Obecně o VDSL modemech
- Upraveno
zajdee Ale TMO taky neumí Terminátor. A to ani pro firemního zákazníka co jim platí za služby vyšší tisíce měsíčně. Řekli mi to na rovinu - pokud chcete Terminátor, vemte si DSLko od někoho jiného. Dostal jsem k tomu info že Terminátor zatím pouze interně testují. Vzal jsem je za slovo, přípojka už je u Metronetu.
sidi No nedavno me kontaktoval klient, zda mu pojede TV od T-Mobilu, kdyz ma net ode me. Tak jsme o tom hovorili a dostali jsme se k cene. Nabidka byla za 11,- ... Tak jsem mu rikal, ze ta cena je nejaka moc divne nizka a on ze tam ma vic sluzeb, ze mu dali slevu ... Pak jsem z nej vymamil, ze ma u nich 3 cisla a plati cca 5-6k mesicne tak jsem mu rekl, at neresi TV, ale cenu za telefony. Ze kdyz by mi platil 4k mesicne navic, ze bych mu tu TV klidne dal za 1,-
.
Zdravim, právě mi spadla brada. Mam comtrend vr-3026e v2 cca 10 let. Potřebuju něco novějšího před mikrotik a dozvim se že nic lepšího neseženu. Co něco v zahraničí?
- Upraveno
basty Ale to je specifikace B50A Má to někdo vyzkoušený? https://www.zyxel.com/products_services/VDSL2-17a-Bonding-and-35b-Single-Line-Bridge--VMG4005-B-Series/photos
jop
samil1976 No řeším to samé - Comtrend VR-3026e v2, starý určitě 8 let, tak 3x do roka se sekne, je na něm prodaná firemní "PROfi" služba 100/10 ale modem je slinkovaný 56/4. Osobní Key Account Manager té firmy se tváří, že to přece musí jet podle smlouvy a že on to zařídí, u PROfi služby že je nějaký lepší servis - obchodník to v pátek zadal jako závadu, do 2 hodin hovor z infolinky aby se domluvili na čase, technik má nastoupit v pondělí v poledne (a již nyní mám jeho jméno i číslo).
- Upraveno
rsaf Jo, potvrzuju že tenhle Comtrend V2 není zrovna spolehlivý. Taky ho mám na jedné přípojce. Restart obvykle pomůže ale je to dost otravný.
Ale stejně má jednu výhodu - s Argentinou má takový TX power, že pokryje celý RD včetně velké zahrady a docela širokého okolí Docela jsem se divil když jsem se k tomu krámu s dvěma minianténkama připojil mobilem skrz dvě zdi na 300 metrů v ne zrovna čistém prostředí a ono to kupodivu jelo
Tak teda finální otázka. Je tohle použitelný? https://www.zyxel.com/products_services/VDSL2-17a-Bonding-and-35b-Single-Line-Bridge--VMG4005-B-Series/photos Nepište mi, jo terminátor je ok. Tohle neni "terminátor" Má tohle někdo vyzkoušený, podle specifikací se to tváří že to pojede.
ma to stejny streva jako terminator... ale dej si tam co chces...
samil1976 Pořád se provozuje VDSL2, s profilem 17a (případně 8b na delší vzdálenosti), tak není třeba hledat nic lepšího, pokud teda nejde o profil 35b (pro rychlosti až 250). Comtrend je dost stabilní, reklamace minimální.
Zyxel VMG4005 (z běžné distribuce) máme vyzkoušený i s bondingem (na vlastních DSLAMech) a funguje stabilně, ale pokud je potřeba pouze zakončení ethernet (bridge), tak stačí Comtrend nebo ZyXEL VMG1312, ideálně z distribuce operátorů.
Dnes tam byl technik z CETINu. S Comtrendem to jelo 56/4, na měřáku i s O2 dodaným novým ZTE už je to 100/10. Přitom 17a ten modem uměl, ústředna není daleko.
ifivecz šlo by , prosím, reupnout screeny z administrace?
RadimNemec Jasne, tady jsou...
- Upraveno
ifivecz Díky moc. Nastavují se vždy ATM i PTM ? Měl jsem laicky za to, že ADSL= ATM a VDSL=PTM, ale to se asi pletu... V rámci DSL plavu v neznalostech, čili se omluvám za tuto poznámku. Každopádně, pokud jsem nastavil bridge profil pouze pod PTM, tak to jelo cca 220 Mb/s a ATM tomu (zdá se) nechybělo.
RadimNemec Tady je to dobre popsano. Je to odstavec 2.4.
Ja jsem popravde nic moc vyrazne nemenil - nastavil jsem jen bridge a nazdar.