Tady ale vůbec nejde o to, že někdo udržuje nebo neudržuje, ale o stylu, kdy to prostě jednoho dne v Controlleru ukázalo EOL a hotovo. Slušný výrobce má dost často už při uvedení uvedeno EOL nebo ho aspoň pár let dopředu oznámí. Ostatně přesně takto funguje veškerý support ze strany UBNT, na nic nereagují, funkce, po kterých volají uživatelé, jsou prostě ignorovány, nulová komunikace.
Firmwary jsou teď asi OK, ale je to asi 2-3 roky, kdy nebylo vůbec dobrý cokoliv nasazovat, jeden větší zmetek, než druhý. Někdy nepomohlo ani resetování jednotek a musel se provést kompletní výmaz, aby to zase začlo pořádně fungovat. Navíc jsem nezaznamenal snahu ty vadný firmwary stáhnout z oběhu
Pokud se ti líbí větší a větší omalovánky, po několikáté přeskládaný nastavení úplně všeho, tak jo, je to lepší. Já jsem tam nic lepšího nenašel snad od verze 5. Instalace každé vyšší verze je komplikovanější, už se blíží doba, kdy to bude tak překomplikovaný, že se to celý začne srát. A to je software, který má prostě centrálně spravovat wifi, nic víc, nic míň.
A teď jenom čekám, kdy se u UAC-AP-PRO objeví EOL, ty wifi se drží podezřele dlouho.
Já prostě nemám v Unifi důvěru a osobně bych ho prostě nedoporučil stejně jako krámy od TP-Linku.