• Události
  • Vigvam 22. ledna 2025 / Setkání ISPíků u Kolína se CyberTruckem

V každém případě se chci vrátit k původnímu, tedy pozvánce na tuto krásnou akci u Kolína, už 6. rokem pořádanou v prostředí krásného indiánského Vigvamu letos i ukázkou CyberTrucku....taky hromadou přednášek a večerním posezením po Vánocích, prostě takový poklidný pokec s známými ;-) https://www.mikroisp.cz/

A bude to sajrbrtrak mít nějaký WiFI?

zdeneksvarc stačí si pořídit PRE čip, taky bez paušálu a je to u nabíječek do 149kW za 11Kč/kWh s DPH. U Ionity se dá pořídit tarif Passport (klidně jednorázově za 203Kč) a pak je cena na hyperchargeru 12Kč/kWh s DPH.

TTT Je škoda že je to takhle komplikované, chtělo by to aby to bylo jednoduché jak u benzinu. Jen se trochu obávám že bez regulace si to stejně bude dělat každý po svém.

jcltm Naopak. Je to jednodušší než u benzinu. Říká se tomu Plug&Charge, standardizované to bylo v roce 2014 jako ISO 15118. Tesla má svůj proprietární systém, který zavedla dávno před nějakým ISO 15118 a funguje dodnes už třináct let. Přijet, zasunout, vysunout, odjet. Elektromobilita je plná zbytečných předsudků.

Je fajn řešit jestli se tam přijede na voze nebo na koze a jestli je ten vůz či kozu čím nakrmit, ale co mě víc mrzí je kolize akce s CSNOG 2025.

Souhlas, má to být o akci...tak se přijeďte všichni podívat a probereme to tam ;-)
          https://www.mikroisp.cz/

Těším se na pokec ;-)

stepan_benes Ano už druhý rok mi to udělali na stejný den, a to je každý rok, také zvu...ale aby byla sranda ještě větší, tak lidi-zaměstnanci z CZ.NIC jedou i ke mně ;-))) přijde mi to, že čekají snad na termín, až to vydám...nevím proč

jcltm no u benzinu vidím jednoduchost v tom když ho chci zapálit jinak v ničem jiném ne 🙂

• Upraveno

okoun Já to myslel spíš tak, že půjde nabíjet bez všemožných kartiček a registrací stejně tak jako naberu benzín. A ne že budu mít tu elektřinu za dvojnásobek jenom proto že jsem nepředal každému provozovateli osobní údaje a nestrávil hodiny studiem ceníků a podmínek. Např. myslím situaci, kdy poletím na dovolenou a BEV si půjčím na letišti.

jcltm Tady bohužel musím souhlasit. Pokud sami provozovatelé nabíječek nepochopí, že takovou divočinu nelze dlouhodobě provozovat, budu doufat, že zasáhne EU a dá to dopořádku jako třeba u cen mobilního roamingu.

jcltm to je přece taková běžná cenová politika všech korporací. Buď v klubu "bonusáček sleváček" a nebudeš mít vánoční kolekci za 600,- ale jenom za 299,-. A když si jí koupíš v lednu, po sezóně, bude za nákladových 80,-. Bodíky sbíráte?

• Upraveno

TTT To že je to běžné ještě neznamená že je to dobře. A zrovna u benzinu tohle není, resp. rozhodně nedostanu s věrnostní kartičkou palivo za polovinu.
                Co se týče slevových karet apod., není to zrovna něco co by člověku dělalo radost a chtěl to. To, že jsou schopni řetězce dávat slevy typu -50 % totiž vypovídá o jediném, a to o tom že je to běžně neskutečně předražené. Zlatá je v tomhle cenová politika v Německu, kde mají supermarkety raději stabilně nízké ceny a akce obvykle max 10-20 %. Ale to už je fakt v tomhle vlákně silně OT.

• TTT replied to this.

jcltm mno, v PHM je v CZ celkem konkurence, tedy do nedávna byla. Až to všechno koupí Orlen, tak i sleva na věrnostní kartičku bude .. https://www.orlen.cz/tankarta

Ano, všude tam kde vládne oligopol, jsou slevy jen na oko. Běžná cena je vysoko a sleva se dává jen někomu, však to známe z GSM no ne? V Německu, v potravinách, je pořád obrovský podíl "lokálů" (i v řetězcích).

klidně ať to @zdeneksvarc oddělí do nového vlákna

Vážení, je super, že ta elektromobilní diskuze okolo vystavovaného CyberTrucku tu stále jede, ale jen chci říci, že dnes už 210 účastníků a poslední volné noclehy na případnou párty i den předem ;-) https://www.mikroisp.cz/

kapacitu máme okolo 250lidí jednou to bylo 300 a bylo to opravdu moc, ale to se ještě asi vejdeme...ale to ubytko jestli někdo má ještě zájem, zbývá cca 15míst před i po akci

o 5 dní později

Díky za upozornění...dělá to te´d pravidelně jednou za pár dní někdy ve 3.40...někdy v 8.55.. přijde mi to jako útok
                  kousne se DB..stačí restart...netušil by někdo dle logu co s tím ? googlil jsem a jedině nedostatek paměti, ale ten server má k dispozici 16GB

Jan 16 08:55:14 newshop5.wifiprofi.cz mysql-check-socket[361439]: Socket file /var/lib/mysql/mysql.sock exists.
                  Jan 16 08:55:14 newshop5.wifiprofi.cz mysql-check-socket[361439]: No process is using /var/lib/mysql/mysql.sock, which means it is a garbage, so it will be removed aut>
                  Jan 16 08:55:14 newshop5.wifiprofi.cz mysql-prepare-db-dir[361465]: Database MariaDB is probably initialized in /var/lib/mysql already, nothing is done.
                  Jan 16 08:55:14 newshop5.wifiprofi.cz mysql-prepare-db-dir[361465]: If this is not the case, make sure the /var/lib/mysql is empty before running mysql-prepare-db-dir.
                  Jan 16 08:55:14 newshop5.wifiprofi.cz mysqld[361500]: 2025-01-16 8:55:14 0 [Note] /usr/libexec/mysqld (mysqld 10.4.19-MariaDB) starting as process 361500 ...
                  Jan 16 08:55:15 newshop5.wifiprofi.cz systemd[1]: Started MariaDB 10.4 database server.
                  Jan 20 03:40:55 newshop5.wifiprofi.cz systemd[1]: mariadb.service: A process of this unit has been killed by the OOM killer.
                  Jan 20 03:40:55 newshop5.wifiprofi.cz systemd[1]: mariadb.service: Main process exited, code=killed, status=9/KILL
                  Jan 20 03:40:55 newshop5.wifiprofi.cz systemd[1]: mariadb.service: Failed with result 'oom-kill'.
                  Jan 20 03:40:55 newshop5.wifiprofi.cz systemd[1]: mariadb.service: Consumed 21min 44.663s CPU time.

• hapi replied to this.

jinak poslední dvě místa na spaní před a tři po a je nás už lehce přes plánovanou kapacitu 250...momentálně 252 ;-) kdyby se někdo ještě chtěl účastnit a chtěl ještě spát

📡 Telekomunikace.cz