• Ostatní
  • Elektromobilní polemika (Bylo: Huawei se vrátil do Evropy)

TTT S tím plochozemstvím jsme asi hodně utekli od tématu. Navíc jsem nezaznamenal, že by @kamilj něco takového tvrdil. Mě se třeba dobře argumentačně vybavení plochozemci líbí pro svou odvahu zpochybňovat systémem nezpochybňovatelné. Víc takových odvážlivců 😄

• Upraveno

zdeneksvarc Naopak plný návrat k uhlovodíku je nesplnitelný sen.

Nikdy jsem netvrdil, že se chci vrátit jen k uhlovodíkům, ale z větší části se vrátit budeme a budete muset vrátit. Hlavně k jaderkám.
    Tvrdím, že ideologové a sociální inženýři nemají nám co diktovat a hlavně v ekonomice. Vidíme jak dopadlo Švédsko. Podívejte se na dokument Švédská teorie lásky.
    https://www.csfd.cz/film/426174-svedska-teorie-lasky/prehled/
    V dokumentu uvidíte kam jsou schopni zavést národ sociální inženýři.

Tvrdím, že dotace všeho je nefunkční systém, hlavně v komerční sféře. Dotace od spodní vrstvy k bohaté. 👏 Je to jen podporování přežívajícího klientelismu, který vytváří minimální dynamiku v ekonomice. Vidíme to všude okolo sebe dnes a denně. My máme cyklostezky a Poláci mají dálnice. 😂

Já vidím úpadek ve vzdělanosti.
    Průměrné IQ v jednotlivých státech:
    1) Čina (dle Libtardů kopírovali 😀)
    2) Írán, kolébka vědeckého poznání
    6) Rusko (nejlepší v Evropě)
    32) ČR (podprůměr... pod IQ 100)
    78) Ukrajina" (nejhorší evropský stát) tak z těmi to moc nevytrhneme. IQ se ještě rapidně sníží.

Kdyby někdo pochyboval

https://international-iq-test.com/cs/test/IQ_by_country

Každým dne slyším v rádiu jak nám chybí vzdělaní lidé. Nejsou doktoři, nejsou energetici, nejsou elektrikáři, nejsou strojvůdci, nejsou lidé, kteří jsou zvyklí chodit pravidelně a včas do práce. Nejsou, nejsou...

Dnešní EV jezdí z větší části na uhlí v Evropě. 👏

Rozhovor s panem Janečkem o ENERGETICE.

Zelená politika dusí český průmysl. V oceli nás předběhl i Bangladéš
    V pořadu Průmyslová zóna Pavla Janečka se generální ředitel Vítkovice Steel Radek Strouhal a prezident České asociace ocelových konstrukcí Tomáš Měřínský zaměřili na výzvy, kterým čelí český ocelářský průmysl. Diskuze se dotkla témat od energetické politiky po závislost na dovozech z Asie a zelené politiky EU. Jak se český průmysl vyrovnává s tlakem na dekarbonizaci? A jaké dopady má nedostatek strategické podpory od státu?

Šéf vývoje Škody: Elektromobily jsou tlačeny normami a pokutami
    Automobilky by klidně mohly pokračovat ve výrobě dvanáctiválců s impozantním výkonem, ale nesplnily by pak emisní limity a byly by vystaveny miliardovým pokutám. Šéf vývoje pohonů a podvozků Škoda Auto Martin Hrdlička v obsáhlém rozhovoru s energetickým expertem Pavlem Janečkem odkrývá zákulisí vývoje spalovacích motorů, přechodu na elektromobilitu i nedávných jednání o emisní normě Euro 7.

Temelín stavěli z většiny Češi. Hrozí, že u Dukovan to bude jen ze 30 procent
    Energetický expert Pavel Janeček a ekonom Jaroslav Ungerman vedli obsáhlou diskuzi o výzvách, kterým čelí český průmysl. Zaměřili se na problémy spojené s energetickou krizí, přechodem na elektromobilitu a ztrátou tradičních odvětví, jako jsou strojírenství a těžký průmysl. Hovořili také o potřebě reformy technického vzdělávání a nutnosti modernizace průmyslu pro udržení konkurenceschopnosti na globálním trhu.

• Upraveno

kamilj dovolím si reagovat jen na to, co se týká mě - ja se v žádném případě k uhlovodíkům nevrátím a nevidím jediný důvod, proč bych se k nim musel vracet.

Žádný zatvrzelý, pokrok odmítající rudoch mi to rozhodně nepřikáže.

Jediné, s čím souhlasím je, že potřebujeme levné a co nejčistší energie…. Cest, jak toho dosáhnout, je spousty. Ale to lidé museli volit odborníky a ne populisty typu Babiš a podobné odborníky, jako je tady pesimista Kamil.

zdeneksvarc hledání pravdy a zpochybňování té obecně přijímané je motorem pokroku. Ale základní a nezbytnou součástí takového motoru je uznat svou chybu a poučit se z ní. V tom je ta relevance výše zmíněného videa ke @kamilj, pokud neumí uznat svou zjevnou chybu, nikdy se nemůže posunout dál a v takovém případě jsou jeho názory pro ty, co vědí že chybovat je lidské, irelevantní a směšné. Jak by někdo hledající mohl brát v potaz názory člověka, který neumí uznat svou chybu. To je jako věřit Trumpovi, že do 24 hodin zastaví konflikt na Ukrajině. 😂 Je to samosebou jeho rozhodnutí, ať si v životě dělá co chce a říká co chce. Každý svého obrazu na sockách strojvedoucí, že. Mimochodem, to jak jsou tito lidé fascinováni podobnými osobnostmi, je další fenomén.

• Upraveno

hapi To asi Muska nepotěší ne

Má jiné priority.

• Upraveno

cmgn musel vracet.

Vy se k ní vracet nemusíte, ale společnost se vrátit bude muset. Vidíme to v Německu když opět zapálili oheň pod kotly v uhelných elektrárnách. 🤣 A komunisté to nebyli kdo vytáhl zápalky a škrtl.

• cmgn replied to this.

cmgn levné a co nejčistší energie

S tím nemám problém souhlasit. Ano, hlavně levnou energii potřebujeme a tu já vidím z jaderek. Ty panely na polích a na střechách společnost nespasí. V americe je energie 5 x levnější.
          Dr. Oetker s výrobou v Česku končí
          Končí kvůli vysokým režijním nákladům.
          https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-nemecka-firma-dr-oetker-letos-propusti-114-zamestnancu-z-provozu-v-kladne-40504977

A takových ještě bude...

• Upraveno

kamilj to že jsou Němci pitomci a odstavili jaderky, to je, bohužel, největší chyba Evropy. Ano. Tady se shodneme.

To, že je EU byrokratický moloch, na tom se určitě taky shodneme.

Ale určitě se neshodneme na tom, že já budu jezdit na uhlovodíky. Ani náhodou. A naopak budu bojovat za to, aby smrady zmizely z center měst. Čímž myslím hlavně diesely. V US nafťák v osobním autě nenajdete a všude se dýchá hezky. Tady? Stačí se podívat do Ostravy, co je tam za bordel. A tohle všechno stojí nemalé peníze ve zdravotnictví.

A když to nejde edukaci lidi, tak holt, nějaký zákaz je na místě. Mně by stačilo, kdyby se zakázaly všechny diesely do Euro 6 s postupnou výměnou za benzin, hybrid nebo nejlépe elektřinu.

Ano, propagace BEV na ekologii planety je kravina. Naopak propagace BEV na cenu kilometru, na komfort, bez nutnosti jak idiot každé ráno škrábat, to je ta cesta.

Mimochodem, v US je energie levná proto, že sami těží spoustu plynu, který mají levný a 40% elektřiny mají z nej.

Ja vidim skvěle mix jaderky, OZE+BESS, casem, opakuji, časem vodík / synteticky metan a dost věřím technologii geotermálních elektráren. V Evropě toho moc jiného na výběr nemáme. Ale ano, jádro je alfa omega a ano, to Němci podělali.

Za mě bych zrušil všemožné dotace a klidně naopak dotoval cenu elektřiny a soustředil se na výrobní průmysl. Cenu prace US vs. Evropa neznám, ale bohužel, ruku v ruce s tím taky musí jít podmínky výstavby průmyslu. Což zas narazí na lidi jako vy Kamile, kteří budou křičet kokotiny typu “jsme montovna evropy”….. a tady uz se nabízí jedine - co teda doprdele chcete?!

cmgn jako je tady pesimista Kamil.

Ano jsem pesimistou v tom, že panely na polích a střechách nás nespasí a nebo spásí, ale kompletně se překope průmysl v našem státě. Tak se už i děje.

cmgn odstavili jaderky

A co já tady tvrdí? Bez JADEREK to nepůjde.

cmgn hlavně diesely

Ten diesl s EURO6 normou smrdí?

• cmgn replied to this.
              • Upraveno

kamilj zkuste si stoupnout za jakýkoliv nastartovaný diesel u jakéhokoliv supermarketu ve městě. Ten štiplavý smrad je nesnesitelný. A to je ten zdravotní problém. Ne nějaký CO2…. Aspoň v IAD.

A čtěte můj příspěvek jako celek v kontextu prosím…..

kamilj hehe, tak si to shrneme jo? Problém je že máme v CZ malý IQ, chyběj doktoři a inženýři, kteří by pak dělali v ocelárnách jako slévači, ve strojírenství u soustruhu, nebo v průmyslu u pásu. A taky chybí zedníci, svářeči a betonáři na stavbu jaderné elektrárny. A protože potřebujeme těžký průmysl, ocelárny a chemický průmysl, tak je potřeba, aby děti chodili víc na učební obory, než na vysoké školy.
              Jo a taky sme se dozvěděli, že protože v Bangladéši mají vysoké IQ, tak tam vyrobí víc oceli než u nás.

Je to takhle správně? Nebo jsem něco přehlédl? 😂

• Upraveno

cmgn US je energie levná

Ano těži plyn a k tomu je levný. Jen my nakupujem ten stejný plyn z Ruska obklikou přes USA 4 x dráž než na přímo. 👏

Zde o tom mluví i Fiala. Cíl je mít plyn 4 x dražší.
                15 minut Kateřiny Perknerové - Platy jako v Německu. Trvá premiér na svém výroku?

• cmgn replied to this.
                  • Upraveno

kamilj nechť Putin ukončí válku, která stala životy desetitisíců nevinných lidí, stáhne se do Ruska a začne se chovat jako ve 21. století!

Opravdu nebudu se sklánět nejakymu diktátorovi jenom proto, aby mě držel v šachu s plynem. Dodávat může a já budu všema deseti pro obnovu obchodních vztahů. Nicmene, urcite ne teď.

Na německé platy dosáhnout můžeme. Ale to by lidi jako vy nesměli vymyslet porad nějaký kraviny a důvody, proč to nejde a místo toho by meli makat, inovovat a myslet. Stejne jako v té zle Číně.

Ale přemýšlení bolí a práce je namáhavá že.

Ja treba naopak nemam vubec nic proti tomu, a sam bych to jako premiér udelal hned, abych ČEZ rozdělil tak, že výroba a distribuce zůstane v mých rukou ze 100% a pěkně na vnitrorocnim trhu budu prodávat všem českým obchodníkům stejne za výrobní náklady plus marže 5-10%, a teprve zbytky produkce ven přes burzu.

Ale proč by měl státní ČEZ mít něco jako ČEZ prodej? Proč by měl mít Esco? V žádném případě. Okamžitě prodat a nechat volnou ruku trhu.

TTT jsem něco přehlédl?

Ano, vy už jste toho přehlédl více. Soustředíte se jen na sebe. 😉

Tak to tady na chvilku zamkneme a jdeme radši na kafe nebo dělat něco pořádného ☕️

cmgn Stejně je to zvláštní, jak se ten narativ mění.. před třema rokama to bylo: Putin nesmí vyhrát, před rokem už to bylo: nenecháme padnou ukrajinu a teď už to je: ať Putin ukončí Válku. No mám pocit, že to zní dost divně když si vzpomenu, že to byl právě Putin kdo řikal: My války nezačínáme, my je ukončujeme.. Asi průnik vesmírů.
                    Za rok to bude: Zachraň se kdo můžeš.

ČEZ sice vlastní stát, ale opravdovým hybatelem jsou reprezentanti minoritních akcionářů. Pro ně je prodej mimo burzu poškozením akcionářů a stát se tomu nebraní.

Problém EU je její totální přeregulovanost. Doslova EU uregulují k smrti. Nemá to nic společného s tržní ekonomickou, je to diktatura nikým nevolené administratury. Jediným východiskem je rozpad tohoto bloku a jeho znovu postavení, jako to bylo poté, co tu máchal štětcem jeden vídeňský malíř. Problém bude, že tu nikdo nebude čekat s jakýmkoliv plánem na obnovu.

• cmgn replied to this.

Kolobok pro mě je postoj k Putinovi stejný. Nemá právo vyhrát a nesmí vyhrát. Ale až odtáhne pryč a zaplatí Ukrajině vše, co zničil, můžeme se bavit o dodávkách plynu do Evropy. A ano, pro všechny strany by toto bylo nejlepší.

Vytěsnění minoritních akcionářů je sice pain, bude to stát peníze, ale to je přesně ta investice, kterou stát má udělat. Ať tady je Kamil demagog jaký chce, tak v jedné věci pravdu má. Levné energie jsou základ průmyslu. Stejne jako kvalifikovaní zaměstnanci a dobra doprava.

V ČR k tomu všemu máme předpoklad. Mame unikátní pozici v ČR, máme železnice, máme relativně dálnice (jejichž dostavba by měla být prioritou). Mame dobré pracovité lidi, ale diky přeregulovatelnosti a čecháčkovství nejsme tam, kde bysme mohli být.

EU neni špatný projekt, ale je naprosto katastrofálně řízen. Ale bohužel tu nemáme silného národního lídra, který by dokázal tu zemi vést.

Fiala, ač není blbej, je naprosto nevýrazná osobnost, Babiš je akorát vlezdoprdelka Rusku a vlastnímu prospěchu a všichni Oststni jsou akorát pitomci co si jdou pro koryta.

Mně by se tu líbil lídr typu Trumpa, nicméně, s propracovanější sociální politikou založenou na logických věcech. Ne na populismu.

Nicmene, porad do toho vstupuje to čecháčkovství. Amik ti nerekne - my tu nebudeme nejaka montovna. Naopak bude rad, ze se ma dobre a jakykoliv průmysl vítá. Inovuje. Maká. A nevymýšlí kraviny, proč to nejde.

cmgn Mám pocit, že hledáš královnu koloběžku..
                        Víš Ukrajina byla v roce 1991 také v unikátní geo pozicí, měla železnice, vcelku dobrou silniční síť, soustředily se tam vývojové a výrobní podniky z celého SSSR, ale ti lidé byli pořád stejně nepoučitelní jako jsme my dnes. Taky tak trochu chtěli do evropy a přitom mít ruské ceny, taky byli nejlepší na světě a moře jim sahalo po kolena. Aneb: Moja chata z kraiu, ničeho ně znaiu a tak trošku rádi vzpomínali na to, jak zatočili s bolševiky, ale i s Poláky a Němci. Bylo jich 51Mio
                        Taky jim to tak trochu nevyšlo, taky za to vidnili všechny kolem a kam se to dostalo, víme všichni. Takže bych si za Čechy moc nevymýšlel jak je tu všechno super. Jsme v totální řiti.
                        Výmarská republika také neměla silnéh lídra. Silní lídři přicházejí ve špatných časech a dbré časy tvoří impotenty, netáhla a vohnouty.
                        Trump se ti od podstaty líbit nemůže, Trump je totiž takový invertovaný Putin. Trump kecá a skutek utek, Putin Mlčí a dějou se věci. Trump mluví o Mexiku, Venezuele, Blízkém východě a Libyi a Putin tam je. Bohužel, 4 roky Trumpa ukázaly, jak je prezident USA bezmocný. 5 let Putina ukazuje, jak je Putin všemocný. Dokonce i ty se sním chceš poměřit a přitom zapomínáš, že kdyby byl Putin tak slabý, že hodlá prohrát válku, tak už tam 25 let není.

Základem levných energií jsou stabilní a vyrovnané vztahy s RF (nevím jak udělat velkou masivní tečku). Připomíná mi to jedno ruské přísloví: Aby se babička mohla zlobit, nechám si omrznout uši. Děláme věci naprosto naschvál tak, abychom jenom ukázali svou hloupost a nevyzrálost. Myslíme si, že toho Putina potrestáme tím, že od něho nebudeme kupovat energie. Jenomže on nám je nikdo jiný nedodá, protože je nikdo jiný v nám potřebném objemu neumí vytěžit. Takže nakonec koupíme energie, které někdo jiný od toho Putina koupil, ale ještě zaplatíme prostředníka. Je to natolik hloupé a neprozíravé, že si k jednomu nepříteli vytvoříme ještě dalšího, protože ten díky dobrým vztahům s RF bude inklinovat k dodavateli těch energií, místo toho, abychom Rusa ždímali přes přímé kontrakty, jako tomu bylo posledních 70let. Plyne z toho jediné. Naše vztahy s RF jsou daleko horší, než ty které západ držel v době studené války. A když vedle sebe žijí dva sousedé, kteří se nebaví, nedělá to nikdy dobrotu.
                        Bohužel my už jsme tu válku prohráli, nepovedlo se nám ovládnout zdroje na Ukrajině a v Rusku. Rus to od samého začátku čekal a dobře se připravoval. Vítěz bere všechno.

📡 Telekomunikace.cz