okoun proto jednu dělám v zimě v Čechách, kdy jsou i hůře sjízdné a jednu v létě na Moravě, jelikož máme i bratry Moraváky a také bratry Slováky....jen pro info, na MikroExpo UH jezdí každý rok dvě firmy z Chebu a Tachova, a z druhé strany z Vranova nad Topľou a zo Sobraniec /7km od UA/...takže to pak mají hoši alespoň na půl cesty
při 400 účastnících jsou už cesty rozmanité...a kdysi jsme si s JALIm řekli, ať je to československé a to dodnes dodržujeme.
udělali jsme linku Aš-Čierna nad Tisou a v prostředku nám vyšel Zlín.
Ale tehdy se ve Zlíně rok 2006 nacházel akorát Hotel Moskva a zbytek byl malý a nepoužitelný, sami nás odkázali na UH, že tam se každý rok pořádá LFŠ UH a tak budou určitě na to zařízeni....a tam najednou sál pro 800delegátů...spousta ubytovacích prostor kolem, spousta restaurací, v létě to tam navíc i večer žije...dnes už si ani neumím, ale asi ani nechci přestěhovat jinam. Vigvam dělám 6.ročník ale MikroExpo bylo už našich začátků, někteří ještě na akci jezdili vlakem a busem, jelikož neměli řidičák a dnes vozí už s sebou i velké děti...to je moje velká srdcovka, letos už byla i akce plnoletá 18let ;-)))
Vigvam 22. ledna 2025 / Setkání ISPíků u Kolína se CyberTruckem
vážení zvonili jste klíčema tak máte kapitalismus, tedy nikdo vás nebude vodit za ručičku a žádné centrální cenové řízení....
někde koupíte rohlík za 1,9 Kč někde za 3 a někdy za 5kč tohle pratí úplně pro všechno co je pod trochu nějakou konkurenční soutěží...
zrovna tak bych mohl brečet že v praze na jižní spojce tankuji naftu za 40Kč/l a u ONO tankuji za 34Kč/l....
- Upraveno
darklogic já nemluvím o teorii, ale o praxi...skoro pokaždé co mám auto v servisu, tak si nějaké EV půjčím, už jen ze zájmu a pro zábavu....jasně, nemám žádný dlouhodobý tarif /ale nevím o tom, že by třeba šlo předplatit něco u ČEZ jiného než prostě jen aplikace/
a LIDL má někde 22kW a někde 50kW jejich krédo je spíš jen jako doplněk, že si prostě člověk může jen dokrmit
jelikož k nim jezdím, vím i jak dlouho to trvá, baterie 77kWh z nějakého dojezdu 70km do 80% je nakonec třeba okolo 55min...taky samozřejmě ne každé auto má předehřev baterie a ne každé auto má nabíjení rychlé konstantně, měl jsem například nyní půjčený ID.7 a tomu trvá cca 4-5min než "zjistí" že jako může a pustí se do vyššího odběru do té doby 10-20kW ... neberte mě za slovo 4-5min možná i 3min ale je to prostě pro mě sakra dlouhé vždy ;-(
Pravda, člověk na nabíječce pošle spoustu mailů a vyřídí spoustu práce ;-D ale dojezd se prodlouží o dost....
s Hyperchargery problém nemám, ty jsou super, jen tu cenu poladit a bude to i rychlé a použitelné, i dobré
ale pro tu zábavu se mi to líbí a jsem pro....nejsem proti EV
krystofklima Rychlonabíječky právě zmiňuju, na každém MC je nejrychlejší HyperCharger ČEZ bývá i 350kW
ale cena 19,90 s aplikací a rychlým tarifem.
Ale no tááák. Pokud ID.Buzz umí max 175kW, tak si v pohodě vystačím s 150kW za deset korun s paušálním tarifem nebo teda třináct korun bez paušálního tarifu. Nešermujme tady s dvaceti korunama za kWh a šesti korunama za kilometr. Jinak buzzíka jsem projížděl a doplácí na archaickej MEB a tragický infotainment + appku. Stejně jako ostatní koncernové auta. Včetně škodovek, samozřejmě. Bohužel.
krystofklima hele já nevím, nejlépe udělat anketu všech přítomných kolik to má kdo daleko a potom soudit, nevěřím, že by se nic nenašlo v brně....
ale spíš jsem tím chtěl říci to, že dneska to funguje tak, že se dělají věci furt stereotypně nějak a dokud se třeba něco někde nezdraží, nezhorší a podobně tak to nikoho nedonutí samo o sobě přemýšelt jinak, prostě dogmata tak jako, že se musí jezdit na benzínku s autem a jinak to prostě nejde no
- Upraveno
krystofklima jasně, nemám žádný dlouhodobý tarif /ale nevím o tom, že by třeba šlo předplatit něco u ČEZ jiného než prostě jen aplikace/
Používám Supercharger. Pro zálohu, kterou jsem nikdy nemusel použít, mám bezpaušální ČEZ Futurego čipovou kartu. Jak jsem psal v předchozím příspěvku, cucal bych 150 kW za třináct korun, kdyby to bylo nutné. Za mě naprosto v pohodě záložní věc. Nechápu, proč to nemáš taky, když s EV příležitostní jezdíš
zdeneksvarc super, jenže ČEZ aby se přiblížil zákazníkům, tak spíš všude má víc než 150kW
používá buď 160kW nebo 180kW...takže hezky láká zákazníky, souhlas, jen pak ta nabíječka nikde a Ty musíš, tak vezmeš
Jinak souhlas, kdybych měl auto déle než týden, když je v servisu, tak bych si předplatil 300CZK a měl to za 13CZK...i tak je to dost ;-)
že je nabíječek dost, naprosto souhlasím ;-)
okoun tu anketu jsem dvakrát dělal, neboj, to už proběhlo, dokonce to bývalo i na lístku vzadu na letáku do tašek, pak dvakrát jsem to zkusil i přes elektronický dotazník...ale to se zase blbě dělá, když Ti přijede půlka lidí na vstupenku zdarma přes partnera a kdo má pak někde opisovat ty maily na ně ;-))) /a když jsem zkusil, že se budou dávat vouchery a lidi ´budou mít vstupenku zdarma, tak se mi nikdo neregistroval, ještě na začátku července ani jeden, tak jsme to nakonec kdysi s partnery vzdali ;-)/
a vždy to bylo, že převažovali ti, kdo říkali, nechat být....a co pomůže Brno Tobě jiným zase přidá aby nepřijeli, obzvláště ze SLovenska, stačí, že slýchám, že na akci musí do Čech a nedělám nic na SLovensku...jenže tam už chodí málo lidí, na tom si už hodně firem vylámalo zuby a já jeden ročník také ;-(
- Upraveno
V každém případě se chci vrátit k původnímu, tedy pozvánce na tuto krásnou akci u Kolína, už 6. rokem pořádanou v prostředí krásného indiánského Vigvamu letos i ukázkou CyberTrucku....taky hromadou přednášek a večerním posezením po Vánocích, prostě takový poklidný pokec s známými ;-) https://www.mikroisp.cz/
A bude to sajrbrtrak mít nějaký WiFI?
zdeneksvarc stačí si pořídit PRE čip, taky bez paušálu a je to u nabíječek do 149kW za 11Kč/kWh s DPH. U Ionity se dá pořídit tarif Passport (klidně jednorázově za 203Kč) a pak je cena na hyperchargeru 12Kč/kWh s DPH.
jcltm Naopak. Je to jednodušší než u benzinu. Říká se tomu Plug&Charge, standardizované to bylo v roce 2014 jako ISO 15118. Tesla má svůj proprietární systém, který zavedla dávno před nějakým ISO 15118 a funguje dodnes už třináct let. Přijet, zasunout, vysunout, odjet. Elektromobilita je plná zbytečných předsudků.
Je fajn řešit jestli se tam přijede na voze nebo na koze a jestli je ten vůz či kozu čím nakrmit, ale co mě víc mrzí je kolize akce s CSNOG 2025.
Souhlas, má to být o akci...tak se přijeďte všichni podívat a probereme to tam ;-)
https://www.mikroisp.cz/
Těším se na pokec ;-)
stepan_benes Ano už druhý rok mi to udělali na stejný den, a to je každý rok, také zvu...ale aby byla sranda ještě větší, tak lidi-zaměstnanci z CZ.NIC jedou i ke mně ;-))) přijde mi to, že čekají snad na termín, až to vydám...nevím proč
- Upraveno
okoun Já to myslel spíš tak, že půjde nabíjet bez všemožných kartiček a registrací stejně tak jako naberu benzín. A ne že budu mít tu elektřinu za dvojnásobek jenom proto že jsem nepředal každému provozovateli osobní údaje a nestrávil hodiny studiem ceníků a podmínek. Např. myslím situaci, kdy poletím na dovolenou a BEV si půjčím na letišti.