jen XR na tyto vzdalenosti s vlastnim tuningem 😉

orel005

Potreval bych na jedno misto 12km, da i v originale?
    Co v destich?

jenda_master to je otázka, pokud máš déšť na plné trase tak padne i 1,5km 60G i 80G... jediná jistota za deště je optika

o 20 dní později

davidp
      Ráno jsem musel ometat jedno Siklu, protože jak bylo v noci kolem nuly a silný vítr, tak se to blbě nalepilo... teď je taky kolem nuly a hodně napadlého mokrého sněhu, ale problémy už nejsou, předpokládám, že to již otálo (spadlo z atnény)...

co jsme nestihli přes den, opadává samo, už jen prší. 1x siklu natočené blbým směrem, nějaké 60g MK bez radomu. Kupodivu UBNT bez radomu drží všechny

Bojoval jsem v obýváku u okna, nakonec to vyřešil déšť.
      Na jedné lokaci mi vlivem námrazy lehla 17 GHz. Naštěstí jen na pár minut, pak to odtálo.

U nas snezi riadne, na nase pomery a lokalitu dost nevidane, nechysta sa koniec snezenia. Vacsina nezakrytovanych 60tok ide postupne dole. Aj nejake AF24 mame dole, nejaka potrhana elektrika a tak...
      EDIT: a aby to nestacilo uz zacala na niektorych elektrikach padat elektrika. Asi to bude dlha noc, kedze az zajtra ma byt +7 stupnov a neni v nikoho silach nahodit na X miest elektrocentraly ktore ani nemame 🤣

gemb Mě pád té 17 GHz také překvapil. Je tam možná 8 let, původně Alcoma, nyní RAY3, padla na hubu poprvé. Rezervu má 40 dB.

• gemb replied to this.

pintero vcera sme mali v jednej lokalite taky zvlastny mordor, ze v celom okoli len hustejsie prsalo ale nic extra. Tato lokalita vsak mala 11GHz vyhulenu z +10 na +23dBm a este stratila na signale dalsich 6dB. AF60LR na 1km ktory nikdy nemal problem spadol na freq 64,8 uplne dole. Po zapnuti wave ai auto sa spoj spojil na -73. Postupne sa signal zlepsoval a po hodine to malo asi -69 co bolo uz dobre chodive a az za 4 hodiny mal povodny signal. To iste aj 11tka. Pritom uz minimalne prsalo. Nikdy som taku situaciu nevidel. Ani letne burky to nezhodili.

gemb boli sme na tom podobne bolo dosť vlhko v vzduchu preto qj 60 trpeli ako keby bola mega búrka co býva na jeseň mi sme boli v takých stavoch...

Tak včera opravdu extrem,ne že mi vypadl satelit(sAstra /Hot bird/Thor/Hellas) a nešel snad az do rána,ale spadly i dvě 60 tky,jednu jsem rozchodil doměřením lepším,druhá mi naskočila až po pulnoci jak přestavalo sněžit,nikdy problém nebyl,prostě opravdu nízké mraky a husté sněžení a vlhkost.Zvlaští že spoj na lhg 60 na 1,7 km na 66000,držel...ted rano zase vidím že v nějakých obcích nejde el...🙁 Olomoucko

o 7 dní později
            o 5 měsíců později

Poistka, prepäťovka, prúdový chránič, istič ani neboli zhodené. NetPower 16 dead. 3x Rocket AC dead, 2x rádio siae prežilo zomreli len injektory na PoE. Prvý bol 24V BKE zdroj, ten bol mrty tiež, za ním menič na 48V ten prežil.

tulo To musela být slušná řacha...

tulo to slo zrejme z el. siete k tebe......nie zo sajtu do siete.... ze? je tam zemniaca pasovina a uzemnenie nulaka?

📡 Telekomunikace.cz