darklogic
Ve 13:15 mi dorazilo tohle:

Vážení partneři,

velmi se omlouváme za včerejší nedostupnost služeb. Jednalo se o rozsáhlý výpadek od 20:20 do 01:00, který byl způsobený technickou závadou na webových serverech.
Problém řešilo celé naše technické oddělení po 5 minutách od zahájení výpadku. Práci nám velice komplikovala doba výpadku (špička sledovanosti). Tato enormní zátěž po zprovoznění služby nám bohužel několikrát opakovaně shodila službu a prodloužila dobu nedostupnosti služby.

Příčina výpadku
Chyba v aktualizaci API vyřadila cachování dotazů na EPG. To vedlo ke značnému zvýšení zátěže. Chybu jsme odhalili, aktualizaci vyřadili a upravujeme proces kontroly, která má umožnit včasné odhalení potenciálních problémů.
Zároveň se při této zátěži projevil problém v konfiguraci databázového clusteru, který vedl k jeho pádu a bránil obnově během špičky. Konfiguraci jsme opravili a ještě kontrolujeme.

Stále se Vám mohou ozvat klienti, že jim nefunguje některé zařízení. Nejprve doporučte odpojení zdroje a jeho opětovné zapojení, případně restart aplikace SledovaniTV ve SmartTV.

Kompenzace pro klienty
Klientům, kterých se výpadek, dotkl bude od 15. 1. do 15. 2. 2021 automaticky aktivován balíček Filmbox s Filmbox OD.
Zároveň v příloze naleznete vyjádření pro své klienty, které jim můžete zaslat.

Ještě jednou se omlouváme za komplikace a děkujeme za trpělivost!

S pozdravem
servisní tým SledovaniTV

the_max jo, bohužel v té příloze pro klienty není zřetelně napsáno, že ISP za to nemohl 🙁

svestka
      V první řadě si to měli rozeslat zákazníkům sami. Email na všechny mají a já třeba nehodlám omlouvat jejich službu.

Tak napište vlastní verzi.

Bože, první větší výpadek a vy naděláte. Vám nikdy nic nevypadlo? My co máme 4NET a i sledovani.tv tak tento problém je jen kapka v moři co se děje u jiných IPTV

standula tak jelikož se jedná o velkoobchod, tak většinou tohle zajištuje přeprodejce....

my napsali ze partner sledovanitv mel rozsahly vypadek jak napsali na FB a ze se omlouvaji a davaji mesic filmboxu zdarma a je to

o 12 dní později

Aj vy riesite problem s archivom?

• jopo replied to this.

Je to nekde oficialne napsany ve smlouve?

midnight_man a prestal ti ist archiv na Start+ uplne? ci len ked nemas aktivnu sluzbu 7 dnovy archiv?

o 9 dní později

Nepodřadily Vám prosím všechny kanály v kvalitě směrem dole, tj. že se obraz rozostřil? Na pár sekund je ostrý, pak sek a přepne se na horší kvalitu. Dělá to na více kanálech. Nějaké vytížení na straně sledovanitv a tím automatické podřazení?

EDIT o 10 min. později: už je to OK.

pepulis včera a dnes jim to nějak zablblo. Slodovali jsme to u vice lidi. Hlasili kratke zaseky a zmenu kvality nahoru/dolu.

o 10 dní později

Ahoj, můžete se podělit s provozními informacemi k CDN serveru SledovaniTV?

Zajímalo by mě:

• Co Vás vedlo k instalaci CDN
            • Vaše RAM v CDN
            • Počet Vašich uživatelů
            • Reálná úspora dat (graf?)
            • Došlo ke zlepšení "služby" (krom možné úspory datového toku)?

Mám volný server, pro který hledám využití (192 GB RAM) a uvažuji zda na něj nasadit CDN nebo jej strčit do skříně.
            Díky za Vaše názory a zkušenosti.

vyplatí se až od několika set lidí nahoru a/nebo pokud potřebuješ šetřit hlavní linku ven

svestka Díky za info. Ani jedno v podstatě nepotřebuji řešit, chtěl jsem "nějak" využít HW, který není vytížený.
                Jinak jsem sledoval datový tok z IP SledovaniTv a je to ve špičce průměrně kolem cca 100Mbps.

Dnes jsem byl donucen prejit z ott 4net na sledovani. A ta kvalita obrazu je fakt brutal. 🤮🤮🤮
                Hlavne u placenych kanalu.

basty
                  4net ott podstatne lepsi obraz. Ale o to vic nachylne na net. 10Mbit na stream.
                  Koukam ze sledovani taha max 3Mbit spis 1,5Mbit v hodinovem grafu.

skdata Tipuji, že máš nastavenou nejnižší, tedy Základní kvalitu...

📡 Telekomunikace.cz