selic fajn, takze zasierate dve pasma zaroven 😃 uz len to by mi chybalo 😃

gemb a ty s tvejma 30MHz sezeres kolik kanalu? 🤣 Ona jeho 5GHz netece, dokud komunikuje 60G, takze nezasere 😉 Sektor tam uz muze mit pro jine klienty, jen vyuzil pripojeni cube ...

iTomB ty zozeres 2160MHz ultra efektivne na max 8 klientov 😃 takze pss...k veci..spravili ste separatne 5Ghz sektor kde pripajate z cube 5GHz cast a 60GHz pripajate voci vapkam?

gemb ten ktery neplaca pasmo jako ty ... Ja 60G fakt bezne nepripojuju klienty, ale ani nezabiram 2 kanaly na 5GHz jen pro to, abych klientovi dopravil o 5Mbps navic ...

ladik sprej nema ziadny dlhodoby vyznam len tka si vyhodit prachy 😃

Ahoj, Na pár spojích LHG 60 se nám občas na vteřinku rozpojí viz log v obrázku. Děje se to většinou jen v nočním klidu. Poradíte co s tím a proč to dělá?

schrapnel jj napis na podporu a pocitej s tim ze se nic nedozvis. Tenhle vypadek je daleko vetsi protoze ta hlaska do logu se zapise az po vypadku na 1000ms+ takze i kdyz v logu nic nemas tak spoj nemusi prenaset data.

schrapnel Upgraduj obě strany na verzi 6.48 včetně firmwaru. Pak se podívej, kde jsou na obou stranách TX sektory a pokud jsou někde mimo, tak doladit zaměření. Kdyby to padalo i po tom, tak naskriptovat bwtest, aby trvale posílal 20 až 50Mbit ve směru z AP na klienta. Je jedno jestli klient bwtestu běží na klientovi nebo na zařízení za klienetem.

ladik Používáme silikonovou vazelínu v plechovce. Cena je podstatně lepší, účinnost taky. Jen se to musí napatlat ručně.

iTomB Nějak tak. Stávající sektor na 5GHz@40MHz rozděluje mezi klienty 160Mbit UP a 40Mbit DOWN. Největší spotřebitelé jsou pak připojeni přes Cube a v případě nějakého extrému přeskočí na 5GHz s tím, že na 5GHz AP jsou nashapování na max. 80Mbit aby neomezili zbytek klientů na AP.
          Proti "výchoďnárské" 30MHz je to výkonem a spolehlivostí trochu někde jinde.

schrapnel

S nočním klidem to nemá nic společného většinou. Pokud teda tam není povlak zmrzlej a pak máš na prd signal. Ale děleje se to i přes leto atd.

1) upgrade FW, najít stabilní
            2) Změna frekvence
            3) Doladit

Je ale zasadní říct, zda se jedna o PTP nebo PTMP, protože PTP nám teda jedou perfektně. PTMP trvá než to vyladíme. Někdy jsme museli přejít na 60°, ty fungujou podstatně lip. Ale někde nám 180 jede perfektně. No prostě laborování.

selic k tomuto sa ani nebudem vyjadrovat...objavili ste asi zlato = cube s backupom...no asi sa z toho zosypem 🤣 to je asi tak ako ked mi niekto povie...vecer v zatazi vam to aj tak nejde...zaujimave...potom ako je mozne, ze dokazem na jedinom sajte rozpustat vecer 400Mbit zo 6 sektorov? Teraz zas napisu co...6 sektorov na jednom mieste v 5GHz ? Ano, staci pouzivat horny, nie patch array sektory ktore svietia do kazdej riti na kilometre....tak je to mozne. Stale sa tu budete rozplyvat nad 60GHz ptmp pouzitelnim na par sto metrov...lepsie anteny ako LHG ci Nray ste aj tak dosraty nasadit lebo ctu...stale sa budem opakovat...pre mna je 60GHz ptmp stale odpad...aj ked nebudem riesit spolahlivy dosah tak limit 8 klientov je fail....otazka je dokedy vam taketo sektory budu fungovat...spusti konkurencia a nebude ani kam preladit. 60GHz je aktualne super na kratke PTP, vyhadzat prec 5GHz PTP, pripadne nejakych zakaznikov ktorych mate v meste na PTP je to idealne. Takze sa tu nerozplyvajte nad mojimi 30MHz, tuto veduci zasiera 40MHz este aj ako SISO v roku 2021 + 2160MHz 60G pasma a nerobi si zo toho hlavu

gemb No, těch 8 klientů na sektor zase takový fail není, osobně se držím max. 5 klientů na 60 GHz sektor. Víc už mě limituje gigabitový port na wAP. 😃

myghael 5 klientov a limituje ta gigabitovy port? vole...tak potom 2,5Gbit gpon na 128 klientov je prd 🤣

gemb Však jsem psal, že stávající sektor 5GHz rozděluje 160/40Mbit. Těch sektorů je tam samozřejmě víc a 60GHz Cube je jen bonus pro klienty do 350m.
                    Já jsem reagovan jen na příspěvek na téma ometání antén ve smyslu, že u nás nebylo potřeba antény ometat.

• gemb replied to this.

gemb No, na GPONU fakt větší split než 1:64 nemám, no. 😃 Spíše tak 1:32, mno. To bude možná tím, že větší šasi na OLT mě vyšlo na stejné peníze jako malé a karty byly taky levnější, takže potřeba více portů mě až tak netrápí. Vzhledem k cenovému rozdílu mezi 48 a 96 vláknovým kabelem a menšímu než předpokládánému zájmu o pronájem vláken to není takový problém.

A 60 GHz máme taky s backupem, jenom na 20 MHz kanále na klasický horn sektor, kam se připojují i klasické 5 GHz přípojky. Backup máme vyzkoušený od doby, co jsme pár "VIP" a VIP zákazníkům začali nasazovat dvoupásmové LHG (2,4 GHz + 5 GHz).

selic 5GHz siso sektor na 40Mhz = 160mbit? taky chcem

gemb Co tu zas placas za kraviny? Proc by mel SISO sektor? Zisi pouzivej hlavu 😃

• gemb replied to this.

📡 Telekomunikace.cz