gemb midnight_man je to uplne na prd...aktualne by som potreboval aspon 6x wave pro a nejake wave lr tiez a nic neni...
pgb theitman kontaktuj @okoun ... Myslím že by mohl mít volné af60hd na prodej (pokud už to neprodal)
theitman besoon prave na to se ptam vypada to fajn pisou 6gb takze 3 by prolezt mohli... ale nikdo mi tu k tomu nic nerekl 🙂
theitman kozlicek ehm a to 100m je co prosím ? jediné co jsem tam ráno přidal bylo "na" aby to někdo nepochopil jako 100mbit
kozlicek ze by 100metru optiky v ramci soukrommeho subjektu(pokud to nejsou nejake bytovky ve meste, atd. kvuly UR) bylo drazzsi nez erik... tomu neverim.
theitman kozlicek Bohužel je to tak... místo mezi budovami není a nikdy nebude v majetku společnosti která vlastní obě budovy, převěs není možný, a kopat taky ne... to je jedno.. optikou to prostě nejde a v dohledné době několika let nepůjde
kozlicek theitman Ok, tak tos mel napsat v uvodu. Tak ti zbyva jen radio, takze 60ka nebo 80ka.UBNT v 60ce je dost nedostupne, zkus cambium.
Lukies Přiživím se trochu na vlákně. Řeším stejnou problematiku. Optika nebo prověs nepřipadají v úvahu, takže bezdrát. Otázka je jaký? Spoj by byl dlouhý jen 20 metrů. Teoreticky by stačil 100mbit, ale 1G by byl ideál.
Lukies pgb na ten jsem koukal, ale údajně nesmí být použit jako outdoor. :/ Jak to je ohledně legislativy a tohohle Mikrotiku? Za okno se mi to úplně nehodí dávat. 🙁
pgb Lukies vůbec nevím kde jsi k tomu přišel. V čechách je 60G legální, tohle normálně ven můžeš dát a dle legislativy to podléhá registraci na 60G portálu čtu. Prošel jsem materiály MK a nikde není uvedeno že to je indoor, naopak v datasheetu je uveden i venkovní zákres.
Lukies pgb V tom případě prosím o radu, jak vyplnit registraci. S údajema že specifikace toho Mikrotiku mi to odporuje. 😄Btw. doplnil jsem foto k předchozí odpovědi.
m_k Odkaz k problematice 60GHz - https://www.discomp.cz/60ghz-v-ceske-republice-legalne-od-15-1-2020-_w502.html
Lukies m_k skvěle! Díky, takže registraci řešit nemusím. Hm, akorát u té problematiky, co jste poslal je napsaná jiná certifikaci než u toho Wirreles Wire.