Puski Carrier drop mam zapnuty iba na AF60LR na 8,5km a tam vseobecne funguje.
Nastavene to mam na kapacitu 750Mbit, treshold timer down 0sec, up 60sec.
V praxi sa to chova tak, ze ked klesne rate pod 750Mbit, zhodi na 60sec port. Ak je rate stale pod limitom, je to dole kym to nestupne nad limit. Ak sa to rozpoji, tak port ide hore a po spojeni hend zacnu prechadzat data.
Aj ked je port dole, klientska strana je dostupna cez radio (ak je ok signal) a na APcku tiez pise, ze je v carrier drop stave.
Preco 750Mbit? No, chcel som mat este trochu rezervu pre nejakym packetlossom atd. Vacsinou to ide a pekne to robi ako chcem, ale nezvlada to uplne dobre narazove zmeny signalu. Napriklad vykyv stoziaru (STA monorura) pri silnom naraze vetra. To proste vidis na polsekundu ze signal zrazu -73, rate 300Mbit napr a hned skoci spat hore, port nezhodi a na pingu vidis par krat timeout. Ale to uz je problem mojej instalacie (najnizsie mozne miesto na stoziari a aj tak...).
Samozrejme na Wave som to nezapinal, lebo tam je uz backup vstavany. Zatial realne silny dazd ktory by mi zhodil 1,1km nebol (dlhsiu linku na Wave nemam, v robote ano ale su stabilne), takze pri forcnuti na 5g (scan na 60g) sa to preplo ok, akurat ked to slo spat tak vypadlo asi 5-10 pingov (ale iba konkretna session, tomu som nechapal).