Mordor
pintero vcera sme mali v jednej lokalite taky zvlastny mordor, ze v celom okoli len hustejsie prsalo ale nic extra. Tato lokalita vsak mala 11GHz vyhulenu z +10 na +23dBm a este stratila na signale dalsich 6dB. AF60LR na 1km ktory nikdy nemal problem spadol na freq 64,8 uplne dole. Po zapnuti wave ai auto sa spoj spojil na -73. Postupne sa signal zlepsoval a po hodine to malo asi -69 co bolo uz dobre chodive a az za 4 hodiny mal povodny signal. To iste aj 11tka. Pritom uz minimalne prsalo. Nikdy som taku situaciu nevidel. Ani letne burky to nezhodili.
gemb boli sme na tom podobne bolo dosť vlhko v vzduchu preto qj 60 trpeli ako keby bola mega búrka co býva na jeseň mi sme boli v takých stavoch...
- Upraveno
Tak včera opravdu extrem,ne že mi vypadl satelit(sAstra /Hot bird/Thor/Hellas) a nešel snad az do rána,ale spadly i dvě 60 tky,jednu jsem rozchodil doměřením lepším,druhá mi naskočila až po pulnoci jak přestavalo sněžit,nikdy problém nebyl,prostě opravdu nízké mraky a husté sněžení a vlhkost.Zvlaští že spoj na lhg 60 na 1,7 km na 66000,držel...ted rano zase vidím že v nějakých obcích nejde el... Olomoucko
- Upraveno
to muselo jit po dratech
tulo to slo zrejme z el. siete k tebe......nie zo sajtu do siete.... ze? je tam zemniaca pasovina a uzemnenie nulaka?
midnight_man dle obrazku ne.
Dneska u nas prebehla ploska skuska co vlastne vydrzia 60GHz spoje odkedy su na trhu (od 2018) AF60 LR na 1,7km bolo dole 29min v kuse taka burka, LHGcka a nRay do 1km boli dole asi 15minut. V tejto mega burke sa zasa osvedcil Wave LR kde zaloha krasne fungovala a aj ked v kapacite cca 100Mbit tak aspon to nebolo dole cca 40Min. (Wave LR na 3,7km)...takze ja mam v tom jasno, zaloha aj ked mizerna parametrami lepsie nez uplna tma.
okoun No a CETIN co se chlubí stabilitou za každého počasí padá ještě daleko víc. Stačí bouřka v okolí, příliš citlivé bleskojistky shodí dálkové napájení rDSLAMu a 10 minut trvá než to najede zpátky. A pokud je v mezičase jediný další hrom, zas dalších 10 minut. Poslední týden to padalo klidně desetkrát denně. Oproti tomu 60G s 80G uplinkem na skoro 3 km padlo jednou na 10 minut a pak párkrát na chvilku. A padl uplink sajtu, ne PtMP v 60G.
Pamatuju si ten clanek, dohledal jsem ho a doplnim kolegu @jcltm o link a citaci
https://www.root.cz/clanky/cetin-nabidne-250-mbit-vysunute-dslam-napaji-dalkove/
Princip je poměrně jednoduchý: na straně datacentra je měnič ze standardních telekomunikačních 48 V na 8× 380 V stejnosměrných s maximálním proudem 58 mA. "Potřebujeme přenášet poměrně velký výkon a kvůli izolaci, kontaktům a prohřívání musíme takto uměle snížit proud,"
nektere dslamy jsou napajene dalkove, ale ne vsechny. Jsou mista, kde je to moc daleko, nebo tam nemaji tolik paru nebo neco... pozna se to el. sloupkem u dslamu, nebo i nejakou el. krabickou pobliz.
Jasne tak to pak taky nejaky ty okruhy pro ne, smula... blby pocasi...