Uměle nahoře jsou hlavně ceny těch podělaných garančních servisů, resp. takové přežitky vůbec absolvovat. Tesla ti předá auto s čtyřletou zárukou a nepotřebuje tě víc vidět. Ani palubní kamera, mám-li být upřímný
Elektromobilní polemika (Bylo: Huawei se vrátil do Evropy)
okoun Třeba to někdy přijde. Třeba koupím neprozřetelně Xiaomi manželce, stejně jako jsem to udělal s prvním iPhone a pak už se neutrhnu, třeba.. A nebo ne. A třeba si zase koupím dvakrát přeplňovaný benzín s dynamem a baterkou v kufru, co má v základu 300kW a dynamo ještě 75kW přihodí. Každej to máme nějak. No a třeba mi opravdu bude stačit Golf kart mezi marinou a domkem na pobřeží. Do té doby zastávám názor, že pokud se to narodilo nad Pádem, pod haubnou je koncentrák aspoň s 300 koněma, jsem spokojenej. Nemusím si brát o 2 dny víc volna, abych si zajel kam potřebuju a všechny na chargerech budu i nadále uctivě zdravit a závidět jim jejich volný čas.
darklogic (Pro ty, co to zajímá, je tady pokračování o tom, jak se vyvíjí nákup Tesly na dotaci)
Úvěrovce (ČS Leasing) trvalo cca. týden vytvoření žádosti o dotaci pro NRB. Poté ji i sama na NRB odeslala, takže žádání z mé strany bylo takřka bezpracné a obnášelo jen vyplnění nějakého dotazníku, na základě kterého se žádost připravovala.
V NRB trvalo 3 týdny, než dotace byla schválena. Dle předpokladu byla schválena na plnou částku 200.000 Kč + dotace na nabíjecí stanici 15.000 Kč. Tady bohužel jsem si dobře nepohlídal znění žádosti, kterou posílala úvěrovka na NRB, protože požádala pouze o tuto výši na nabíječku. Přitom lze požádat o maximální částku 50.000 Kč,, i když by se třeba nakonec plně nevyužila, a mohla se z toho zafinancovat i montáž, což je možné. Jakmile dala NRB vědět, že je dotace odsouhlasena, je potřeba zajet na její pobočku a osobně podepsat připravené dokumenty k dotaci.
Následně Záruční listinu z NRB stačí vyskenovat a poslat jak do úvěrovky, tak do Tesly. To je pro Teslu poslední nutný krok, aby začala řešit dodání objednaného auta. Na dodání si od té chvíle vyhradila 2 - 3 týdny.
Takže to je aktuální situace. Určitým překvapením je pouze Tesla, u které bych čekal trochu více komunikace. Ačkoliv má člověk u ní zaregistrovaný účet vč. e-mailové adresy, tak jediná komunikace proběhla automatizovanou SMSkou, ve které sdělili, jaké dokumenty budou potřebovat postupně poslat a na jaký e-mail. Když člověk e-mail s dokumentem odešle, nepřijde ani žádná potvrzující zpráva, že třeba e-mail dorazil a dokumenty skutečně převzali. Člověk tak neví, na na čem je a zda opravdu vše probíhá, jak má. O plánovaném termínu dodání jsem se pro změnu dozvěděl jen v aplikaci Tesly, když jsem ji náhodou otevřel, tzn. žádná SMS, žádný e-mail. Když si vezmu, jak jiné eshopy vyloženě zbytečně spamují ("Vytvořili jsme objednávku", "Objednávku jsme převzali do zpracování", "Objednávku zítra předáme dopravci", "Objednávka je na cestě" atd.), tak tady je to druhý extrém a čekal bych více komunikace.
darklogic no u Tesly nemůžeš nikdy čekat takovou komunikaci protože oni mají zaměstnanců na obchod jako šafránu, oni vůbec do tohohle odvětví neinvestují a dělat nebudou a tím se významně liší od dealerů kde ti jdou pomalu i utřít zadek aby sis u nich auto koupil
jinak klidně můžeš do Tesly zavolat a říci jim že auto chceš objednat tak i tak ale riskuješ tím případně průšvih že ti dotace nebude schválena a budeš muset zaplatit auto i bez ní což může být pro spousta lidí problém...
jinak čekání v NRB je administrativní průšvih MPO, které dotaci absolutně nezvládlo procesně správně připravit a bylo to šito horkou jehlou, aktuální čekací lhůta v NRB je měsíc a týden co mám poslední info
Tohle mi připadá jako dobře ujetej vlak reality
okoun Článek je pro předplatitele, takže si moc nepočteme.
okoun Takto, Luke:
1) Dobrý je označovat takové linky jako "paywall" v závorkách: (paywall)
2) Po včerejší události na Slovensku jsem dvakrát tak alergický na profesionální rozesírače společnosti, mezi kterými (slovenský) plátek Denník N hraje obzvlášť odpudivou roli
3) Stačilo říct, že všichni v žádostech chtěj Teslu
zdeneksvarc jestli to bereš tak, tedy i Tesla je vlastně "profesionální rozesírače společnosti" a hlavně té české
zdeneksvarc profesionální rozesírače společnosti
Vidíš to moc zaujatě. Nezávislí novináři fakt nejsou rozesírači společnosti, tu rozesral někdo jiný a teď to na ně akorát svádí, bohužel... To zavání tím jak se říkalo před 2. SV, že mohli za všechno špatné v Německu Židé. Tohle je úplně ten stejný nesmysl jako tenkrát.
zdeneksvarc
Zaujimave je ze tentokrat na to doplatil prave ten "profesionální rozesírač společnosti".
https://www.aktuality.sk/clanok/28FYtne/po-blahovom-hecovani-ludia-vulgarne-nadavali-prezidentke-vedenie-smeru-sa-smialo-benova-sa-caputovej-ospravedlnila/
zdeneksvarc 2) Po včerejší události na Slovensku jsem dvakrát tak alergický na profesionální rozesírače společnosti, mezi kterými (slovenský) plátek Denník N hraje obzvlášť odpudivou roli
OMG WTF... ja som z teba fakt uplne zmateny. Na jednej strane si proti cenzure, na druhej strane si proti tym, ktori su proti cenzure.. A popri tom si proti vsetkym tym, ktori su proti niekomu... kde na ten matros chodis?
Kluci, říkejte si co chcete, ale mě se rozkladné působení těchto plátků na společnost fakt přestává líbit. Tečka.
- Upraveno
zdeneksvarc Fakt to vidíš moc zaujatě, tyhle rychlé soudy týkající se určitých skupin jsou společensky šíleně nebezpečné.
Nezávislá média jsou tu (v západním světě) už dost dlouho a rozesírání společnosti IMHO začalo v době nástupu velkého množství těch "alternativních názorových"... Odkud je většina z nich financována je myslím mnohým jasné.
jcltm DN založila korporace, která působí v geopoliticky strategické branži. Tady fakt nemůže být řeč o nezávislém médiu. Ale to vem čert, protože hlídacího psa demokracie vždycky něčí ruka krmí. Podstatnější je způsob, jakým ruka toho psa cvičí. A výsledek vidíme. Jasně, že teď pojede damage control, že plátky za to nemůžou a různorodé odvádění pozornosti od problému. Co jiného jim taky zbývá
pixall Začínáš mi připomínat Dominika Haška. Strašně rád bych si jej vážil za to, co dokázal. Ale pohříchu je to čímdál těžší
pojdme se vrátit k tématu
v Brně se staví Scharger V4 a rovnou 12 stojanů, tak už se těším a doufám že vyzkouším až pojedu do UH
okoun Můžu potvrdit. Práce jsou tam v plném proudu, ale ne pod proudem Jinak na Superchargeru v Brně sleduju častý výskyt starších Modelů S na zahraničních značkách. Přičítám to tomu, že pro východního gastarbeitera je výhodné pořídit starší teslu s aktivovaným dobíjením zdarma na transevropské přesuny
zdeneksvarc Kluci, říkejte si co chcete, ale mě se rozkladné působení těchto plátků na společnost fakt přestává líbit. Tečka.
Zamienas pricinu a nasledok. Spolocnost je v rozklade v prvom rade kvoli ignorovaniu elementarnych zasad slusnosti (a prava) tymi ludmi, ktori by mali byt (a ktori bohuzial aj vo velkom rozsahu su) pre ludi vzorom, vid napriklad (a to je len spicka ladovca). Media len o tom pisu a upozornuju na to. Upozornenie na problem nie je pricinou problemu, ale iba jeho nasledkom.
Spolocnost v EU ide do prdele kvoli ludom samotnym. Nemusime ist ani daleko aby sme sa tí, ktorí sa denne stretavaju v ramci svojej práce s ludmi presvedcili ako ludom poslednu dobu "hrabe"...... a že nebadám zlepšenie.
okoun Akorát Ostrava je nějak pozadu.
zdeneksvarc ono se může stát že to tam bude stát hotové půlroku a nebude to napojené na trafačku v ČR už se nedivím ničemu