jcltm SpeedyGT 2.5eth poe injektor Použij kvalitní gigabitový a pojede to. 2.5GbE používá stále jen Cat5e, takže pokud není ten návrh úplně hloupý a kabeláž moc dlouhá, tak to musí fungovat.
losexitos basty Vzhledem k tomu, že to je to samé, co UBNT Wave, jen s jinými anténami, bych tomu věřil. Chybí sice 5 GHz záloha, která umožňuje wave dělat třeba 2km s 99,9, ale zase ty apecka nejsou tak draha a uzka.
SpeedyGT jcltm Je to třeba tenhle Mikrotik nebo máte nějak konkrétní typ? https://mikrotik.com/product/s_rj10#fndtn-specifications
jcltm SpeedyGT Nemám, ale budu to v nejbližší době taky řešit. Tento Mikrotik ten switch chip v sobě podle mě nemá (má někdo vyzkoušené?). Na netu ale určitě najdeš, řeší se to celkem často.
SpeedyGT jcltm Odzkoušen Mikrotik S+RJ10 a funguje přesně jak je potřeba. Ve switchi hlásí 10G, v jednotkce 2.5G, data procházejí.
jcltm ptrx No to je právě otázka. Protože některé SFP+ switche/zařízení umí multigigabit i s modulem bez switch čipu. Psal jsem pravděpodobně, protože jsem si to podvědomě pamatoval že to někdo někde psal. Každopádně není myslím problém pro někoho vyzkoušet. Pokud pojede 2,5 GbE a na switchi se bude zobrazovat 10G link, pak switch čip má.
ptrx jcltm To nepopírám. Nicméně moduly, které nemají integrovaný switch, tak mají pevně danou rychlost na ethernetu. Např. slinkujou se jen na 1g.
petrbacina Zatím máme na stole první kousky TNA-303X s čočkou na vyzkoušení. Na stole se to chová vzorně. Je to pěkně provedené, svižný FW, ale umí to jenom bridge, takže jako klient s NATem teda nepoužitelné.
petrbacina pedro4444 PtMP do cca 400m a PtP pod 1km. Všechno ostatní řešeno jinými spoji. Možná 2x v roce na pár minut by to překlenulo výpadek při průtrži, ale zase ta 5GHz záloha na mini anténě je stejně trapná a zachránila by prd. IMHO prakticky k ničemu a nepostrádám jí.
jcltm SpeedyGT Paráda, díky za info, myslím že se tato informace bude mnoha lidem hodit. Ten Mikrotik modul je totiž tady asi nejlépe sehnatelný.
SpeedyGT jcltm No takhle, data sice prochází, ale ted při testu rychlosti na Huawei switchi se ukázalo, že ze šachty do eth to dává jenom 1Gbit, ale opačně klidně víc (pak to naráží na limit 60ghz spoje). Na Mikrotik switchi CRS305-1G-4S+ to dává ani ne 1Gbit na obě strany. To neni uplně to co potřebujem, tvářilo se to ze začátku lip 😁
Trnec zkuste https://www.wifishop.cz/fiber-arsenal-sfp-10gbps-lc-dup-10km-sm-1310nm-ddm-40-85-c-cisco_d37599.html V Summitu GT80 mi šlapou jak hodinky a jsou za směšnou cenu
SpeedyGT viktornovotny Docela zbytečnost za tu cenu, navíc mít tam switch na kterém ani nejde nastavit link a management VLAN nelze na portu nastavit do accessu? Za mě lepší řešení to nějak vymyslet do sfp+ šachty než něco přidávat, ale třeba to ještě dotáhnout nějakym FW, zatim to neni nic moc.