Tolik zbytečných nervů kvůli přípojky, která jde jedním mailem zrušit. 😃 Prostě se rozhodl to Metronet prodat většímu jménu v regionu (Dragon) a ten měl spíše zájem o to převzít lokální klienty na Boleslavsku než xDSL, tak to Dragon posunul dále. Jon.cz má v Kolínu a okolí relativně jméno. Dokonce i z pohledu server providera vidím, že do sítě Jonu tlačíme třeba TOP 15 CZ/SK trafficu...
Veřejky buď chtějí zrušit (snad ne) nebo pouze readresovat. Docela jednoduše si lze zjistit, že IP adresy jsou stále napsané na ASko původních majitelů Metronetu a Dragon je upstream toho ASka. Tzn. Například předmětem dealu nebyl prodej i veřejek (I třeba právě proto, že těch 94x /24 co mají, mají hodnotu přes 15mil.). Ale kdo nebyl u dealu, může jedině o tom fabulovat.
Vzhledem k tomu, že Jon už o převzetí klientů komunikuje trochu viditelněji, než Dragon Internet, věřím, že je tohle konečná.
Aktuálně mám díky starým cenám Metronetu takové podmínky, které bohužel u nikoho jiného nemám šanci získat. Docela by mě mrzelo o tyto podmínky přijít. Zároveň mi je jasné, že poskytovat 50Mbps + Terminátor + Veřejná adresa v mém případě za 409,-Kč/m není skrze náklady úplně udržitelný model, tak bych i zdražení skrze veřejku i pochopil.