Avonet nebo jejich MMO partneři. Vstřícné jednání, IPv4 za dobrou cenu, IPv6, flexibilita v diagnostice při problémech ... nemůžu si stěžovat.

svestka No cenově tedy žádný šlágr, je to dražší než Metronet a IPv4 veřejka k tomu navíc za 121 Kč měsíčně. To už i ten ÚVT je levnější.
    Giganet zas zprasené IPv6... Furt tu nevidím alternativu, bohužel.

bakelit: vsemu taky ne, proto to pisu, protoze ocekavam nazory na ruzne ISP a nebo zkusenosti.

jcltm: to je problem, hodne ISP zmizelo z ofiko webu Cetinu 🙁 Je lepsi dat na nekoho, koho mas v povedomi, nez resit kazde dva roky kam prejdes. Ano cenove to neni zadny echt slagr. U Metronetu to taky zadarmo nebylo, normalne jsem to mel za 629czk mesicne s dph ale pouze pri rocni platbe. Bonus byla ta ipv4 jako verejna v cene.
    Ted probihaji nejake akce ala objednej u T-Mobile za 749czk/mes a dame ti verejnou ipv4 v cene.
    Eri Internet cz tez, ale nejak vten nemam duveru, nekde jsem cetl ze to teda vic resi pan majitel, tak nevim.
    Giganet - zprasene ipv6 cim? On v zakladu dava /64 rozsah, to je opravdu minimum, dal za priplatky /56.
    Taky aby ne, kdyz pise ze pri rocni platbe netu 250/50 ho da za cca 600czk/mes. Je evidentni, ze to xDSL neni levne a vetsina, co to dava vic a vic levnejsi a nebo jede na cenu, tak to potom stejne rychle ukonci 🙁 Jako jediny ma bonus a to podporu 24h x 7. Takze mel byse tam clovek i firma dovolat klidne v Sobotu po 22h. Otazkou je, jak tato firma dlouho se udrzi. Nikde moc info o ni neslo najit.
    Pusobi to skoro podobne, jako se driv chlubil 365internet, ze to umi jinak a ze to i nejaky zamestnanec nekde z Cetinu, cele to najednou zacala padat a potom se zjistilo ze jak jel na cenu, nemel ani vic propoju, takze kdyz byl vetsi vypadek, lehlo to raz dva dolu.
    Takze co vim a za ty roky mam vysledovane, udrzeli se dobre firmy, ze je nesnedl jiny predator a nebo fungalo jeste snad pred Cetinem:
    UVT, Avonet, Eri internet (zname jako Cesky bezdrat), Wia DSL (pro me na nic cpe nasilne Terminator), Nordic ale ten ma jit pryc, ma ho udajne nekdo snad sebrat tusim O2.
    Ty dalsi mi nic moc nerikaj, takze tam je to pro me uplna neznama jako treba: Quadruple, Viridium, eldata atd. Treba usmevne Tlapnet, to zni jak spis zverimex.

svestka: Avonet take sleduji delsi dobu, ze se pomerne udrzel, ale prijde mi ze nemel casto verejny cenik, ruzne to mel skryte jen na dotaz. Potom ten tusim jen preprodava, nema myslim nic vlastni. Dal uz ten nazev, to ve me spis evokuje otravneho prodejce kosmetiky 😃
    Sice dal se ale docteme se ze teda dava ipv6 /56.

Pro pobaveni Tlapnet:
    Nevyčmuchali jsme na vaší adrese Praha, okres území Hlavního města Prahy připojení, ale nechte nám kontakt a ozve se vám obchodník, který se pokusí vymyslet nemožné.

Mozekk Za mě právě Avonet je OK. Jsou dost velcí, optika po Zlínském kraji, ... do Cetinu více propojů, rychlosti na DSL jely vždy na maximu co poslední míle zvládala.
      A velmi si cením jednání a erudovanosti, a to nejen techniků na VO podpoře, ale bez problémů i jednatel, když problém vyeskaloval až k němu. Stačí si prohlédnout fotky "O nás" na webu (zaměstnanci 50+), a je jasné, že garážovka tohle rozhodně není 🙂

svestka: Ano celkem na druhou stranu, jsem vsiml ze ta firma se pomerne drzi a nedela xDSL od vcera 🙂
      Z oblasti Prahy a okoli, asi top UVT Internet, pokud nekdo neresi tolik cenu.
      Ja urcite pockam, mam to predplacene, takze kdybych ted hned nekde utikal, musel bych slozite resit i vraceni penez za nevyuzite mesice a zatim me to az tak netlaci.
      Jen se rozhlizim, protoze az mi zavolaj na podzim, abych trochu vedel, co prezilo, ktera firma jeste funguje a ktera pusobi ze uz konci 😃

Data ze statistického úřadu ČR
      Název: AVONET, s.r.o.
      Datum vzniku: 1. leden 1997
      Počet zaměstnanců: 25 - 49 zaměstnanců

pozn. driv sem Avonet i resil, ale u ADSL meli problem, ze dle meho info byl prenos dat na ne hodne

Mozekk Zlepšil také VDSL, které chce výrazně modernizovat

Zajímalo by mě, co bude znamenat ta "modernizace".... Protože nic konkrétnějšího se mi najít nepovedlo...

Ano to bylo zmineno uz nekde, ze by to melo byt. Vychazi to i z meho routeru, kde jsem se docetl ze v zahranici uz to je a muj umi 2x 35b, takze jen mi to musi pustit na ustredne ale kdovi kdy. Teoreticky skoda ze to neumi bonding 4 kroucenych linek, mozna bych mohl dostat navic od souseda (ty to snad ani nevyuzivaji) 😃

Pochybuji že ti někdo dá dráty souseda na bonding. Vždyt by si tím odřízli v budoucnu možnost zřídit linku u souseda

honzam Tak když do každého RD vede těch párů min. 5, tak by 4pair bonding tak nereálný nebyl z hlediska kabeláže. Otázka jsou samozřejmě náklady na provoz a existence HW co to umí... A taky další věc, a to nedostatečný počet portů na DSLAMech, protože mnohde už CETIN odmítá zřízení nové služby pro nedostatek kapacity DSLAMu.

• jpg replied to this.

kolikrat vidim rDSLam tam kde jsou 4 firmy a 10 domu a kde je domu 40-50 a do vetsiny jsou linky zavedene, tak tam naqaqat, jedte si 600m navic k existujicimu LAMu 🤨 pak se mlati 2 linky na 1 pripojku protoze daleko. Ta hlaska : (V současné době je na této adrese omezená kapacita sítě, proto aktuální dostupnost ověřte u vybraného operátora) vybiha pri snad kazdem overeni na Cetin webu...

jcltm: jaky nedostacujici pocet portu? Kolik lidi vyuziva xDSL? U nas v dome jsem se ptal, odpoved mas casto, ze to jde vzduchem, ze si plati Vodafone a televize hraje 🙂
            Mam kamarada, co me rikal ze planoval v panelaku u sebe zrusit optiku, ze to neuzije a ze by mu stacilo do mobilu 100GB, ale potom nejak sim utekla, tak uz to neresil.
            Byl jsem s technikem u nas v dome, dole ve skrini, kdyz to otevrel a rozhodne precpane mi to neprislo, hadam ze v dome bude vic linek nezapojenych, stejne jako to mu bylo u me.
            Kdybych s tim neprudil, tak do dnes ani nevim ze mam navic drat v husim krku, rikali by ze to nejde.

honzam klidne by mohli, tech dratu bude, budoucnu nikdo to uzivat nebude, lidi to daji vzduchem a v dome se vsadim ze bude leda par lidi co vubec vi po cem jim jde internet 😃
              Malo kdo je fanda ze resi usilovne rok drat v husim krku a kupuje na to specialni router.

Mozekk Pod to se můžu podepsat. Ono těch 100GB dá docela zabrat vytřískat při normálním používání.
              Když se k tomu ale přidá video a gamesy na steamu, tak ta data mizí rychle.

Pro cloveka s TV asi mozna jo i kdyz takovej Netflix, Disney a dalsi VOD jim podle me sezere, zkus to pul dne jako duchodce treba prepinat 😉
              No a u me je to 90GB za dve hodky, takze pro me 2TB mesicne je bezne 🙂

Divam se do vyuctovani mobilniho operatora za minuly mesic. Hlasova SIM s mobilnimi daty, 384 GB preneseno. Pouziva se mmj. jako hotspot doma (v dome neni zadny pevny internet - majitel pokonil rekonstrukci, nemyslel na kabelove chranicky ani na strechu ani k pate pozemku, kde je 250 Mbps VDSL). CTU ve vyrocni zprave uvadi 320 GB/mesic.
              Takze o tom, ze domacnostem staci 100 GB/mesic, v dnesni dobe trochu pochybuju.

zajdee I na jediném mobilu dám za měsíc přes wifi dost přes 100 GB + 10 GB přes LTE. Domácnost pravidelně přes 500 GB a to bez IPTV a bez zálohování (dalších 500 GB na uploadu). A to žádný Steam ani nic podobně náročného nepoužíváme. Takže ne, 100 GB nestačí mnohdy ani jako náhrada wifi pro jeden jediný mobil, natož pro domácnost.

Presne proto bych treba nesel do 5G, kdy je ten internet u SIM omezeny. Treba u mobilu ukaze i hezkych 800Mb/s ale jak bych projel treba 20GB a vic, pujde rychlost dolu.
                Potom jsou tu ty 250Mb/s kde slibuji, ale zase je to jen vzduchem, nebude to tak stabilni a to uz mam zase blizko kabel, takze pak clovek radsi zustava s xDSL a doufa ze se to jen a jen zlepsi 🙂

o 12 dní později

jcltm ty DSLAMy vícepárový bonding umí (4 nebo dokonce tuším 8 páru), bohužel běžně není na trhu modem, který by to uměl. problém by nastal v kapacitě metalické sítě. Mě to rodinného domku vede 5 párů (když je nadzemní vedení je to méně), ale všechny ty páry vedou do rozvaděče, kde je třeba jenom 20/40 a tam by nastalo úzkém místo... volných portů v DSLAMu by taky nemuselo být dostatek (a vysunuté DSLAMy moc rozšiřovat nejdou).
                Ve výsledku by to moc masová služba nebyla, tak se nedivím, že se tím nikdo (ani ve světě) moc nezabývá.
                Podobně je to s nasazením g.fastu, kde pokud by to mělo mít smysl, musely by být DSLAMy na úrovní účastnických rozvaděčů (aby to bylo cca 300 m k uživateli) a to znamená kopání (zpravidla do nich nevede optika ani trubka), takže to už je výhodnější udělat optiku zrovna...

Lokálně lze provozovat všechno, ale pokud to nasadí na pár lokalitách, tak je budou všichni peskovat za to, že to není globálně.

📡 Telekomunikace.cz