theitman Ano to bych ve výsledku asi nejraději, spíš mi šlo o to abych si nepomohl o 100mbit.... proto se ptám třeba na to unifi, s sfp+ slotem
gemb svestka Medzi baraky dost overkill a zaroven nie je mozne nikde kupit, uz ani na ubnt store. Medzi baraky za mna AF60 HD - najlacnejsie 60GHz zariadenie ktore ma SFP+ a 4GHz kanal.
besoon A co UBB XG? Já to zvažuji pro malou bytovku, kterou teď máme na LTE od O2 (zatím stačí nájemníkům), ale optika je tak 100m vzduchem v paneláku přes ulici.
theitman besoon prave na to se ptam vypada to fajn pisou 6gb takze 3 by prolezt mohli... ale nikdo mi tu k tomu nic nerekl 🙂
gemb midnight_man je to uplne na prd...aktualne by som potreboval aspon 6x wave pro a nejake wave lr tiez a nic neni...
pgb theitman kontaktuj @okoun ... Myslím že by mohl mít volné af60hd na prodej (pokud už to neprodal)
theitman kozlicek ehm a to 100m je co prosím ? jediné co jsem tam ráno přidal bylo "na" aby to někdo nepochopil jako 100mbit
kozlicek ze by 100metru optiky v ramci soukrommeho subjektu(pokud to nejsou nejake bytovky ve meste, atd. kvuly UR) bylo drazzsi nez erik... tomu neverim.
theitman kozlicek Bohužel je to tak... místo mezi budovami není a nikdy nebude v majetku společnosti která vlastní obě budovy, převěs není možný, a kopat taky ne... to je jedno.. optikou to prostě nejde a v dohledné době několika let nepůjde
kozlicek theitman Ok, tak tos mel napsat v uvodu. Tak ti zbyva jen radio, takze 60ka nebo 80ka.UBNT v 60ce je dost nedostupne, zkus cambium.
Lukies Přiživím se trochu na vlákně. Řeším stejnou problematiku. Optika nebo prověs nepřipadají v úvahu, takže bezdrát. Otázka je jaký? Spoj by byl dlouhý jen 20 metrů. Teoreticky by stačil 100mbit, ale 1G by byl ideál.