- Upraveno
darklogic já nemluvím o teorii, ale o praxi...skoro pokaždé co mám auto v servisu, tak si nějaké EV půjčím, už jen ze zájmu a pro zábavu....jasně, nemám žádný dlouhodobý tarif /ale nevím o tom, že by třeba šlo předplatit něco u ČEZ jiného než prostě jen aplikace/
a LIDL má někde 22kW a někde 50kW jejich krédo je spíš jen jako doplněk, že si prostě člověk může jen dokrmit
jelikož k nim jezdím, vím i jak dlouho to trvá, baterie 77kWh z nějakého dojezdu 70km do 80% je nakonec třeba okolo 55min...taky samozřejmě ne každé auto má předehřev baterie a ne každé auto má nabíjení rychlé konstantně, měl jsem například nyní půjčený ID.7 a tomu trvá cca 4-5min než "zjistí" že jako může a pustí se do vyššího odběru do té doby 10-20kW ... neberte mě za slovo 4-5min možná i 3min ale je to prostě pro mě sakra dlouhé vždy ;-(
Pravda, člověk na nabíječce pošle spoustu mailů a vyřídí spoustu práce ;-D ale dojezd se prodlouží o dost....
s Hyperchargery problém nemám, ty jsou super, jen tu cenu poladit a bude to i rychlé a použitelné, i dobré
ale pro tu zábavu se mi to líbí a jsem pro....nejsem proti EV