Erik 80GHz, 60 paraboly. Od oka to namíříš že se to spojí. Pak do hodiny na každé straně a máš to. Samozřejmě vypnutá autoregulace. Bez multimetru, pouze notebook a v eriku aligment. Brutálně rychlý aligment. Je tak rychlý že když se zamele s trubkou, graf lítá podle vibrací trubky.
Nicméně ano, boční laloky jsou svině a zkejsne se na nich dlouho. Doporučení je najít v jedné ose nejlepší signál a hned jít na druhou a znova na nejlepší signál a furt dokola. Sem tam je dobré projet jednu osu sem a tam a sledovat kopečky signálu. Většinou když se kopečky nenajdou, je to dobrá známka toho že druhá osa je mimo. Tím velmi rychle eliminuji resp. najdu boční laloky.
Ještě je dobré sledovat počet otočení ladicích matek pro rychlé vrácení do předchozí pozice. A já ještě to dělám tak že ladící matkou posunuju anténu pouze jedním směrem. Tím myslím to že svisle držím anténu na ladící matce a zvedám to směrem nahoru aby anténa kladla na matici tlak protože když se jede dolu, většinou se jí nechce a poskakuje. To samé vodorovně, že držím napnutou matici třeba jenom doleva a nechám konstrukci držáku lehce přitaženou aby kladla odpor. Když přejedu nejvyšší signál tak rychle přetočím zpět matici třeba o 3 otáčky a tlačím do antény rukou aby jela hned za ní a zase to nechám dosednout na matici ze stejné strany a otočím dopředu o 2 otáčky a vím že se mi matice opřela a že mám 1 otáčku před místem kde jsem byl už daleko.
A také je dobré si moc nepovolovat držák protože až najdeš tu pozici tak při dotahování zbytku si s tím uhneš a můžeš začít znova.
Je třeba u toho přemýšlet a představit si kapku vody na hladině, Tak totiž vypadá jako vyzařovák.