pedrem...proč upgradovat, když v logu není nic ohledně 60Ghz technology. Já upgraduji každý velký update, ale počkám na 7.14.1 a pak aktualizuji všechna moje zařízení včetně 60Ghz, ale pokud jde o další minoritní aktualizaci typu 7.14.xy tak tu už na 60Ghz neinstaluji...

o 8 měsíců později

Novinka, přidali odtokovou díru :-)

No to brzo 😀 ... už jsme také měli nějaké utopence. Jdou nějak při nákupu rozpoznat? Je to nějaká nová revize?

Ještě by měli zrevidovat SA, protože tam to těsnění kolem dokola je také nějaké divné a někdy do toho teče.

📡 Telekomunikace.cz