sarajoncz dobrá copypasta:
Hned mám pocit, že přesun od Metronetu jinam bylo dobré rozhodnutí. Sice na dané site nemám public IPv4, ale stabilita + proroutování wireguardem to vynahradilo.
sarajoncz dobrá copypasta:
Hned mám pocit, že přesun od Metronetu jinam bylo dobré rozhodnutí. Sice na dané site nemám public IPv4, ale stabilita + proroutování wireguardem to vynahradilo.
ownercz tak ipv4 jsi muzes vzdy zaplatit, pokud ji nutne potrebujes Radeji neco priplatit a mit pokud mozno funkcni firmu, kde to slape, nez mit firmu co ti da zadarmo ipv4 verejku ale ty budes jednou asi u Dragonu, potom mozna JON, pak skoncis u Internet Zelva s.r.o. a tak dal
Jo uz to lidi jinak resi i po pravni strance, takze uvidime. U Dragona jsem taky z toho nemel dobry pocit a jak to skoncilo, odkaz zmizel a najednou se potajmu ukazal odkaz jon / metronet. Takto nejakou dobu se snazil cachrovat 365internet a dlouhe trvani to nemelo. Potom to jako fungovalo nez to cele padlo.
A ano lze jit pak jinam.
Tolik zbytečných nervů kvůli přípojky, která jde jedním mailem zrušit. Prostě se rozhodl to Metronet prodat většímu jménu v regionu (Dragon) a ten měl spíše zájem o to převzít lokální klienty na Boleslavsku než xDSL, tak to Dragon posunul dále. Jon.cz má v Kolínu a okolí relativně jméno. Dokonce i z pohledu server providera vidím, že do sítě Jonu tlačíme třeba TOP 15 CZ/SK trafficu...
Veřejky buď chtějí zrušit (snad ne) nebo pouze readresovat. Docela jednoduše si lze zjistit, že IP adresy jsou stále napsané na ASko původních majitelů Metronetu a Dragon je upstream toho ASka. Tzn. Například předmětem dealu nebyl prodej i veřejek (I třeba právě proto, že těch 94x /24 co mají, mají hodnotu přes 15mil.). Ale kdo nebyl u dealu, může jedině o tom fabulovat.
Vzhledem k tomu, že Jon už o převzetí klientů komunikuje trochu viditelněji, než Dragon Internet, věřím, že je tohle konečná.
Aktuálně mám díky starým cenám Metronetu takové podmínky, které bohužel u nikoho jiného nemám šanci získat. Docela by mě mrzelo o tyto podmínky přijít. Zároveň mi je jasné, že poskytovat 50Mbps + Terminátor + Veřejná adresa v mém případě za 409,-Kč/m není skrze náklady úplně udržitelný model, tak bych i zdražení skrze veřejku i pochopil.
PetrCZE: ok vsak uvidime, ale slo tam i o predani osobni udaju jine firme i kdyz ta firma neni nikde zapsana tj JON a zakaznik s firmou JON zadnou smlouvu nema.
Ja neplatim az takovej rozdil, me stoji internet od Metronetu 629/czk mesicne tj v predplatnem na rok.
Jo je to levnejsi je tam i verejna IP /56, takze zatim jsem i tehdy vyckaval co dal bude.
Konkurent u ceny byl pak Giganet cz ale tam uz jsem cenik nenasel, nejak to zmizelo a verejnou psal /64.
Cenove to vychazelo co pamatuju 600 za 250/50.
Takze nic echt a pak jeste existuje Interconnect za 545czk ktery je levnejsi, ale neni to moc zname a nebo me to nic moc nerika i kdyz je teda ofiko na webu Cetinu.
Mozekk Takze nic echt a pak jeste existuje Interconnect ktery je levnejsi, ale neni to moc zname a nebo me to nic moc nerika i kdyz je teda ofiko na webu Cetinu.
Interconnect vypadá dobře. Mám je jako plán B.
V prosinci jsem měl platit fakturu na další rok, ale Metronet mi sám od sebe přepnul fakturaci na měsíční za tu stejnou cenu, takže o to víc mohu být v klidu...
kybernet otázka je ,co 95 tisíc "uživatelů" v markeťově hlavě znamená, ale 95 tisíc aktivních připojek, což je nějaká rozumná metrika, fakt nemají. V reálu tak 1/4. Což je furt dost veliký alternativec a dobrá práce. Jen to první číslo je jakýsi hausnumeru vycucaný z pr...
📡 Telekomunikace.cz