okoun jasně jsou samozřejmě daleko lépe odhlučněnější auta jako třeba EQS, ale jako tvrdit, že Tesla je hlučnější jak Oktávka či Superb je za mě mimo fakt, asi máme jiná auta, nebo fakt nevím
no mám to podchycený měřením... co máš ty? pocit? Kdy si ty prosím tě jel ve wágnu? Ty leda tak v PSA kde to opravdu stojí za ho*vo. Raději nebudu uvádět jaký hluk je v benzínovém rifteru.
okoun Každopádně celej ten smysl tichosti BEV je hlavně pro to okolí ve městech.
zase měníš již vyřknuté aby to sedělo do tvé pravdy? Ještě před půl rokem bylo důležité a stěžejní aby to bylo tiché uvnitř, jak je to bomba pro dlouhé cesty. Když se to měřením u TMY vyvrátí tak najednou to je důležité z venku. Diskuze k hovnu.
zdeneksvarc TMY Performance 2023 a jediný diskomfort byl s 21" takže downgrade na 19" New Aero.
za mě tam byly 19", nevím jistě
zdeneksvarc 1) BMS nepustí 250 kW do podchlazené baterky.
2) Stojan mááálokdy dává nominální výkon. Rezervovaný příkon dobíjecího místa je obvykle hluboce pod součtem nominálních výkonů obsluhovaných nabíječek.
nikde sem se ani udávanými výkony nepřiblížil k 250kW, čteš to vůbec? Začátek byl tak na sotva polovině a pak z vesela rychle klesal. U chargerů jsme byly prakticky sami.
okoun ještě k tomu tzv. pomalému nabíjení Tesly, já bych řekl že je to naprosto OK, ona totiž základní Tesla Y nemá tak velkou baterii jako jiné automobilky
neplácej kraviny, psal jsem LR nebo / Performance tedy žádné SR. Obecně se ví že tesla nabíjí pomalu tak tu nezkoušej něco vyvracet. Mají debilní křivku nabíjení a brzo snižuje výkon nabíjení a to hodně brzo. Chargery byly stejné jako pro Ioniq který je drtil na max takže to stojany dají. Tesla předem nahřívala což se mimo jiné pozná např. hlukem tepelka a tuhle funkci jsem u ioniqu nepoužil takže to dal i bez toho. Takže opět tesla charger Vestec, Kaneňák a PRE v Soběslavy kde Ioniq vydrtil max ze stojanu ovšem tesla začala na půlce a pak už to bylo jenom horší a to i s předehřevem. To všichni ví, nezkoušej jakkoliv manipulovat s výsledky a vokecávat to.
okoun Tesla docela dost dbá na zdraví své baterie.
Tesla totiž dle své navigace a politiky nepoužívá SCH jako nástroj k nabití do plna či 80% ale nástroj k dojezdu, což je rozdíl a proto právě při malých procentech jako je 0-20% nabíjí velmi rychle kde ostatní naopak kolikráte nabíjí pomalu 🙂
Tohle je právě fenomén, který petrolhead možná nikdy nepochopí, prostě furt přemejšlí stylem, že musí dobíjet na plno, tankovat na plno 🙁
Nepsal jsem nic o době nabíjení ale výkonu nabíjení. Zase přizpůsobuješ fakta? Nastavím cíl charger. přijedu se 40%, Připojím a příkon 140kW který pak rychle klesá. 60kW při 52%. TEČKA. Nikdo jiný nenabíjel, nikdo tam nebyl. Tak to prostě je a nemanipuluj tu s údaji.
Ale chápu, oba jste majiteli tak nejste objektivní. Prominu Vám to. 😘