Tachyon Networks 60 GHz
Teď na konferenci se vychlubovali že 600-700m v mordoru v ptmp to dokázalo fungovat...
Docela by byl fajn cca 1,5Gbit provozu spoj s těmi talíři na rozumnou vzdálenost, akorát jak vyřešit ten 2.5eth port? Ten jejich switch uplně nechci a nějaké jiné řešení? 2.5Geth port uplně na zařízeních nevedeme, buď 1Gbit nebo pak až 10G sfp+, ale nic mezi.
- Upraveno
jcltm Díky, to by řešení bylo. Teď už zbývá jenom jak model TNA-303X odnapájet přes nějaky 2.5eth poe injektor protože přes druhý eth port lze jen poe-out. Sektor je v pohodě, ten má aspon DC svorku. Trafo na 230V použít nemůžu, máme doby zálohované pouze DC 24/48V.
// No co koukám tak i 1Gbit Mikrotik injektor co se dává k nRAYum protáhne 2.5G eth, alespon link to trdí na obou stranách.
basty Vzhledem k tomu, že to je to samé, co UBNT Wave, jen s jinými anténami, bych tomu věřil. Chybí sice 5 GHz záloha, která umožňuje wave dělat třeba 2km s 99,9, ale zase ty apecka nejsou tak draha a uzka.
jcltm Je to třeba tenhle Mikrotik nebo máte nějak konkrétní typ?
- Upraveno
ptrx No to je právě otázka. Protože některé SFP+ switche/zařízení umí multigigabit i s modulem bez switch čipu. Psal jsem pravděpodobně, protože jsem si to podvědomě pamatoval že to někdo někde psal. Každopádně není myslím problém pro někoho vyzkoušet. Pokud pojede 2,5 GbE a na switchi se bude zobrazovat 10G link, pak switch čip má.
Zatím máme na stole první kousky TNA-303X s čočkou na vyzkoušení. Na stole se to chová vzorně. Je to pěkně provedené, svižný FW, ale umí to jenom bridge, takže jako klient s NATem teda nepoužitelné.
nerozumiem prečo to nema 5ghz....to zas niekto nemyslel ked to navrhoval....
midnight_man k čemu? 60ky provozujeme léta a nikdy jsem 5GHz nepotřebovali.
petrbacina hej ale na aku vzdialenost? aelbo k tomu stavias zvlast backup?
pedro4444 PtMP do cca 400m a PtP pod 1km. Všechno ostatní řešeno jinými spoji. Možná 2x v roce na pár minut by to překlenulo výpadek při průtrži, ale zase ta 5GHz záloha na mini anténě je stejně trapná a zachránila by prd. IMHO prakticky k ničemu a nepostrádám jí.