Vigvam 2024 - Zimní setkání ISPíků
je velká hitparáda když se pak dostaneš k síti která je zbastlená z mikrotiků protože " Mikrotik toho umí hodně " .... pak to dáváš 3 roky do kupy a zjišťuješ že invenci a vlastním implementacím se meze nekladou.
sám jsem si takhle nasral do bot kdy jsem na verzi 6.x používal chybně na iBGP MED a po migraci na v 7.x jsem musel část sítě překlopit na iBGP s OSPF underlay :-).
Když jsem řešil něco s Mikrotik supportem odpověděli mi bratru po ROCE že v 7 má novou impelemtaci OSPF a mám tedy zkusit udělat update .... sorry kluci ale rok jsem čekat nemohl a mezi tím se Mikrotik nahradil
- Upraveno
pak to dáváš 3 roky do kupy a zjišťuješ že invenci a vlastním implementacím se meze nekladou.
V Mikrotiku naozaj dokazes napr. IP nastavit tak na bridge ako aj na interface v bridge. Dokonca to aj chodilo na niektorych druhoch hardware alebo verzii software. To bolo potom prekvapenie ked to pri upgrade prestalo fungovat a samozrejme sa nadavalo na Mikrotik. Je tam viacej veci co sa da rozne (vacsinou zle) nastavit. To ale nie je problem Mikrotiku ale toho kto to nastavoval.
- Upraveno
Zvláštní...jezdím jen po dvou typech lidí, jedni, kteří MikroTik používají snad i ke splachování a nikdy je nezklamal, a ti druzí, kteří mají s MikroTikem problém snad ne každý týden, ale každý den, a to dokonce když ho jen vidí na cizí střeše.
Zajímavé, konspirativní, jak ten MikroTik vybírá zákazníky, kterým prodá bezproblémový kus a kterým prodává ten shit.
A že někteří opravdu tu smůlu mají, až mi z toho někdy mrazí. Na druhé straně ti s ročními, či dvouletými Uptime....
oboje v řádech tisícovek klientů a tisícovek kusů nasazených, podobné jako s elektromobily, někdo s ním bude spokojený a někdo bude vymýšlet cokoli, aby se vyhnul jen myšlence na nákup takového zařízení....zajímavé
Vážení, vidím tu plodnou debatu. jen jste se trochu víc odklonili od původního tématu, že bude Vigvam v lednu a na ten Vás všechny zvu a kde jinde tuto debatu prohloubit, než klidně i tam, ať už večer u grilu po akci, kam se to hodí nejvíce, třeba i k bowlingu. Nebo i přes den, do nějaké zajímavé diskuze u přednášky.
Kromě pana Boltíka i já budu mít přednášku, třeba i na téma nutnosti FW na MikroTik, či ano, či ne. co dělat, případně proč instalovat verzi 7 ...prostě návrat ke kořenům, nejen produktové přednášky, ale i ty zajímavé filosofické o pojetí sítě
Vedle toho například nyní i dvě velmi zajímavé přednášky od ČTU, jedna ohledně Broadband Atlas, co nám navařila Unie, ale stejně se tomu nevyhneme, pokrytí definované až na úroveň každého adresního místa. K tomu se jistě rozvede velmi zajímavá diskuze...a druhá velmi zajímavá debata je ohledně novely zákona a to ve prospěch vymáhání pohledávek od klientů a nových postupů definovaných zákonem....
A pak také od MPO s tím související nově zaváděné DTM digitální technické mapy, kde, každý kdo mít jistotu nenarušení provozu, uvede své spoje, ať už drátové, či bezdrátové !!!
U Kolína, vedle dálnice D11, je to za pár korun, zajímavých přednášek celý den, večer oblíbená grilovačka a tentokrát zajištěná zavíračka až ve 3h ráno, místo loňské 2h ranní
Přijeďte všichni, bude to fajn, těším se na Vás ;-) - link na registraci zde www.MIKROISP.cz
AKTUALITA - kdybyste někdo chtěl večer ještě zůstávat na grilovačku a posezení s bowlingem, tak je posledních 6 postelí !! ;-)
krystofklima tak je posledních 6 postelí !!
Ve vlaku?
miract právě že potom teprve bude přistaven vlak, všechny 4 vagony ;-)
Vagon, jako zážitek dobré, ale...
miract Tak právě proto informuji, že je ještě 6míst i jinde, než to bude zážitková jízda ;-D
krystofklima Je jeste jeden druh clovek co u toho premysli, nebere vse jako dane a neodsuzuje na zaklade cizich reci .. tam se radim ja
… nicmene, kdyz me neco zklame, tak druhou sanci uz vetsinou nedavam.
Jinak kazda akce ma vzdy velka lakadla, hold takove ty “clickbaitove titulky” ale vetsinou tam clovek jede s ocekavanim, co se pak nenaplni
viktornovotny Jj, Viktore, tomu se prostě říká reklama...bez té by toho spousta nebyla. Na druhé straně, proto akci spíš vedu jako povánoční večírek ISP. I přes zajímavý program mi přijde nejzajímavější, že se všichni potkáme, posedíme, večer dáme gril a pivko, potom kdo chce tak bowling a bude pohoda
No a k tomu přes den halda zajímavých přednášek a možnost rozšířit obzory Zatím čekám, kdy dostanu objednávku i od Tebe, stálého návštěvníka mých akcí, čehož si samozřejmě navíc velmi vážím a děkuji za tu podporu, stejně jako každému kdo přijde na tyto akce a pomáhá nám "žít" toho ještě pořád přežívajícího ducha komunity
Ja clovece asi nepojedu, takze spis zase v lete Hradiste
Viktor nechce spát ve vlaku.
Jen krátká aktualizace, po včerejším rozeslání upomínek a dotazů se nám ještě uvolnilo pár míst na spaní i mimo vlak ;-)
zbývá 7 noclehů před akcí a 6 noclehů po akci mimo vlak ;-)) tedy v sudech, domečcích, tak jak už to v areálu znáte
Mozna budu mit volnaska, technik asi nepojede. Tak pokud nekdo bude chtit, muzu ho vzit sebou Plzen Praha Vigvam.