no tak moje skusenosti s wave nano 1,12km, naladene -38-39dbm (4-5db horsie nez expected).
pri 3.2.0 zapojene este cez TPlink opt. prevodnik + dcdc menic a injector
teraz na 3.3.0 som dal ubnt fiberpoe gen2
za optikou Edgecore switch
co je fajn je uz vyssie spomenuty 540MHz kanal (809Mbit, relane mi to slo nieco nad 400Mbit), 1080Mhz drzal 1,5Gbit ako predtym.
Site survey ide aj na AP aj klientovi a pocas toho sa radio prepne na 5G cize nezhodi to. Prepnutie je prakticky instantne (pri pingu 500ms&1000size bud nevypadlo nic, alebo 1 ping) po scane cca 1-2min preplo spat na 60G. Skoda len ze scan nie je aj na 5g, ale takto toviem aspon prinutit ist cez 5G (aj ked apson speedtest viem spravit samostatne 60g/5g).
Alignment, ten beamforming som moc nepochopil co to ma robit, stale sa to niekde prehadzvalo, nic to podla mna nerobilo (minnimalna zmena signalu).
Situacia s multicastom mi ostala (dlhe joinovanie), no prislo mi nieco nove, co neviem ci je novym softom, alebo fiberpoe. V +- pravidelnych intervaloch mi zacne skakat ping napr 1ms 17ms 1ms 17ms, takto napr 10 sekund.
Rusenie to nebude (cisto). Zajtra este skusim vratit spat TPlinka, ci to nerobi fiberpoe. Skoda by ho bola.