Je to verze 2023, už jsem si to našel v papírech.
no vidím u obou zrychlení 5s +- 0.1s takže to do 100ky musí tahat stejně.
Chceš pružné auto, to že se nejezdí víc než 140 je irelevantní. Potřebuješ se prostě rozjet nebo někoho předjet. Máme tu dálnici, aktivně jí používáme tak se chceš rychle připojit a s tímhle to nešlo moc snadno. Chceš prostě při předjíždění v levém předjet auto v pravém a to rychle když se za tebou někdo objeví v BMW M50 co jí valí 160+, nebudeš ho zdržovat. Jasně, těch pár nájezdů není vypovídajících a nejsem na auto zvyknutý ale dnes ráno s RS a nad kilo to prostě furt tahá a není problém. Taky sis koupil AWD LRko, že? což je to výkonnější a přitom sis mohl koupit LRko v zadokolce a najel by jsi víc ale nekoupil.
Před chvílí jsem přijel s RSem a už mám třetí auto do měření hlučnosti. Manželka mi totiž při jízdě Ioniqem na dálnici (130km/h) řekla že se jí to zdá hlučné. Tak jsem zpozornil a jako že co to mele za nesmysly. Takže nedělní návrat z Prahy jsem si to změřil. V pondělí ráno jsem si změřil TDI Atecu a dneska benzínové RS. Naměřená hlučnost vás bude šokovat a mě také šokovala.
Dálnice D3, rychlost 130km/h tempomat. Měřeno ze stejného telefonu, stejnou apkou, drženého v ruce nad středovým tunelem bez hudby a bez mluvení.
- Ateca TDI DSG, 7 stupeň, šířka pneu 235mm, je slyšet diesel, to se nedá přeslechnout protože dominuje - průměr 80dBm
- Ioniq, eco režim, šířka pneu 255mm, mě to přišlo tiché ale stačí bejt ten den jinak, i děti jsem zezadu slyšel tak nějak normálně - průměr 75dB
- Octavia RS 2011 TSI manual, 6 stupeň, šířka pneu 225mm, motor není slyšet, kdo nevěří, nevadí, není slyšet a dcera zezadu mluvila a přišlo mi to stejné jako v ioniqu ale chyba - průměr 66dBm
U oktavie jsem se snažil vymyslet jak ten hluk přidat ale nepovedlo se.
Já se ani nedivím. Auta vymyšlená přes finanční krizí 2009 bývají lépe odhlučněná i v nižších třídách (octavia). Vše potom bylo z nových modelů z důvodu úspory financí automobilek odstraněno a teď dělají jako že je to super věc. Viz tvrdé plasty co po krizi přišli. Tvrdý plast mi nevadí, nešahá se na něj ale jaksi akusticky neplní nic. Dneska to tesla vyzdvihuje jako super pokrok což je jenom výborné PR. Za břicho jsem se popadal když jsem viděl lidi jak při příchodu TM3 highland ukazují polstrovaný skoro vše jako třeba sloupky, komplet podlahu i boky na podlaze s takovým tím kobercem nebo co to je, dveře... 🤣. To dřív bývalo docela běžné. I manželka u obyč peugeotu 207 to tak má. Superb 3, dvojitá okna. Starší wágny mají i jiné a jinak gumy na těsnění dveří atd..
No ale v klidu, je v plánu TMY LR AWD a Enyaq 85x L+K.
Navíc je mi jasné, že není hluk jako hluk. V každém autě je i jiný typ hluku z jiných věcí.
Snažím se být co nejvíc objektivní. Žádné emoce, prostě jenom fakt.