bakelit: vsemu taky ne, proto to pisu, protoze ocekavam nazory na ruzne ISP a nebo zkusenosti.
jcltm: to je problem, hodne ISP zmizelo z ofiko webu Cetinu 🙁 Je lepsi dat na nekoho, koho mas v povedomi, nez resit kazde dva roky kam prejdes. Ano cenove to neni zadny echt slagr. U Metronetu to taky zadarmo nebylo, normalne jsem to mel za 629czk mesicne s dph ale pouze pri rocni platbe. Bonus byla ta ipv4 jako verejna v cene.
Ted probihaji nejake akce ala objednej u T-Mobile za 749czk/mes a dame ti verejnou ipv4 v cene.
Eri Internet cz tez, ale nejak vten nemam duveru, nekde jsem cetl ze to teda vic resi pan majitel, tak nevim.
Giganet - zprasene ipv6 cim? On v zakladu dava /64 rozsah, to je opravdu minimum, dal za priplatky /56.
Taky aby ne, kdyz pise ze pri rocni platbe netu 250/50 ho da za cca 600czk/mes. Je evidentni, ze to xDSL neni levne a vetsina, co to dava vic a vic levnejsi a nebo jede na cenu, tak to potom stejne rychle ukonci 🙁 Jako jediny ma bonus a to podporu 24h x 7. Takze mel byse tam clovek i firma dovolat klidne v Sobotu po 22h. Otazkou je, jak tato firma dlouho se udrzi. Nikde moc info o ni neslo najit.
Pusobi to skoro podobne, jako se driv chlubil 365internet, ze to umi jinak a ze to i nejaky zamestnanec nekde z Cetinu, cele to najednou zacala padat a potom se zjistilo ze jak jel na cenu, nemel ani vic propoju, takze kdyz byl vetsi vypadek, lehlo to raz dva dolu.
Takze co vim a za ty roky mam vysledovane, udrzeli se dobre firmy, ze je nesnedl jiny predator a nebo fungalo jeste snad pred Cetinem:
UVT, Avonet, Eri internet (zname jako Cesky bezdrat), Wia DSL (pro me na nic cpe nasilne Terminator), Nordic ale ten ma jit pryc, ma ho udajne nekdo snad sebrat tusim O2.
Ty dalsi mi nic moc nerikaj, takze tam je to pro me uplna neznama jako treba: Quadruple, Viridium, eldata atd. Treba usmevne Tlapnet, to zni jak spis zverimex.
svestka: Avonet take sleduji delsi dobu, ze se pomerne udrzel, ale prijde mi ze nemel casto verejny cenik, ruzne to mel skryte jen na dotaz. Potom ten tusim jen preprodava, nema myslim nic vlastni. Dal uz ten nazev, to ve me spis evokuje otravneho prodejce kosmetiky 😃
Sice dal se ale docteme se ze teda dava ipv6 /56.
Pro pobaveni Tlapnet:
Nevyčmuchali jsme na vaší adrese Praha, okres území Hlavního města Prahy připojení, ale nechte nám kontakt a ozve se vám obchodník, který se pokusí vymyslet nemožné.