• xDSLVDSL
  • CETIN a rychlost max 20 Mbit, přitom sousedi mají 100 Mbit

janconka sorry ale tohle forum neni "cetin" support.Pokud ma home end user problem tak at se obrati na sveho operatora.apropo home end user neni zakaznikem cetinu...

janconka Zatim to resim po sve trase s poskytovatelem, uvidime, jestli se nekam dobereme. Mimochodem ten technicky kontakt neni treba, z info cetinu odpovedeli co jsem potreboval.
    Sam jsem zvedav, az to prijdou zmerit, co jim to tam bude hlasit. Dekuji za ochotu.

kozlicek Já nic neříkam a plně souhlasím. Ale pokud jsme všichni ze stejného oboru, tak proč by jsme si nemohli nějak pomoci?

janconka Jeden obor, ale neznamena specializaci a konkretni hodnoty na siti cetin. To ze jsme tu dost poskytovatele internetu, neznamena, ze delame technologie xdsl a mame pristupy ci resime veci ohledne xdsl a cetinu.
      U doktoru to mas stejne, taky je to doktor, ale jeden je detsky, druhy je psychiatr, dalsi mozkovy chirurg, atd. ...
      Par kluku mu napsalo moznosti a pripadne smer, kde muze ziskat vice info, ale ptat se dal ....
      Pred hodne lety bylo par for, kde se radilo ohledne PC a IT obecne. No a i na jinem miste jsem pomahal a radil. Az se casem objevil i clovek, co se nekolikrat denne na neco optal, nikdy nepodekoval a vrchol pak byl, kdyz prisel s dotazem rozmeru A4. Reakce jednoho byla, optej se googla. Jeho reakce, tam jsem to nenasel ...
      Nasledne dostal odkaz na googla s dotazem rozmer A4 ... a zas ticho ... No zkusil se jeste jednou optat a dostal tam BAN. Fakt to dost casem otravuje, kdyz i misto hledani odpovedi se porad nekdo pta na stejne veci dokola ...

iTomB asi jsme se nepochopili. Myslel jsem to tak, že pokud řešíme telekomunikace, task aspoň nějak človíčka navést nějakou cestou. O tom je fŕum, nebo se mýslim?

janconka jj, to se taky stalo ... Bohuzel dotazy dal a porad dokola ... Tak par lidi reagovalo ostreji a ja se nedivim ...

Vsem, kteri poskytli cenne rady, moc dekuji za ochotu a nasmerovani.

o 11 dní později

gawagandalf
          možná by jste se měl ptát s pokorou, lidi kteří jzde jsou a snaží se poradit ve velké části začínali jako garážníci, a ne nás urážet u názorů co se vám nelíbí.
          ps: kvalita kabelu může být různá ikdyž je doveden do několikda domů (může tam být zatečená spojka , může být poškozen při pokládce, může tam být souběh se silovým vedením, může být už "moc" služeb ...) nebo také může být chyba v systému a špatně se zobrazovat (to jsem řešil minulý měsíc nam mapami v cetinu) a asi nejjednodužší je si pár dní počkat na odpověd vašeho poskytovatele

oooo jak tady by se hodil vztyčený prst... dolu? .👎

Tak mu konečně někdo napište, že tohle je fórum pro telekomunikační operátory a nee support pro jejich zákazníky 😂

mac78 na starém fóru je přímo sekce "Dotazy od zákazníků" 😃

gawagandalf pohoda, mi to nevadí, jen říkám že na old fóru na to byla přímo sekce 😃

gawagandalf A jakej ty jsi pracovnik ci nadsenec v oblasti telekomunikaci? 😃 Ty jsi jen end user, co chce lepsi internet pres VDSL na strukture cetinu ... 😃

iTomB presne tak a melo by se to FAQ zmenit.

o měsíc později

Tak pro info, jak to vse nakonec dopadlo. I kdyz byl DSLAM doslova za rohem, tak jeste nebyl pripojen a vsechny linky vedly do ustredny nekam kilometr daleko. Proto to slo pomalu, dalo se z toho vymacknout nejakych 35 Mbit (co staci na typickou rychlost linky 50 Mbit u operatora). Donesli Terminator (pry pro jistotu, ten umi daleko vic nez jen obyc modem), tak si rikam, kdyz uz, tak dejme bonding. V mezidobi jsem predelal kabelaz a najednou to slo 55 Mbit. Mylne jsem si myslel, ze to bylo tim mym zasahem do kabelu. Oni v ten samy den napojili ten DSLAM za rohem :-) Tak objednan 100 Mbit, po bondovani daval uplne v pohode 120. Technik rikal, ze je to min nez 300 metru k DSLAMu podle jejich analyzeru, tak si muzu objednat plnou linku. Objednano, zprovozneno, vali to 250/25 jak vino.

Mimochodem je tu mimo Cetin jak OmegaPlus (80/15), tak Tlapnet, ten dokonce i s 60GHz bezdratem (pry az 400Mbit), ale kabel je kabel a cenove by to bylo nastejno. Dalsi stace uz jen optika, treba jednou... :-)

Diky vsem za pomoc.

iTomB V dnešní době bych do ničeho jiného než do optiky nešel (na VDSL je prostě žalostně nízký upload), takže 60G je pěkná alternativa pokud ta optika není.

RandomUser No ale to ja nerozporoval ... Tady se resilo xDSL vs bezdrat.
                  Dalsi pohled, ke kolika lidem dostanes se 60G vysoke rychlosti a ke kolika optikou? ...

📡 Telekomunikace.cz