o 5 dní později

coolerman1 a to i4wifi je nejaky podpultovy predaj ? Lebo na webe nic nemaju zatial...

chyba moja ,iny model som myslel

o měsíc později

Ma to uz niekto? nejake prve realne testy su niekde dostupne?

Předpokládám že to bude stejně jako LR ale s větší kapacitou. Větší dosah tam asi nelze předpokládat?

• gemb replied to this.

basty samozrejne, ved to ma udavany aj rovnaky zisk. Skor by to mohlo mat plnohodnotne cpu a tym padom vykon na to aby to prenasalo nad 1G kedze to ma sfp aj 2,5GbE

rado3105 neviem ako inde, Tes stale pise nedostupne, i4wifi vraj januar. Tak cakam aj ja 🙂
        Je zima, sneh, treba si uzivat ine veci 😃

gemb
        Wave professional ma mat dosah 13Km, kapacita 5gbit/s, zaloha 800mbit/s

• tak to asi dosiahnu modulaciou a ta potom pri znizeni umozni vytvarat stabilnejsie spoje a hlavne ide o zalohu, kedy to bude pouzitelne na vacsie vzdialenosti....LR uz pri 3km moze robit problemy pri nejakom pocasi... a vyzera ze WIFI 6 a jeho priepustnost je pekne fungujuca

rado3105 5Gbps / 800Mbps :-))) UBNT pohádkám přeci už nemůže nikdo věřit ani na vánoce. Když to pojede 2Gbps jedním směrem bude to zázrak. Neříkám, že i tak by to nebyla paráda.

• gemb replied to this.

jenya preco by to neislo? Ostatne UBNT produkty idu 1G tak co a full duplex aj tak nikoho nezaujima a ked sa ti nepaci kludne mozes pouzivat mikrotik ktory ani nic nove nerobi...

gemb Pokud jsi nepochopil česky psaný text, zkus překladač ;-)

gemb To, že FD, nezajímá tebe, neznamená, že nezajímá nikoho.

o 4 dny později

Ja jen nechápu ten popis. AP wave 5km a ap micro 6 km ? Vždyť by to mělo být obráceně ?

orel005 Na tom odkaze od StefanB je napsáno: Compatibility and supported distances:
                — PtP: Up to 15 km
                — PtMP: Up to 8 km (Wave AP), up to 6 km (Wave AP Micro)

pintero špatně jsem viděl. Ted to dává smysl, díky

Na ISPdesign.ui si viete navoliť Wave pro a podľa toho je max capacity 3.2Gbit do 2.8km, potom kapacita padá. Pokiaľ to bude tak realne to nieje až tak úžasné ako som si myslel.
                  Totiž deklarujú v popise antény max 5.4 Gbit kapacitu (2.7Gbit duplex).
                  Alebo to príde firmwarom, neviem 🤷

Rozhodně doporučuju nemít ohledně UBNT očekávaní, že to bude fungovat, jak marketing vymýšlí. Ohledně Wave Pro mi třeba vůbec není jasné, jak by chtěli ze 2160MHz kanálu vymáčknout 5,4Gbps. Ale že se vzdáleností klesá rychlost je obecná vlastnost protokolu 802.11 😕
                  Těším se až to někdo kompetentní pořádně otestuje. Ničemu jinému nevěřím. Ale takový test jsem zatím nenašel, ani na UBNT fóru, když tak postněte link.

• gemb replied to this.

jenya rychlost na uisp klesa len kvoli tomu, ze mas na radiu slabsi signal a tym padom dosiahnes nizsie MCS, cize nizsiu rychlost...nema to nic s protokolom. Ved rovnako to je aj pri profi radiu....vzdialenostou klesa signal a musis dat nizsiu modulaciu, cize dosiahnes nizsiu rychlost.
                    5,2 Gbit sa da dosiahnut pri 2160 MHz@64qam 5/8 pri signale -51dbm, dokonca maximum je 6,7Gbit pri 2160MHz@64qam 13/16 pri signale -47dBm. Dosiahnut sa da len to musia implementovat a zalezi ci ten peraso cipset je nejako modifikovany alebo nie...
                    Ja rozhodne ocakavania od UBNT mam a pomaly ale isto ich plnia. Ano teraz ten wave ma este problem s odozvou ale to sa isto vyriesi. Cena/ vykon urcite je a kto hovori, ze nie nech sa ide hrat s mikrotikom ktory do dnesneho dna ma problem aj na starom 802.11ad. HW okrem nray ziadny poriadny...nic. WAVE u ubnt je len zaciatok a ked prejde par rokov zas budu inde...ubnt zacalo neskor nez MK a pritom kde je UBNT teraz...

gemb Ty tvé hrátky s modulací jsou vážně funny, co tam napálit 128, nebo rovnou 1024QAM. Skalní fanoušek Ubiquity přeci nebude řešit, že ten chipset to nedává.
                      Já bych si taky přál, aby to chodilo, jak píšou v datashitu, ale jsem realista, protože Ubi používám už opravdu dlouho.
                      BTW mikrotik tu nikdo neřeší, všiml sis?

• gemb replied to this.

📡 Telekomunikace.cz