len aby nebol zakaz EV do niektorych garazi tiez
Elektromobilní polemika (Bylo: Huawei se vrátil do Evropy)
Duster nevím, měl jsem ho jako firemní. Ale jako v 5 lidech k moři? Podmínka nemačkat se? To bych nechtěl. A kufr? Měl jsem 4x4 nevím jestli tato verze má menší kufr ale přišlo mě to velikosti Fabie. S tím opět k moři neee
- Upraveno
honzam Je pravda že někde je vzadu víc místa a někde míň. Zrovna v tom Focusu co jsem zmiňoval je vzadu místa docela dost oproti mnoha jiným autům, a to jak co do šířky tak místo na nohy. Za mě to je pro @kozlicek podle těch parametrů co psal určitě worth it se na něj zajít do autosalonu podívat.
Ceny nejsou podle mě vůbec špatné na dnešní dobu. A jde si i za přijatelný peníz připlatit věci jako je couvací kamera atd., což se podle mě docela hodí. Ale i v základu je toho dost. Doporučil bych rozhodně kombi, velký kufr je fajn.
Infotaiment to má IMHO velmi slušný.
Měl jsem možnost si vyzkoušet na dovolené loňský kousek a velká spokojenost.
- Upraveno
Za mě aktuálně (3/2024) jedině Tesla. Až ji ostatní trochu doženou, to znamená budou mít velkoformátové lití hliníku (= lehčí auto + levnější výrobu / prodejní cenu), pořádné tepelné čerpadlo, pořádnou aplikaci, nebudou záruku vydírat povinnýma garančkama, tak má smysl se dívat jinam. Jen se obávám, že dřív to budou auta z Číny než EU. Samozřejmě se nebavíme o servisních autech. Tady si na pořádné EV pracanty ještě počkáme.
zdeneksvarc Má to jediný problém: cena. Do těch 650k co psal @kozlicek se s novou Teslou nemáš šanci vejít, cenou jsi na dvojnásobku.
jcltm Nemá to žádný problém, protože nereaguju na výzvu, která tady zazněla. Kdybych reagovat měl, tak řeknu naftový Multivan/Caravelle z druhé ruky (vím, vůz měl být nový). Plus radio vyměnit za levné noname RCD360 s CarPlay/Android Auto.
zdeneksvarc Tak to pak jo.
zdeneksvarc Zkušenost z průběhu minulého roku: benzínový Range Rover, pravidelně servisovaný v originál servisu, mě nechal viset v Chorvatsku. Odtah do ČR 50.000 Kč. V ČR v autorizovaném servisu postupně vyměněno:
- rozvody
- vstřiky
- benzínové čerpadlo
- olejové čerpadlo
- svody
- turbo
- katalyzátor
Za díly a opravy cca. 180.000 Kč. Auto v součtu v servisu strávilo asi 4 měsíce. Nic z výše uvedeného by se mi v EV nepokazilo, protože to tam vůbec není :-) Teď už je auto v cajku, ale už ho po téhle zkušenosti nechci. Půjde do světa a já už se těším na novou Teslu :-)
darklogic To je smutné čtení. Range Rovery jsou chronické kasičky na peníze. Málokdo je téhle značce věrný, pokud nepočítám srdcaře do starých defíků. Moje poslední kapka před pořízením Tesly bylo pečené kuře na Stelviu těsně po skončení ušmudlané dvouleté záruky. Následnou anabázi nebudu rozepisovat. Povím jen tolik, že už nechci živit dealerství pod jakoukoliv jejich bohulibou záminkou. A povím ještě jedno. Dealerství jsou obrovská koule na noze automobilek, které na to dojedou.
Tesla ma mozno know how na samotne gro elektro auta ale na samotny celok isto nie, vsak tam maju fatalny chyby vo vyrobe, zlyhava kontrola kvality...pri modely Y to boli odpadavajuce volanty ci kus strechy ?
- Upraveno
gemb pri modely Y to boli odpadavajuce volanty ci kus strechy
Bude stačit pomlouvat Teslu, abysme zachránili potápějící se evropský automotive? Ten kabriolet bez volantu je nejprodávanější auto Evropy světa za rok 2023 s aktuálním počtem vyrobených kusů okolo 2.5 milionu.
Tesla je sociálny status....je to nové, je to šik všetci čo na to majú to chcú. Kto na to má, nech si kúpi. Tesla je hodne vopred čo sa EV technologie tyka
VW a pod môžu sedieť v kúte a ticho závidieť.... Avšak zas VW má neuveritelny naskok v projektovaní áut samotných a tak proste tesla trpí na veci, ktoré má VAG už dávno zvládnuté.
midnight_man Tesla je americká Dacie. Kde nic, tu nic, ale funguje. VW má náskok leda ve vydržování nas*ané dealerské sítě, která možná dodnes splácí půjčky na renovaci showroomů, do které musí zákazník povinně jezdit platit výpalné, aby nepřišel o záruku. EV řadu ID nevyjímaje.
midnight_man Avšak zas VW má neuveritelny naskok v projektovaní áut samotných
Ono se ukazuje, že udělat auto s dobrými jízdními vlastnostmi, umí už i kdejaký číňan. VW a spol., kteří si mysleli, že díky těm desítkám let zkušeností mají nějaký nedosažitelný náskok, teď koukají, jak jim ujíždí vlak jinde. Velké rozdíly se dějí spíše jednak uvnitř auta, co se týče výbavy, SW a vylepšujících aktualizacích. V iteracích výroby, kdy se už nečeká několik let na nový facelift, ale novinky se dávájí do nových aut průběžně. A pak v tom globálním ekosystému okolo jako síť nabíječek apod.
zdeneksvarc Nebyl náhodou proti těm povinným garančkám vydán nějaký zákon? Matně si vzpomínám že o tom něco médii proběhlo...
Když už se tady diskutuje.
Nevíte někdo náhodou jak koupit novou ID.4 z německa ?
Mají tam teď cenovku okolo 34 000 s DPH.
onas Dovozem elektroaut ze zahraničí se živí třeba: https://www.nejrychlejsitesla.cz/
Asi by dokázali pomoc.