- Upraveno
kamilj to že jsou Němci pitomci a odstavili jaderky, to je, bohužel, největší chyba Evropy. Ano. Tady se shodneme.
To, že je EU byrokratický moloch, na tom se určitě taky shodneme.
Ale určitě se neshodneme na tom, že já budu jezdit na uhlovodíky. Ani náhodou. A naopak budu bojovat za to, aby smrady zmizely z center měst. Čímž myslím hlavně diesely. V US nafťák v osobním autě nenajdete a všude se dýchá hezky. Tady? Stačí se podívat do Ostravy, co je tam za bordel. A tohle všechno stojí nemalé peníze ve zdravotnictví.
A když to nejde edukaci lidi, tak holt, nějaký zákaz je na místě. Mně by stačilo, kdyby se zakázaly všechny diesely do Euro 6 s postupnou výměnou za benzin, hybrid nebo nejlépe elektřinu.
Ano, propagace BEV na ekologii planety je kravina. Naopak propagace BEV na cenu kilometru, na komfort, bez nutnosti jak idiot každé ráno škrábat, to je ta cesta.
Mimochodem, v US je energie levná proto, že sami těží spoustu plynu, který mají levný a 40% elektřiny mají z nej.
Ja vidim skvěle mix jaderky, OZE+BESS, casem, opakuji, časem vodík / synteticky metan a dost věřím technologii geotermálních elektráren. V Evropě toho moc jiného na výběr nemáme. Ale ano, jádro je alfa omega a ano, to Němci podělali.
Za mě bych zrušil všemožné dotace a klidně naopak dotoval cenu elektřiny a soustředil se na výrobní průmysl. Cenu prace US vs. Evropa neznám, ale bohužel, ruku v ruce s tím taky musí jít podmínky výstavby průmyslu. Což zas narazí na lidi jako vy Kamile, kteří budou křičet kokotiny typu “jsme montovna evropy”….. a tady uz se nabízí jedine - co teda doprdele chcete?!