Elektromobilní polemika (Bylo: Huawei se vrátil do Evropy)
zdeneksvarc sorry Zdendo. Nesnáším tohle paušalizování. Takze ano, slušně, ale, bohužel, tak jak si myslim
- Upraveno
kamilj v pořádku, nečekal jsem nic jiného
Lidi jako jste vy si totiž chybu nikdy nepřiznávají. Nepotřebujete se dobrat nějakého výsledku, čísel nebo pravdy. Vám totiž stačí, že vy si myslíte, že je "Země placatá" a zbytek světa je vám úplně buřt. A i kdybyste náhodou utratil majlant za výlet do Antarktidy, abyste si na vlastní oči ověřil, že tam v zimě slunce nezapadá, budete stejně nadále tvrdit, že je to divné a že to přece není důkaz toho, že je Země kulatá....
- Upraveno
zdeneksvarc Naopak plný návrat k uhlovodíku je nesplnitelný sen.
Nikdy jsem netvrdil, že se chci vrátit jen k uhlovodíkům, ale z větší části se vrátit budeme a budete muset vrátit. Hlavně k jaderkám.
Tvrdím, že ideologové a sociální inženýři nemají nám co diktovat a hlavně v ekonomice. Vidíme jak dopadlo Švédsko. Podívejte se na dokument Švédská teorie lásky.
https://www.csfd.cz/film/426174-svedska-teorie-lasky/prehled/
V dokumentu uvidíte kam jsou schopni zavést národ sociální inženýři.
Tvrdím, že dotace všeho je nefunkční systém, hlavně v komerční sféře. Dotace od spodní vrstvy k bohaté. Je to jen podporování přežívajícího klientelismu, který vytváří minimální dynamiku v ekonomice. Vidíme to všude okolo sebe dnes a denně. My máme cyklostezky a Poláci mají dálnice.
Já vidím úpadek ve vzdělanosti.
Průměrné IQ v jednotlivých státech:
1) Čina (dle Libtardů kopírovali )
2) Írán, kolébka vědeckého poznání
6) Rusko (nejlepší v Evropě)
32) ČR (podprůměr... pod IQ 100)
78) Ukrajina" (nejhorší evropský stát) tak z těmi to moc nevytrhneme. IQ se ještě rapidně sníží.
Kdyby někdo pochyboval
https://international-iq-test.com/cs/test/IQ_by_country
Každým dne slyším v rádiu jak nám chybí vzdělaní lidé. Nejsou doktoři, nejsou energetici, nejsou elektrikáři, nejsou strojvůdci, nejsou lidé, kteří jsou zvyklí chodit pravidelně a včas do práce. Nejsou, nejsou...
Dnešní EV jezdí z větší části na uhlí v Evropě.
Rozhovor s panem Janečkem o ENERGETICE.
Zelená politika dusí český průmysl. V oceli nás předběhl i Bangladéš
V pořadu Průmyslová zóna Pavla Janečka se generální ředitel Vítkovice Steel Radek Strouhal a prezident České asociace ocelových konstrukcí Tomáš Měřínský zaměřili na výzvy, kterým čelí český ocelářský průmysl. Diskuze se dotkla témat od energetické politiky po závislost na dovozech z Asie a zelené politiky EU. Jak se český průmysl vyrovnává s tlakem na dekarbonizaci? A jaké dopady má nedostatek strategické podpory od státu?
Šéf vývoje Škody: Elektromobily jsou tlačeny normami a pokutami
Automobilky by klidně mohly pokračovat ve výrobě dvanáctiválců s impozantním výkonem, ale nesplnily by pak emisní limity a byly by vystaveny miliardovým pokutám. Šéf vývoje pohonů a podvozků Škoda Auto Martin Hrdlička v obsáhlém rozhovoru s energetickým expertem Pavlem Janečkem odkrývá zákulisí vývoje spalovacích motorů, přechodu na elektromobilitu i nedávných jednání o emisní normě Euro 7.
Temelín stavěli z většiny Češi. Hrozí, že u Dukovan to bude jen ze 30 procent
Energetický expert Pavel Janeček a ekonom Jaroslav Ungerman vedli obsáhlou diskuzi o výzvách, kterým čelí český průmysl. Zaměřili se na problémy spojené s energetickou krizí, přechodem na elektromobilitu a ztrátou tradičních odvětví, jako jsou strojírenství a těžký průmysl. Hovořili také o potřebě reformy technického vzdělávání a nutnosti modernizace průmyslu pro udržení konkurenceschopnosti na globálním trhu.
- Upraveno
kamilj dovolím si reagovat jen na to, co se týká mě - ja se v žádném případě k uhlovodíkům nevrátím a nevidím jediný důvod, proč bych se k nim musel vracet.
Žádný zatvrzelý, pokrok odmítající rudoch mi to rozhodně nepřikáže.
Jediné, s čím souhlasím je, že potřebujeme levné a co nejčistší energie…. Cest, jak toho dosáhnout, je spousty. Ale to lidé museli volit odborníky a ne populisty typu Babiš a podobné odborníky, jako je tady pesimista Kamil.
zdeneksvarc hledání pravdy a zpochybňování té obecně přijímané je motorem pokroku. Ale základní a nezbytnou součástí takového motoru je uznat svou chybu a poučit se z ní. V tom je ta relevance výše zmíněného videa ke @kamilj, pokud neumí uznat svou zjevnou chybu, nikdy se nemůže posunout dál a v takovém případě jsou jeho názory pro ty, co vědí že chybovat je lidské, irelevantní a směšné. Jak by někdo hledající mohl brát v potaz názory člověka, který neumí uznat svou chybu. To je jako věřit Trumpovi, že do 24 hodin zastaví konflikt na Ukrajině. Je to samosebou jeho rozhodnutí, ať si v životě dělá co chce a říká co chce. Každý svého obrazu na sockách strojvedoucí, že. Mimochodem, to jak jsou tito lidé fascinováni podobnými osobnostmi, je další fenomén.
cmgn levné a co nejčistší energie
S tím nemám problém souhlasit. Ano, hlavně levnou energii potřebujeme a tu já vidím z jaderek. Ty panely na polích a na střechách společnost nespasí. V americe je energie 5 x levnější.
Dr. Oetker s výrobou v Česku končí
Končí kvůli vysokým režijním nákladům.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-nemecka-firma-dr-oetker-letos-propusti-114-zamestnancu-z-provozu-v-kladne-40504977
A takových ještě bude...
- Upraveno
kamilj to že jsou Němci pitomci a odstavili jaderky, to je, bohužel, největší chyba Evropy. Ano. Tady se shodneme.
To, že je EU byrokratický moloch, na tom se určitě taky shodneme.
Ale určitě se neshodneme na tom, že já budu jezdit na uhlovodíky. Ani náhodou. A naopak budu bojovat za to, aby smrady zmizely z center měst. Čímž myslím hlavně diesely. V US nafťák v osobním autě nenajdete a všude se dýchá hezky. Tady? Stačí se podívat do Ostravy, co je tam za bordel. A tohle všechno stojí nemalé peníze ve zdravotnictví.
A když to nejde edukaci lidi, tak holt, nějaký zákaz je na místě. Mně by stačilo, kdyby se zakázaly všechny diesely do Euro 6 s postupnou výměnou za benzin, hybrid nebo nejlépe elektřinu.
Ano, propagace BEV na ekologii planety je kravina. Naopak propagace BEV na cenu kilometru, na komfort, bez nutnosti jak idiot každé ráno škrábat, to je ta cesta.
Mimochodem, v US je energie levná proto, že sami těží spoustu plynu, který mají levný a 40% elektřiny mají z nej.
Ja vidim skvěle mix jaderky, OZE+BESS, casem, opakuji, časem vodík / synteticky metan a dost věřím technologii geotermálních elektráren. V Evropě toho moc jiného na výběr nemáme. Ale ano, jádro je alfa omega a ano, to Němci podělali.
Za mě bych zrušil všemožné dotace a klidně naopak dotoval cenu elektřiny a soustředil se na výrobní průmysl. Cenu prace US vs. Evropa neznám, ale bohužel, ruku v ruce s tím taky musí jít podmínky výstavby průmyslu. Což zas narazí na lidi jako vy Kamile, kteří budou křičet kokotiny typu “jsme montovna evropy”….. a tady uz se nabízí jedine - co teda doprdele chcete?!
kamilj hehe, tak si to shrneme jo? Problém je že máme v CZ malý IQ, chyběj doktoři a inženýři, kteří by pak dělali v ocelárnách jako slévači, ve strojírenství u soustruhu, nebo v průmyslu u pásu. A taky chybí zedníci, svářeči a betonáři na stavbu jaderné elektrárny. A protože potřebujeme těžký průmysl, ocelárny a chemický průmysl, tak je potřeba, aby děti chodili víc na učební obory, než na vysoké školy.
Jo a taky sme se dozvěděli, že protože v Bangladéši mají vysoké IQ, tak tam vyrobí víc oceli než u nás.
Je to takhle správně? Nebo jsem něco přehlédl?
- Upraveno
kamilj nechť Putin ukončí válku, která stala životy desetitisíců nevinných lidí, stáhne se do Ruska a začne se chovat jako ve 21. století!
Opravdu nebudu se sklánět nejakymu diktátorovi jenom proto, aby mě držel v šachu s plynem. Dodávat může a já budu všema deseti pro obnovu obchodních vztahů. Nicmene, urcite ne teď.
Na německé platy dosáhnout můžeme. Ale to by lidi jako vy nesměli vymyslet porad nějaký kraviny a důvody, proč to nejde a místo toho by meli makat, inovovat a myslet. Stejne jako v té zle Číně.
Ale přemýšlení bolí a práce je namáhavá že.
Ja treba naopak nemam vubec nic proti tomu, a sam bych to jako premiér udelal hned, abych ČEZ rozdělil tak, že výroba a distribuce zůstane v mých rukou ze 100% a pěkně na vnitrorocnim trhu budu prodávat všem českým obchodníkům stejne za výrobní náklady plus marže 5-10%, a teprve zbytky produkce ven přes burzu.
Ale proč by měl státní ČEZ mít něco jako ČEZ prodej? Proč by měl mít Esco? V žádném případě. Okamžitě prodat a nechat volnou ruku trhu.
Tak to tady na chvilku zamkneme a jdeme radši na kafe nebo dělat něco pořádného