ten kryt od jirouse nepomůže, siklu má také radom a když to na něj namrzne tak smůla....
aby ten jirous byl funkční musí se to ještě ochránit tím sprejem, bohužel ten sprej blbě funguje na sejtech
Diskuze k pásmu 60 GHz
Mě teda kryty od Jirouse pomohli. Jednu zimu jsem to měl bez nich a napadlo trochu sněhu a spoje se pořád podřazovali nebo padali. Tuto zimu mám vše zadeklované a ani jeden výpadek a to je v podstatě horší zima než minulou sezónu. Sníh zůstane na krytu shora, ale nenapadá na síto nebo zářič. Takže u mě v pohodě.
redmax jo ale tohle není zrovna moc relevantní srovnání, já tu mám mraky sněhu a všechno mi jede, protože prstě padá sníh který tomu zrovna nevadí, jako relevantní srovnání je když má site na něm máš antény s radomama a to ve stejném směru a pokud na tom jirous radomu nebude nic a na ostatních radomech to bude nalepené tak potom řeknu ano, jirous funguje
Jasný, každý máme jinou oblast, já 666 m.n.m. Když padal mokrý, lepkavý sníh, tak i tak v pohodě, prostě na ten radom se mi nelepí. Ve stejném směru mám LHG a UBNT antény, ty UBNT byly zasypané a logicky padl signál, ale jeli (5G), ale s LHG to ani nehlo (982m). Ten sníh se tam prostě nenalepil a pokud ano, tak uplný prd a se signálem to ani nehlo a hned odtál. U mě tedy fungují. A porovnávám dvě sezony, jednu s radomem a druhou bez a rozdíl je teda znatelný.
GigaBeam Plus 35dBi TX +17dBm. Nejaka novinka...ale nevyzera to zle, je to zakrytovane...az na to uchytenie, asi na zeleznu pasku. http://dl-origin.ubnt.com/ds/gbe-plus_ds.pdf
supr...
Třeba to bude pro total slepé. Tedy dáš ssid a heslo, ono se to bude točit jako starlink a samo naladí.
ve slejvacich to padne.
Ver tomu ze padne v lijaku na par minutek.
ppp76 o použití zmíněných zařízení podle řádku d3 platí kvůli použité normě ETSI EN 302 567 omezení. Zařízení je možné provozovat pouze v kmitočtovém pásmu 57-66 GHz, pro které byly posuzovány. Pásmo 66-71 GHz je tak pro tyto instalace prozatím tabu. V praxi to znamená využití kanálů 1 (58320MHz), 2 (60480MHz), 3 (62640MHz) a 4 (64800MHz).
jakduch d3 57–71 GHz40 dBm e.i.r.p.8)23 dBm/MHz, výkon přivedený do antény je max. 27dBmVčetně pevných venkovních instalací12) dosud nestanovena1 nevim asi ctu jine d3 ale tohle vidim ja a dosud nestanovena je :11)Vpřípadě, že nebyla stanovena harmonizovaná norma, musí být zařízení posouzeno podle modulu B+C nebo modulu Hnařízení vlády č. 426/2016 Sb., o posuzování shody rádiových zařízení při jejich dodávání na trh (tj.posouzení shody Oznámeným subjektem, označení zařízení CE + 4místné číslo
- Upraveno