Starnet
- Upraveno
kozlicek : Ne není to DSL, čerpám rychlosti z jejich stránek je to něco kolem 30 Mb/s na uploadu https://www.ceznet.cz/internet/2509-ceznet-optika-300.html
- Upraveno
ČEZnet je v tomhle zajímavý. Symetrika na optice za příplatek. Místo ONT jsem mi vnutili pronájem nějakého Nokia routeru za 30,-Kč/m a blokují traceroute. A dříve některé maily/požadavky úplně mi vyignorovali. Pardon za OT.
Plošný nálet, v Sokolově také to samé.
Jo jo je to celorepublikově. Zajímavé ze někde mají do 19.9. Někde do 16.9. Tady na tom letačku je to do 31.10 na webu časomira že akce končí za 2 dny. Klamavá reklama jako prase
a ta sleva z původních 299, když to roky měli za 249 je taky vtipná
Taková dobrá “níbídka”
Ani zdarma. Na vesnici jejich připojení nezvládá ani webkameru na Discordu bez sekání
- Upraveno
Dnes mi přišel mail od klienta, který je v lokalitě, kde Starnet nemá pokrytí a první AP má cca 35km od této obce a přišel mu prý teď do schránky leták viz. příloha níže.: PS.. _(Tak už to není 1000Mbps, ale nově 2000Mbps v lokalitě, kde nejsou, nechápu to :-D
Text klienta: Dobrý den, žádám Vás o bezplatné navýšení rychlosti. V opačném případě přecházíme ke konkurenci. V příloze zasílám foto reklamy,kterou jsem měl v poštovní schránce.
- Upraveno
to je ale rejpání. Prvně píšeš že to přišlo na adresu kde není pokrytí takže nemá starnet a pak píšeš že žádá o zvýšení rychlosti což evokuje že má přípojku od starnetu. Takže jak? Navíc se dole píše že to je podle oblasti a nové zákazníky.
Otázka tedy zní, proč to samé neuděláš ty na letáky? Je to zcela legální.
- Upraveno
3com na tyto letáky a trolly posílám jako odpověď tento odkaz: https://rychlost.cz/isp/starnet-s-r-o/
plus přání hodně štěstí ke kvalitnímu novému internetu od nového poskytovatele ... musím říct že tak 8 z 10 lidí to většínou přejde a z těch 2 co ne tak jeden je do půl roku zpět
nebo tento odkaz:
https://www.vypadky24.cz/stav/starnet
To je asi jen pár lidí. Jestli mají 200000 plus zákazníků tak to zas tak moc není. Máte od nich někdo 2Gb/s za 150. Reklama je všude. Je to na furt?
včera u nás byl chlápek co má na sídlišti v čb (domovina starnetu) fiber do bytu s 2Gbit. Prý max 400Mbit ale je otázka jak to měřil a přes co. Wifiny v panelákách většinou tohle naměří všechny.
Pokud se na to budeme dívat jako na obecnou linku tak 400Mbit je nad míru dobré. Pokud na hodnoty 2000->400Mbit tak je to nadmíru špatné.
Každému ale musí být jasné jak vypadá praxe. Na sídliště vrznu gpon pro všechny s uplinkem 10Gbit. Pokud tam je řekněme 500 lidí a fakt že asi 10Gbit není plná kapacita uplinku tak těch max +-400Mbit se tam naměřit musí ale víc asi ne.
- Upraveno
Podobně to má NEJ v Tišnově. Nabízí za 299Kč 1GB s tím, že má minimum 400Mbit. Mají optikou spojené paneláková byty. Kde to bude podobně jak popisuje Hapi, ale nevím kolik mají plnou kapacitu linky. Na druhou stranu internet na 200Mbit je dle mně zbytečný pro 99% lidí.
Pokud to testuje přes wifi, tak mu stejně víc než 400Mbit nedá. Taky záleží za kolik ten 2 Gbit má... pokud za 300Kč a jede mu to 400Mbit, tak je to ok a stejně to nevyužije.