darklogic
Hranice má každý jinak. Mě vykukové dokážou nakakat hodně. Ale ty hranice mají také svoje meze:
Snažíš se, neblbneš a děláš co je správně - což je o morálce, ne o hranicích nebo zákonech.
Pak přijde stát a chce po tobě pod výhružkou firemní smrti:
-statistiky
-daně
-výkazy za zaměstnance
-účetnictví
-držet archiv účta, sociálního a zdravotního pojištění
-vypisovat kosočtvercoviny pro polepšovnu
-data retention
-etc...
Když to neuděláš podle jejich libosti dostaneš za uši (velmi jemně řečeno). Když tě někdo ohrožuje, sabotuje, musíš to řešit sám, protože ani stát ani pomahači ti nepomůžou a až se něco stane, už ti taky nepomůžou. Pytlíci z polepšovny neumí řešit ani základní technické věci ovšem na papírové pikačoviny to je užije. Pak se tu najde dost vykuku, kteří sosají ze státního co to jde a to nemluvím jen o telekomunikacích. Stačí třeba teď poslední šaškec s úzkou silnicí, kde se nevyhne autobus a sypač... a tohle všechno platíš, ani nemukneš. Nebo ta anabáze s e-shopem na prodej dálničních známek: nadšenci to udělali zadara aby se ušetřilo 400 mega. A jak to dopadlo? Stejně to zahodili a těch 400 mega se utratilo.
A pak přijde vykuk tak co uděláš, když ti stát vyhrožuje a hovno dělá? (pardon, ale tohle jemně nejde).
Objednám vykuka a neřeším. Jo kdyby stát slušně přišel, že si to sám zařídí, tak ok, ještě mu otevřu dveře. A budu doufat, že to nedělá taky "správně" vysoutěžená firma. Ale i kdyby, aspoň mi nikdo nevyhrožuje.
Za současného stavu kr...nů ve státní správě (pozor, to se nebavím o politice!) mám ale velké nutkání neřešit vykuka, jenom to, jestli si jeho řešení dokáže s těmi .... vytřít tak, abych já zrovna tohle nemusel vymýšlet a dělat za svoje s rizikem , že něco nevím nebo neumím tak jak to chce stát.