- Upraveno
sarajoncz Tady jsme (snad stále ještě :-) ) na technickém fóru, o co půjde ohledně těch veřejných IP adres...?
sarajoncz Tady jsme (snad stále ještě :-) ) na technickém fóru, o co půjde ohledně těch veřejných IP adres...?
arrabbella Tak to je snad asi jasny, ze jim nezustanou stejne ver.IP adresy a ze se to musi preadresovat na jine verejne IP.
Aha. Já myslel, že to koupili celé, tak jsem předpokládal, že i s jejich adresama... Neuvědomil jsem si, že si asi Metronet pojede dál ne-DSL služby a tedy že si svoje dosavadní adresy zřejmě nechá... :-)
sarajoncz Pokud zůstane v ceně v4 veřejka + IPv6 /56 rozsah, budu spokojený. Cena bude doufám stejná jako u Metronetu včetně slevy při platbě na rok dopředu. Jen doufám, že půjde za alespoň podobných podmínek zřizovat i nové přípojky - občas se naskytne místo kde je VDSL jedinou rozumnou nebo úplně jedinou možností připojení a velké trojce fakt zákazníky přihrávat nechci a nebudu.
jcltm zapomen haha Metronet pomalu dopadne jako 365internet asi tak.
to jen tak kazda firma nezvladne, na to musi mit vysoke inzenyrske znalosti Dukaz nedokazal to za par let pusobeni ani 365internet a psal radeji ze to nemaji. Adresu se pokousel i delat Dragon internet ale u xDLSL to nikdy nedokazal, proto ji uvadel jen u optiky.
Hodnocení poskytovatele připojení JON.CZ
Poskytovatel připojení JON.CZ poskytuje připojení přes bezdrátové připojení, pevné připojení - kabel/optika. Tato firma má sídlo v obci/městě Kolín a poskytuje připojení v okresech Kolín, Kutná Hora, Nymburk, Příbram, Děčín, Jablonec nad Nisou, Chrudim, Náchod, Pardubice, Rychnov nad Kněžnou, Semily, Trutnov, Ústí nad Orlicí, Blansko, Prostějov.
xdsl je takova navic, ze se budou snazit aby meli vic zakazniku
zdroj: rychlost cz
sarajoncz dobrá copypasta:
Hned mám pocit, že přesun od Metronetu jinam bylo dobré rozhodnutí. Sice na dané site nemám public IPv4, ale stabilita + proroutování wireguardem to vynahradilo.
ownercz tak ipv4 jsi muzes vzdy zaplatit, pokud ji nutne potrebujes Radeji neco priplatit a mit pokud mozno funkcni firmu, kde to slape, nez mit firmu co ti da zadarmo ipv4 verejku ale ty budes jednou asi u Dragonu, potom mozna JON, pak skoncis u Internet Zelva s.r.o. a tak dal
Jo uz to lidi jinak resi i po pravni strance, takze uvidime. U Dragona jsem taky z toho nemel dobry pocit a jak to skoncilo, odkaz zmizel a najednou se potajmu ukazal odkaz jon / metronet. Takto nejakou dobu se snazil cachrovat 365internet a dlouhe trvani to nemelo. Potom to jako fungovalo nez to cele padlo.
A ano lze jit pak jinam.
Tolik zbytečných nervů kvůli přípojky, která jde jedním mailem zrušit. Prostě se rozhodl to Metronet prodat většímu jménu v regionu (Dragon) a ten měl spíše zájem o to převzít lokální klienty na Boleslavsku než xDSL, tak to Dragon posunul dále. Jon.cz má v Kolínu a okolí relativně jméno. Dokonce i z pohledu server providera vidím, že do sítě Jonu tlačíme třeba TOP 15 CZ/SK trafficu...
Veřejky buď chtějí zrušit (snad ne) nebo pouze readresovat. Docela jednoduše si lze zjistit, že IP adresy jsou stále napsané na ASko původních majitelů Metronetu a Dragon je upstream toho ASka. Tzn. Například předmětem dealu nebyl prodej i veřejek (I třeba právě proto, že těch 94x /24 co mají, mají hodnotu přes 15mil.). Ale kdo nebyl u dealu, může jedině o tom fabulovat.
Vzhledem k tomu, že Jon už o převzetí klientů komunikuje trochu viditelněji, než Dragon Internet, věřím, že je tohle konečná.
Aktuálně mám díky starým cenám Metronetu takové podmínky, které bohužel u nikoho jiného nemám šanci získat. Docela by mě mrzelo o tyto podmínky přijít. Zároveň mi je jasné, že poskytovat 50Mbps + Terminátor + Veřejná adresa v mém případě za 409,-Kč/m není skrze náklady úplně udržitelný model, tak bych i zdražení skrze veřejku i pochopil.
PetrCZE: ok vsak uvidime, ale slo tam i o predani osobni udaju jine firme i kdyz ta firma neni nikde zapsana tj JON a zakaznik s firmou JON zadnou smlouvu nema.
Ja neplatim az takovej rozdil, me stoji internet od Metronetu 629/czk mesicne tj v predplatnem na rok.
Jo je to levnejsi je tam i verejna IP /56, takze zatim jsem i tehdy vyckaval co dal bude.
Konkurent u ceny byl pak Giganet cz ale tam uz jsem cenik nenasel, nejak to zmizelo a verejnou psal /64.
Cenove to vychazelo co pamatuju 600 za 250/50.
Takze nic echt a pak jeste existuje Interconnect za 545czk ktery je levnejsi, ale neni to moc zname a nebo me to nic moc nerika i kdyz je teda ofiko na webu Cetinu.
Mozekk Takze nic echt a pak jeste existuje Interconnect ktery je levnejsi, ale neni to moc zname a nebo me to nic moc nerika i kdyz je teda ofiko na webu Cetinu.
Interconnect vypadá dobře. Mám je jako plán B.
V prosinci jsem měl platit fakturu na další rok, ale Metronet mi sám od sebe přepnul fakturaci na měsíční za tu stejnou cenu, takže o to víc mohu být v klidu...
kybernet otázka je ,co 95 tisíc "uživatelů" v markeťově hlavě znamená, ale 95 tisíc aktivních připojek, což je nějaká rozumná metrika, fakt nemají. V reálu tak 1/4. Což je furt dost veliký alternativec a dobrá práce. Jen to první číslo je jakýsi hausnumeru vycucaný z pr...
📡 Telekomunikace.cz